שאלה שמטרידה אותי:

highq10

New member
שאלה שמטרידה אותי:

קראתי את ששת הספרים (השישי קראשתי באנגלית) כמובן שנהניתי מאד! יש לי שאלה שמציקה לי: כולם מדברים על הקקלה ההורגת "אבדה קדברה" שאין עליה מחילה. ורצית לשאול, אין אפשרות להרוג בדרכים נוספות? ליצור חץ ולהטיל אותו לליבו של הקרבן? לחנוק את הקורבן בקקלת חניקה? לעשות אציו לליבו של הקורבן? האם זה גם חסר מחילה כל ההרגיות האלה? ואולי זה באמת איך שהארי יהרוג את וולדמורט, עם איזו קללת טהור עתיקה, שמשמידה דברים מרושעים???

DoubleTrouble

New member
חחח

אציו לליבו של הקורבן דרך חשיבה מהנה חחח ו.... כן כמו קרושיו או אימפריוס או סקטוסמפרה או פורטיגו או מיליון פעמים איפדימנטה בקיר וכו' וכו' וכו'

Jade E

New member
אני חושבת ש

"אבדה קדברה" זו קללה שפשוט הורגת במקום, אי אפשר להתנגד אליה ולא שמעו אף פעם על מישהו ששרד את הקללה הזאת[חוץ מהארי]. בגלל זה היא נחשבת לכזאת.

ענבאך

New member
אני מניחה שיש עוד דרכים,

שהן גם קסמים אפלים, שמן הסתם גם הם אסורים ומקבלים עליהם מאסר, אבל הדובדבן שבקצפת האסורים זה הקללות שאין עליהן מחילה.

highq10

New member
לא משנה שיש קסמים אסורים,../images/Emo58.gif

השאלה היא, למה רק על אבדה קדברה אין מחילה, הגיוני יותר שכל הריגת קוסם תהיה חסרת מחילה? אולי יש באבדה קדברה משהו נוסף, אולי זה משמיד את הנשמה ואת הרוח, או משהו כזה.. בטוח בספר השביעי תהיה הרחבה בעניין הזה, של נשמות לש קוסמים וכו' בגלל החפצים האלה שוולדמורט מכניס בהם חלקים ממנה.

ענבאך

New member
לא יודעת, לא חשבתי על זה.

אולי אבל זאת הקללה היחידה שהורגת ישירות, נגיד אציו ללב זה שימוש לרעה בקסם זימון, חניקה לא חייבת להיות עד מוות, וכו'. רק אבדה קדברה היא מוות מוחלט...

the ror

New member
../images/Emo58.gifיש קללות נוספות שהורגות

למשל השרשרת שכמעט הרגה את קייטי בל. נראה לי שפשוט במקרים כאלה די מסובך להוכיח מי כישף את החפץ ולכן רק בקללה אבדה קדברה זה מספיק אישי כדי להכליל שכל מי שמשתמש בקללה הזאת יענש כך כך ויש עונשים על קללות אחרות רק שהן לא מוזכרות...

תמיד אפשר לירות כדור בראש

אומנם שיטה מוגלגית אבל זה עובד במקום

דנקי

New member
וואלה../images/Emo70.gif

לא חשבתי על זה
יכול להיות, אני מניחה.... אבל פשוט שאי אפשר לתאר את כל הקללות בעולם הקסמים בספר, או שאולי רולינג מתכוונת לחשוף לנו אחת כזאת בספר השביעי, כשמתישהו הארי יצטרך לחתום את העלילה עם המוות של דמבלדור........ שאלה מעניינת
קבלי ח"ח

דנקי

New member
*וולדמורט, סליחה...

"לחתום את הספר עם המוות של וולדמורט..." סליחה, התלבלבתי........

ToryMaster

New member
למען האמת

אני די בטוחה שהארי אכן יבחר בדרך קצת יותר יצירתית להרוג את וולדמורט, ובאבדה קדברה אולי ישתצמש לוידוא הריגה. זה פשוט נראה לי לא מתוחכם או מעניין מספיק בשביל לסגור את האפיזודה.

למעלה