שאלה שמטרידה אותי

• פותח הנושא sms
  • פורסם בתאריך

sms

New member
שאלה שמטרידה אותי

יש לי פיאט פונטו שנת 2000 ואני נהג חדש השאלה היא כזו: אני נהג זהיר רוב הזמן ומעביר הילוכים בלי למשוך אותם אבל לפעמים מתחשק לי ואז אני מרביץ אבל לא קורע את המנוע בסביבות ה-4000 סל"ד אולי טיפה יותר אני כבר מעביר הילוך השאלה האם אני לא הורס את האוטו שוב אני מזכיר שאני לא עושה זאת כל הזמן ועוד משהו: מתי מסתיימת תקופת הרצה של מנוע(בקילומטרים)??? תודה רבה שי

twingo

New member
תלוי בכמה ק"מ הרכב עבר, ואיך...

אך בכל מקרה סביר שהרכב שלך עבר את תקופת ההרצה ומנועו "נפתח". לגבי 4000 סל"ד- אין מדובר בסלד גבוה לרכב איטלקי, ולפונטו בפרט- הרי שיא הכוח (כ"ס) שלו מגיע רק ב5000 סל"ד (לדגם ה60, בעוד שדגם ה16 שסתומים-80 כ"ס מקבל את שיא המומנט שלו ב4000 סל"ד...) ולכן מדובר למעשה בשיא הכוח של המנוע, ומשיכה עד ל4000 לא רק שלא מזיקה, אלא אף מנצלת טוב יותר את כוחו של המנוע. כמו כן, מנועי הפונטו חובבי סל"ד גבוה, ואל לך לחשוש למשוך אותו מעט גבוה (אפילו עד 5000, או 5500). נסיעה מהנה!

שי ©

New member
אין שום בעייה, אלא אם...

1. המנוע קר (ואז מומלץ לא לעבור 4000 סל"ד) 2. הרכב בהרצה (עד 1500 ק"מ) חובה לציין שאין שום בעיה במשיכת הילוכים עד הקו האדום כל עוד מתמלאים התנאים דלעיל, אם כי מומלץ לא לשהות זמן רב באזור ה-6000 סל"ד. ועוד דבר: הרבה נהגים "שומרים על המנוע" ועולים עליות בהילוך רביעי על 2000 סל"ד. התנהגות כזו גורמת נזק למנוע (בט"א כמובן) הרבה יותר מאשר עליה ב-5000 סל"ד. שי

sms

New member
תודה רבה לכולכם

הורדתם דאגה מליבי במיוחד לטווינגו באמת תודה!!!

barakhalla

New member
אתה לא הורס ואפילו..

זה טוב מדי פעם להביא את המנוע לסל"ד גבוה נסיעה מונוטונית בטורים נמוכים תביא להצטברות פיח ומשקעים בשסתומים

למעלה