שאלה שמטרידה אותי

שאלה שמטרידה אותי

בזמן האחרון יצא לי להתוודע לעולם החמורים. אבל הרבה אנשים אומרים על אחדים מהחמורים, שהם בעצם יותר סוסים מחמורים. מי יאיר את עיניי בסוגייה המטרידה הזו? מה האמת מאחורי האמירה הזו? תודה מראש.

חמורים....

לא כל כך הבנתי למה התכוונת בהודעה, ואם תפרטי קצת זה יכול לעזור... ביינתיים אענה לך ממה שאני הבנתי והבנתי שאת שואלת אם יש חמורים שטובים יותר מסוסים? אני יכולה לענות לך בכנות שכן! ואני בעלים של אחד כזה... אני יודעת שחמורים יכולים להיות יותר טובים מסוסים גם ברכיבה וגם ביחס לבעליהם. אני לא מכירה סוס אחד שמתייחס לבעליו כמו שמיקו מתייחס אלי.. אני יכולה לשכב עליו בזמן שהוא שוכב וכשאני באה לחווה הוא מתחיל לנעור ולרוץ אליי. וגם יש לנו קריאת מיקו מיוחדת... אני צועקת לו מיקווווווווו והוא עוצר וסתכל עליי... קיצר הוא מאמי אמיתי איתי. ברכיבה הוא ממש מדהים .. אני שמה עליו ילדים בני 4 שיכולים לרכב עליו לבד והוא מבין שהוא צריך להיות רגוע עכשיו (אני אוהבת אוהבת אותו מופרע קצת...) הוא מבין פקודות קוליות מעולה (קליקים להליכה וטרוט נשיקה לקאנטר ו0הווו לעצירה ולעמוד במקום) קיצר הוא ממש חכם וחמוד ונשמה ואני חולה עליו... בארץ לוקחים את הקטע של החמורים נורא בזילזול כי בעיקר ערבים וילדים פושטקים משכונות רעות רוכבים על חמורים (ואלה החמורים שנראים על הפנים ) ככה שכשאנשים רואים אותי את חברה שלי (שהחמורים של שתינו מטופלים טוב ומעולפים לרכיבת אינגליש וחברה שלי אפילו רוכבת עם אוכף אינגליש על האתון שלה) הם מתחילים לצחוק ולשאול למה אנחונו רוכבות על חמורים ולא על סוסים.. אז חברה חמורים זו חיה מופלאה שאם תדעו איך לגשת אליה היא תואהב אתכם ותיהיה נאמנה הרבה יותר מסוס. בחול יש חוות ממש רציניות שמגדלות חמורים ענקיים להרבעה וטיפוח... אחד החלומות שלי זה לייבא מחול זוג מחורים כאלו ולפתח את תחום החמורים בארץ, כמה שזה נשמע מצחיק ומגוכח. ואני לא מתביישת לומר שאני אוהבת חמורים יותר מסוסים ושאם היא מציעים לי את סוס חלומותיי תמורת מיקו שלי בחיים לא הייתי מסכימה( וזה כבר קרה לי....) קיצר... חמורים לשלטון!!!!

zohark

New member
אמממממ

אני מסכים איתך שלוקחים בארץ את ענין החמורים ממש בזלזול. אבל קצת הגזמת...אני מכיר המון סוסים שיש להם אופי ממש חמוד, שצוהלים כשהבעלים שלהם מדיעים אליהם ומתחילים לשמוח ולהתרגש...וגם כמה סוסיםשאין להם בעיה שיישבו עליהם או לידם וישחקו שני דברים עיקריים: א. היכולת שלהם- לסוס יש תנועה טובה יותר לעבודה, ולדרסז' ובכלל תנועה טובה יותר לדעתי,זורמת, ונוחה בהרבה. דבר שני, חמור אינו מסוגל להתקדם בקפיצות כמו סוסים. ב. לטעמי סוסים הם חיה הרבה יותר יפה וסימפטית. לדעתי אני מדגיש. אבל כל אחד עם הטעם והחלומות שלו, אז אני מבין אוך ומקווה שתצליחי להגשים את החלום.

חמורים לשלטון?! - צדקת!!

זה הדבר הראשון שהתכוונתי לספר לך עליו. בקרוב. וכל הכבוד לך שאת רוצה לפתח את תחום החמורים בארץ, אבל לדעתי השוק הזה כבר רווי. ולמה לייבא אותם מחו"ל? אני יכולה לשלוח לך כמה כאלה מהארץ. יש בשפע.

תשובה

כודם כל אני שונאת את המחשב שלי!!!!!!! טוב... אני לא התכוונתי לומר שסוסים הם חיות פחות טובות מחמורים ההיפך לדעתי חמור לר מסוגל פיזית להתפתח כמו סוס. שנית חוות החמורים שיש בארץ הן חוות לרכיבה בלבד . אלו לא חוות שמטפחות את החמורים ונסות להוציא את הטוב שבהם אלא אלו חמורים מעורבים רגילים ואני לא אומרת שלא מטופלים טוב כי הם כן. פשוט אני יודעת שתחום החמורים טהורי הגזע שמטרתם בחיים זה תערוכות והרבעה לא מפותח בכלל ואפילו לא קיים, וזה מה שבעצם אני רוצה לעשות בד בבד כמובן לקיריירה סוסית מאוד... אני שמחה שאני לא השרוטה היחידה .... אה אם את כן מכירה חמורים כאלו בארץ בבקשה תגידי לי אני מתה לראות אחד כזה...

באמת!!!???

אני חייבת לראות כזה בארץ... אפילו שאם זה חמור ענק ומטופח הוא בטח לא גיזעי נכון??? ואולי מישהו כבר הקדים אותי והביא מחול חמור גזעי... למרות שלא נראה לי...

ממ כמה דברים...

א) החי בר הוא ביטבתה ב) אין שם חמורים....יש פרדים יש ערודים אבל אין חמורים....

אני ממש אוהבת חמורים../images/Emo9.gif

כשרק היכרתי את החיה זאת גם אני לא התפאלתי אבל עם הזמן קיבלתי את מיקו שלי וראיתי כמה נשמות טובות חמורים יכולים להיות וראיתי אתרים של חמורים מחול (הענקיים) וגיליתי כמה יפים הם יכולים להיות ו...פשוט התאהבתי... וכן זה החלום שלי, כמה שהו מוזר...

dearanita

New member
זה באמת סתם מיתוס

לא מזמן נערך מחקר שנועד לבדוק אינטיליגנציה של סוסים חמורים וזברות. הסוסים היו הכי אינטיליגנטיים החמורים אחריהם בהפרש קטן והזברות מאחור..

למעלה