שאלה שמטרידה אותי

mikedoron02

New member
שאלה שמטרידה אותי

לפני כיומיים אכלתי עם אחותי בג'פאניקה והזמנתי מוקפץ טבעוני. המנה הגיעה כאשר בטעות עשו אותה עם נטיפי ביצה. המלצר התנצל והציע להכין לי מנה חדשה. אחותי טענה שבכך אני מעודד בזבזנות והמנה תיזרק לפח דבר שהוא כמובן ממש לא אקולוגי. אני כן ביקשתי להכין את המנה מחדש ללא ביצה, אבל השאלה המקננת בי היא האם עשיתי נכון. אני מודה שאם היו מכינים לי את המנה בטעות עם עוף במקום הטופו לא הייתה לי דילמה, אבל בעיניי ביצה לא שקולה לבשר דבר שהוא כמובן פסיכולוגי מכיוון שכנראה ביצה כרוכה ביותר סבל מאשר בשר תרנגולת.
מה נכון לעשות ?

האלזה

New member
שאלה טובה

בטווח הרחב, טבעונות היא אקולוגית יותר, הרבה יותר.
כשפורטים את ההשפעה של טבעונות/ טבעונים על הסביבה, בוודאי שנמצא גם לא מעט דוגמאות שבהן קידום הטבעונות עושה נזק סביבתי:
חלוקת פלאיירים היא לא סביבתית, ארגון הפגנה הוא לא סביבתית, אפילו להסיע כלב לוטרינר זה לא סביבתי.
לדעתי, למעשה שעשית- החזרת המנה יש השפעה חשובה על העברת המסר של טבעונות, בדיוק כמו שהפגנות ופלאיירים עושים.
נכון, תמיד יש אפשרות שהעובד לא הפנים ושהמנה נזרקה לשווא, אבל סביר שאם נמשיך לנדנד ולהתעקש, זה רק יעזור להפנמה של המסר, גם אם זה יעשה ממטרה כלכלית בלבד כצעד ראשון.

lollapalooza

New member
קרה לי משהו דומה

כשהזמנתי בארומה סלט ירושלמי וביקשתי בלי ביצה. בסופו של דבר, קיבלתי עם ביצה והתלוננתי. מנהל המשמרת הסתכל על ההזמנה וראה שהעובד בקופה לא טרח לציין את הבקשה שלי ונזף בו ש"עכשיו המנה הזאת הולכת לפח". זה לא היה לי נעים בכלל, אבל לפחות ככה כנראה יקפידו יותר ויזרקו בסופו של דבר פחות מנות שגויות... אגב, לא בטוח בכלל שזה נזרק, אני לא אתפלא אם פשוט יתנו את זה למישהו אחר שיזמין את המנה, או שהעובדים יאכלו את זה.

שווה לדעת שלפעמים לא זורקים לפח, אלא משאירים

לעובדי המטבח והמלצרים לנשנש תוך כדי המשמרת. (בייחוד כשעוד לא נגעו במנה)

mikedoron02

New member
במקרה שלי כן אכלתי מהמנה

כך שאני מאמין (ומקווה) שהם כן זרקו אותה.
כשהייתי בטיול בקנדה שנה שעברה קניתי בסופרמרקט ממקרר, שחשבתי בטעות שהוא טבעוני, שניצולוני סויה שגיליתי בדיעבד שמכילים ביצה. למרות זאת אני לא זרקתי את השניצלונים שנשארו אלא סיימתי אותם כי לא ראיתי ערך בלזרוק את האוכל לפח. האבסורד מבחינתי הוא שאם הייתי מגלה שהם מכילים בשר אני בוודאות לא הייתי ממשיך לאכול מהם למרות שלדעתי ביצה גרועה מבשר - סתם נקודה למחשבה שעלתה אצלי

האמת היא שטעם הביצה במוקפצים למשל הוא

ממש מורגש, קרה לי כבר כמה פעמים שפשוט יצאתי עם בחילה נוראית אחרי כמה ביסים - יש טעם מאוד distinctive לביצים, ואחרי תקופה שלא נגעתי, זה עשה לי רע ממש..
(זה מצחיק, כי פעם מזמן חברה טבעונית אכלה בטעות משהו עם ביצה וממש נתקפה כאב בטן וחשבתי שזה משונה ביותר, אבל זה ממש ככה
).

ככה שאני ממש מזדהה עם ההחזרה מהפן הזה. זה כמו להזמין כל דבר ולקבל איתו משהו שטעמו דוחה אותך.. את יודעת כמה מנות במסעדות מוחזרות עקב כמה עלי כוסברה לקישוט?

ladybug6

New member
נקודתית זה נכון שזה בזבוז ולא אקולוגי

אבל לטווח הרחוק זה חשוב להקפיד כדי שלא ימשיכו לעשות טעויות כאלה ובכך טבעונים לא יוכלו להיות טבעונים כי לאף אחד לא יהיה אכפת אם יש או אין ביצה במנה שלהם. הדרך היחידה שנותני שירות לומדים זה ע"י הפידבק והנזק לכיס, מנה שנזרקה תוביל לזהירות יתר להבא כי זה עולה להם כסף.
מעבר לזה שאם היו מגישים לי מנה עם ביצה אני לא הייתי מסוגלת פיזית לאכול אותה כי מעבר למחשבות על התרנגולות והאפרוחים - אחרי שלא נגעתי בביצים כ"כ הרבה זמן, יש להן טעם נוראי (מנסיון- טעמתי בטעות ביס של אטריות מפאד תאי ואפילו שלא היתה בביס עצמו ביצה, הטעם שלה השתלט על כל הטעמים האחרים וזה היה בלתי נסבל).
כשמגישים לי סלסלת לחם עם הפלסטיק הקטן של החמאה אני מיד מחזירה את זה כדי שלא יזרקו. וכשאני מזמינה סלט אני מראש אומרת לא להביא רטבים כדי שזה לא ייזרק סתם.
כשאני מזמינה קפה על סויה אני מוודאת פעמיים ושלוש עם המלצר/ית שהם הבינו ורשמו סויה כדי שלא יתבלבלו ויכינו סתם קפה עם חלב פרה.
עניין של הרגל, גם של הלקוחות וגם של נותני השירות.

האמת שזו שאלה די מוזרה בעיניי.

אם היית מזמין פסטה ברוטב עגבניות והיית מקבל פסטה ברוטב פסטו לא היית מחזיר את המנה?
אם היית מזמין צ'יפס ובמקומו מקבל אורז, לא היית מבקש שיחליפו לך?
בעיניי זה בדיוק אותו הדבר. הזמנת משהו מסוים וקיבלת משהו אחר. כמובן שתבקש להחזיר את המנה ולקבל במקומה את מה שהזמנת. אין קשר טבעוני או אקולוגי או וואטאבר.

אני אומנם צמחונית ולא טבעונית אבל אם הייתי

טבעונית ומקבלת מנה שמכילה ביצה בטעות לא הייתי אוכלת והייתה מבקשת להחליף...

dibablas

New member
יש מצב שאת הצמחונית היחידה כאן?

עושה רושם שכל היתר טבעונים.

dibablas

New member
לא הספקתי להניד עפעף וכבר ענית:)

הקלות שבה זה מתואר לעיתים פה לא כ"כ ברורה לי.
אם כי בתור מי שמצמצם צריכת מהחי בכלל ובשר בעיקר (היום אכלתי קציצה אחת אחרי התנזרות של שלושה שבועות), אני מתחיל לראות שככל שעובר הזמן באמת מתרגלים.
כנראה שבאמת זה עניין של הרגל ולמידת העניין.
כמה זמן את צמחונית אגב?

dibablas

New member
אתה מגיב*

כן גם אני מגיב די מהר (כשאני על המחשב)
אגב, הצצה בכרטיס האישי היתה מונעת את הבלבול

אבל זה בסדר גמור.
14 שנה זה המון ואם הגיל שכתוב בכרטיסך (אני מסתכל רואה?נאה דורש נאה מקיים
)נכון התחלת להיות צמחונית בגיל 13?

מצטערת...פשוט אני לומדת בין לבין :)

כן...עוד מעט 14 שנה....באוקטובר אהיה בת 28...
רכבתי על סוסים ועבדתי בחווה ובשלב מסויים לא יכולתי לאכול את החיות ששיחקתי איתן...

האמת שבשר לא ממש חסר לי...

מודה שלפעמים יש דברים שאני מצטערת שלא טעמתי מעולם (שוורמה, המבורגר עם גבינה וסטייק שמנת פטריות) ולפעמים יש מאכלים שאני מתגעגעת אליהם (על האש, שניצל של אמא ועוד כמה.) אבל לרוב אני מסתדרת עם זה...

פירות ים מעולם לא אכלתי וזה ממש לא מושך אותי...
דגים גם לא ממש אהבתי...

אתה טבעוני/צמחוני?...

dibablas

New member
רואים שאת לומדת ולא מרוכזת במה שכאן

גם אני קצת לומד בין לבין (לא משהו יותר מדי מעניין...)
חח כתבתי בהודעה שכותרתה לא הספקתי להניד עפעף:
"אם כי בתור מי שמצמצם צריכת מהחי בכלל ובשר בעיקר (היום אכלתי קציצה אחת אחרי התנזרות של שלושה שבועות)"
כלומר, אני עדיין לא צמחוני וקל וחומר לא טבעוני, אבל ער לנושא בואי נגיד כך.
יפה שעוד מעט את בת 28 ועוד מעט 14 שנים בצמחונות-חצי מחייך למעשה.

למעלה