שאלה שמטרידה אותי

arana1

New member
המערכת עשתה את העבודה

היא הותקנה בכל העולם ושינתה ושיפרה את פני החברה בהרבה היבטים חשובים מאוד
מאז היא שודרגה כמה וכמה פעמים
חלונות שמונה היא מערכת סבירה ומעלה

צניעות זה מילת המפתח אצלי כי אני בניגוד לך כבר כתבתי כמה עשרות אלפי שורות קוד ולכן גם יודע כמה זו עבודה קשה ומסובכת
וכמה שהיא לא מתאימה לאנשים יהירים שבזים לפרטים הקטנים

arana1

New member
אני באמת לא מבין בשיווק בכלל

וגם לא מחזיק מאנשי שיווק וכל מיני סוחרים שמתמחים בניפוח תדמיות
לדעתי הם הרסו והורסים את השוק המאוד חשוב של פיתוח תוכנות

לעומת זה בפיתוח תוכנות אני מבין הרבה מאוד ובזה יש לי גם הרבה מאוד נסיון מוכח ומוצלח מאוד
אני לא בז למי שלא יודע לתכנת אבל זה לא אומר שאני מקבל מידע מוטעה ומטעה כאילו היה אמת

איזה נ"ט קלאסי

אני רק היום מבין עד כמה הייתי טוב במה שלמדתי ועשיתי... אז זה נראה לי פשוט טבעי לעשות את זה... בכלל לא חשבתי על אחרים או על איכות ....
אגב, גייטס לא עסק בפיתו תוכנה מאז שעזב את בית הספר...
בהארוואר הוא בכלל למד קדם משפטים הוא פשוט סוחר ומשווק מעולה.
בניגוד לצוקרברג למשל

arana1

New member
מה זה משנה מה אני מבין ?

לי כמו להרבה אספים ואוטיסטים תכנות היה טבעי הרבה יותר מאשר השפה המדוברת
בכלל לא למדתי את זה בשום מקום
ובכל זאת הובלתי צוותי פיתוח שכללו גם בוגרים של מוסדות אקדמאים הכי נחשבים

זה שהייתי מודע לאיכות עבודתי לא הופך אותי לנ"ט קלאסי לדעתי,לא התחריתי באף אחד אלא עשיתי את זה מתוך תשוקה ועניין וברגע שזה הסתיים פרשתי(פרשתי גם בגלל שאני לא מסוגל לחיות עם נ"ט,זה פשוט גהנום בשבילי,עדיף לי כבר למות מרעב)

גייטס עזב את בית הספר כדי שיוכל להקדיש את זמנו לפיתוח תוכנה
ובניגוד לצוקרברג הוא המציא והגה ויישם משהו באמת מקורי וחדשני
בפייסבוק אין שום דבר שלא היה קיים לפני זה
כלום
זה המוצר הכי לא מקורי בעולם

מעניין מי הם אותם אספים ואוטיסטים

שאתה מרבה להזכיר...
אבל זה כל כך נ"ט לחשוב שיש משהו חשוב שאתה עושה בלהוביל צוותי פיתוח או לתכנת ולהתגאות בזה...

arana1

New member
הנאה מיצירתיות משמעותית שמורה רק לנ"ט ?

יש לא מעט אוטיסטים שמאוד נהנים ליצור
למעשה לדעתי זו אחת ההגדרות של אוטיזם
שבהרבה מקרים הוא בא עם הנאה מיצירה לשמה

יש הבדל בין הנאה מיצירתיות

לבין להשוויץ על ההצלחה שהיא מביאה. שזה ממש לא אוטיסט.
יש הרבה יוצרים שנהנים מהיצירתות שלהם בלי להשוויץ ולפרסם גם מבלי שהם אוטיסטים

arana1

New member
איפה ראית שאני משוויץ

ואיפה ראית שאני מפרסם
הרי בניגוד לך אני אפילו לא מופיע כאן בשמי האמיתי ולא מנסה לקדם את עצמי או שום דבר אחר
אף אחד כאן בכלל לא יודע מי אני אז איזה מין שוויץ זה ?

אני הזכרתי את העובדה הזאת רק בשביל להמחיש שיש לא מעט אוטיסטים שיכולים ואפילו צריכים לתרום לחברה בלי לעבור את מטחנת הבשר של המסלולים המקובלים
שעבודה יצירתית היא טבעית להם
ואני זוכר שגם בפעם הקודמת שהזכרתי את זה אז אתה ואיזה הורה אחר יצאתי ממהכלים רק בשביל להשמיץ אותי ולהשחיר את דמותי ולקרוא לי שקרן ולהישבע בפני כולם שאין ספק שאני סתם מתחזה
אגב,ההורה הזה,שעסק כאן כל הזמן בהשחרת פניהם ודמותם של אוטיסטים,כולל זו של הילד שלו,גם לא טרח להתנצל אפילו אחרי שטרחתי ושלחתי לו מסמכים שמוכיחים בוודאות שאני דובר אמת

כנראה שלך כנציג האוטיסטים חשוב מאוד להתבטא בחריפות ולהשמיץ ולבזות כל אוטיסט שהצליח קצת לפרוץ את הקיום העלוב שהחברה מקצה לנו
וזה גם ברור למה

וזה גם אופייני שאחרי שכתבתי כאן מיליון פעם שהצלחה היא בכלל לא מדד בשבילי אז אתה,כמי שמציע לי מפגש עם גייטס,מוצא לנכון להתחסד בצדקנות כאילו שדווקא אתה לא עושה לזה חשבון
אני לא מפרסם את עצמי ולא מקדם את עצמי דרך היצירתיות שלי
זה בכלל לא מעניין אותי
וגם לא עניין אותי לעולם
למעשה
גם כשהתפרנסתי ממכירת ציורים ופסלים שלי העדפתי לעזוב את העיסוק בזה רק בגלל שלא יכולתי לסבול את סוג יחסי הגומלין האופייני לעיסוק כזה
אתה נובח על העץ הלא נכון

אגב, ,גייטס מעולם לא עזב את בית הספר

הוא סיים בית ספר יוקרתי מאוד ב-1973. נכון שבתקופת בית הספר הוא כתב קודים, אבל זה היה עולם אחר לגמרי...
ומאז שקנה את הDOS עסק בשיווק.
וצוקרברג פיתח תוכנה יחודית לפני גיל 18 שפרח לי שמה, וקיבל הצעה לרכוש אותה בסכום גבוה, אולם הפיץ אותה חינם אין כסף

arana1

New member
הוא עזב את הרווארד

ובמשך כל השנים הראשונות של מיקרוסופט הוא עסק בכתיבת קוד וגם עבר אישית על הקוד שאחרים כתבו
גייטס הוא איש תוכנה אמיתי
שגם ידע לכתוב כמה אלגוריתמים מאוד מאוד איכותיים בזמנו

הארווארד זה לא בית ספר

זה אוניברסיטה.
יש הבדל בין השניים
אבל טוב שאתה מסכים אתי שלאחר השנים האחרונות הוא עסק רק בשיווק.

arana1

New member
גייטס כתב עם אלן את הקומפיילר הראשון לPC

הייתי אומר שזה לא סתם תעלול יחצני או שיווקי אלא ממש עבודה חלוצית של מישהו שבאמת מבין ואוהב את התחום

After reading the January 1975 issue of Popular Electronics that demonstrated the Altair 8800, Gates contacted Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), the creators of the new microcomputer, to inform them that he and others were
working on a BASIC interpreter for the platform.[38] In reality, Gates and Allen did not have an Altair and had not written code for it; they merely wanted to gauge MITS's interest. MITS president Ed Roberts agreed to meet them for a demo, and over the course of a few weeks they developed an Altair emulator that ran on a minicomputer, and then the BASIC interpreter. The demonstration, held at MITS's offices in Albuquerque was a success and resulted in a deal with MITS to distribute the interpreter as Altair BASIC. Paul Allen was hired into MITS,[39] and Gates took a leave of absence from Harvard to work with Allen at MITS in Albuquerque in November 1975. They named their partnership "Micro-Soft" and had their first office located in Albuquerque.[39] Within a year, the hyphen was dropped, and on November 26, 1976, the trade name "Microsoft" was registered with the Office of the Secretary of the State of New Mexico.[39] Gates never returned to Harvard to complete his studies.
Microsoft's BASIC was popular with computer hobbyists, but Gates discovered that a pre-market copy had leaked into the community and was being widely copied and distributed. In February 1976, Gates wrote an Open Letter to Hobbyists in the MITS newsletter saying that MITS could not continue to produce, distribute, and maintain high-quality software without payment.[40] This letter was unpopular with many computer hobbyists, but Gates persisted in his belief that software developers should be able to demand payment. Microsoft became independent of MITS in late 1976, and it continued to develop programming language software for various systems.[39] The company moved from Albuquerque to its new home in Bellevue, Washington on January 1, 1979, after the former rejected his loan application.[38]
During Microsoft's early years, all employees had broad responsibility for the company's business. Gates oversaw the business details, but continued to write code as well. In the first five years, Gates personally reviewed every line of code the company shipped, and often rewrote parts of it as he saw fit.[41]

arana1

New member
זה נכון דווקא ליריבו המושבע

שדווקא אותו הכתירו כגאון יצירתי בעוד שכל התמחותו הייתה בעיקר שיווק וכלל כמובן גם שיווק של דימוי עצמי
גייטס בניגוד לג'ובס ממש טרח וישב וכתב את הקוד למערכות ההפעלה הראשונות
למעשה הוא כתב גם את הקוד למחשבים הראשונים של אפל

לגייטס יש הבנה מאוד עמוקה בתוכנה,גם בייישום וגם במשמעותה הפילוסופית והחברתית,הבן אדם יודע לתכנת ומבין גם ברמת ההנדסה והברזלים לא פחות מהרבה מאוד מהנדסים
אבל כרגיל בעולם שבו דימוי זה הכל הפכו את גייטס לאיש שיווק ואת גיובס לאיש היצירתי
גייטס הוא גם התורם הכי גדול בעולם
ומדובר בעשרות מיליארדים
דווקא יריבו שטרח לשווק תדמית משוחררת והיפית ואוהבת אדם מעולם לא טרם פרוטה לאף אחד

Astroo

New member
את DOS הוא קנה בזול

ומכר ר-IBM תמורת דמי תמלוגים לכל רשיון

arana1

New member
נכון,גייטס הוא לא קדוש

הוא מנאייק כחני שרימה וגנב בלי חשבון
אבל זה הרי בדיוק המודל שעליו מחנכים כאן את כולם
ואוטיסטים נחשבים ללקוים גם בגלל שהם לא מסוגלים להיות מנאייקים כמו שנדרש היום מכל מי שרוצה לשרוד בחברתנו המסריחה להפליא

אבל לתכנת הוא יודע,או לפחות ידע,ויש לו גם הבנה בכלל לא רעה בתכנון מערכות הפעלה או לפחות באיפיון שלהם
הוא חלוץ ששינה את העולם ואת זה אי אפשר וגם לא צריך לקחת ממנו

הלוואי שהמנהלים שעבדתי תחתם היו מבינים בתוכנה כמו שגייטס מבין בה
רובם לא מבינים בכלום מלבד בלעשות דאויינים על כולם

mise

New member
מישהו יכול לעשות לי סדר

ולהסביר לי לאט ובסבלנות על הקריטריונים החדשים והמשמעות שלהם?

שלומות0

New member
אני אנסה

כפי שאני הבנתי , בגדול ממספר אנשי מקצוע שהייתי עם ילדי בשנה האחרונה
נאמר לי שלא יהיה שינוי משמעותי כל מי שאובחן על הספקטרום יישאר על הספקטרום,
והשינוי לגבי אבחונים חדשים,
הבעיה מתחילה אצל אנשי המקצוע שצריכים להתרגל לקריטריונים החדשים
לאחר שנים שהתרגלו לאבחן על פי רמות תפקוד,
אז השינוי המרכזי יהיה שלא יהיו רמות תפקוד של אוטיזם, וכל מי שיאובחן על פי הקריטריונים החדשים
יהיה על הספקטרום וכולם יכנסו תחת כותרת אחת, המאבחנים יקראו לזה בשם חדש asd ולא pdd או תסמונת אספרגר כפי שהיה עד היום,
בנוסף הם ידרשו לפרט את מצב תפקודו של הילד{וכאן לדעתי יש מלכודת לתפקודים הגבוהים},
לגבי רשימת הקריטריונים יש לך פירוט בבלוג שקשרו לך..
המצב החדש יוציא להערכת מומחים כ20 אחוזים מהתפקודים הגבוהים והאספרגרים מהספקטרום האוטיסטי..
לא ברור אם המאובחנים הוותיקים יצאו או רק החדשים..

למעלה