שאלה שמחה של אמא גאה

שאלה שמחה של אמא גאה

בני מתן בן שלוש ושלושה חודשים. היום התקשרה אלי אמא של ילדה מהגן ואמרה שבתה רוצה לבוא אלינו לשחק עם בני. מאוד שמחתי שחברתו של מתן רצוייה גם מעבר לשעות הגן ויחד עם זה התעוררו בי חששות שבעלות הנסיון יוכלו לעוץ לי עצות לגביהן: מה עושים עם שני חמודים בני שלוש? נותנים להם לשחק לבד בחדר? משחקי חברה (לוטו, מה במשבצת וכו')? משחקי מחשב? פאזלים? דפי צביעה? עבודות יצירה? משחקים עצמאיים (מטבח, רופא וכד')? משגיחים עליהם או לבד? ומה עם כיבוד (שתייה ואוכל)? בקיצור איך מארחים חברים מהגן? שאלה מביכה אבל אני מוטרדת (ומאוד גאה!!!!!!). תודה ושאלו יהיו הבעיות של כולם .

לאה_מ

New member
ברכות לאירוח הראשון ../images/Emo13.gif

שימי לב לכימיה בין הילדים. הרבה פעמים הילדים מסתדרים מצויין ביניהם בלי צורך בתיווך מצידנו, ותראי שהם בוחרים בעצמם את המשחקים, משחקים יחד יפה, ושאת פנויה לשתות קפה עם אמא של חברתו החמודה של מתן. לפעמים אין כל כך מפגש רצונות בין הילדים - אם כל אחד מהם משחק לחוד במשחק, אבל את רואה שהם נהנים - אחלה. אם את רואה שהעדר מפגש הרצונות גורם להם לעגמת נפש - את בהחלט יכולה לתווך בעדינות - להציע להם משחק אחר יחד, להציע להם תורות בבחירת המשחקים או כל רעיון אחר שיש לך (והכי טוב - שיש להם!). לגבי הכיבוד - לא יודעת מה נהוג אצלכם. אני מעדיפה להציע פירות, במיוחד בקיץ. לפעמים בייגלה מחיטה מלאה. יהיו להם מספיק שנים לאכול ג'אנק. שתיה אצלנו זה בכל מקרה מים. אני משערת שאמא של החברה תבוא איתה, אז לה את יכולה להציע קפה
בילוי נעים, ואם אין לכם דף קשר בגן - זה הזמן לבקש מהגננת להכין אחד.

לא מזמן שאלתי כאן שאלה לגבי ארוח

ילדים, אמנם מזוית קצת שונה: אני נוהגת לארח עם כיבודשל גבינות, ירקות, פירות, אגוזים וכ"ו, ויש אצלנו כלל האוסר הדלקת הטלויזיה בזמן הארוח. התרעמתי כל כך שכשילדיי מתארחים, הם מקבלים ג'אנק-פוד וטלויזיה. אני מניחה שלכל אחד סיגנון הארוח שלו. אבל, לא נראה לי שאת צריכה להיות "קצינת שעשועים"- תני להם לפתח מיומנויות חברתיות אחד על אחד.

תודה. אבל איפה הכיבוד?????

בחדר בין המשחקים - מאוד לא חינוכי וגם מלכלך. אצלנו לא נהוג לאכול בחדרים. אורחים זה זמן מיוחד אז לשנות חוקים? ואם לעמוד על החוקים, ליזום הפסקה? אין לנו גינה או מרפסת כך שברור שהמשחקים יערכו בחדר. סליחה על הלחץ - זה מהתרגשות.

לאה_מ

New member
בהחלט לא לשנות את חוקי הבית.

אצלנו משחקים בכל מקרה בכל הבית, כך שאם אני שמה להם פירות בסלון או בפינת האוכל, הם מגיעים עם המשחקים שלהם לשם. אבל בהחלט אפשר לומר "שמתי לכם פירות במטבח, אתם מוזמנים". ואם אתם כבר בעניין אכילת כיבוד ליד שולחן, אפשר להציע גם עוגיות וחלב, או משהו כזה. ההודעות שלך מאד משמחות אותי

למעלה