שאלה שמאוד מוזרה לי.

Shaby Sababy

New member
שאלה שמאוד מוזרה לי.

טמיירה גריי (אחת המתמודדות החביבות עליי מכל העונות) הוציאה דיסק (שאגב ממש טוב לפי דעתי) שמכר רק קצת יותר מחצי מליון עותקים- ואומרים שהדיסק שלה נכשל. זמרת מצליחה בישראל, (מירי מסיקה, לדוגמא) מכרה כ-50 אלף עותקים מהדיסק שלה ונחשבת למצליחה. אני מבין את העניין שמידת ההצלחה שלהם היא בעצם האחוז האנשים שאוהבים את הזמרת, כי יש הבדל בכמות האנשים באמריקה ובישראל. אבל מבחינת רווחית, טמיירה גריי הרוויחה כמו שמירי מסיקה תרוויח רק לאחר שתוציא חמישה אלבומים, ויש לה יותר אנשים שאוהבים אותה, ויבואו להופעות שלה וכד'. מישהו מוכן להסביר לי למה למכור חצי מליון עותקים נקרא להיכשל?

בוביץ

New member
יש הבדל גדול

ואת יודעת את התשובה לשאלה שלך כי כתבת אותו בגוף השאלה. זה הולך על פי היחסים טמאירה הוציאה את הדיסק בארצות הברית שם מכיורת של חצי מיליון הם קצת. כ יש שם יותר קהל ושם מכירות של חצי מיליון זה כלון כי תחשבי כמה זה חצי מיליון אנשים מול כל האנשים שחיים בארצות הברית סתם לידיעתך שבאמריקן איידול צופים לפחות 20 מיליון אנשים.בארצות הברית. תחשבי בארץ יש כ6-7 מיליון אנשים ותחשבי כמה יש בארצות הברית לעו8מת זאת 50000 אלף בארץ זה מכובד בהתחשב בשוק הישראלי .

Shaby Sababy

New member
אני בן ../images/Emo13.gif

נכון, אבל כמות האנשים שאוהבים אותה עדיין יותר גדולה, ז"א שיותר אנשים יבואו להופעות שלה, והיא הרוויחה הרבה יותר כסף מהדיסק שלה מאשר מירי מסיקה.

בוביץ

New member
אז?

תביחני זה לא משתלם לה. יכול להיות שהיא הרוויחה יותר ממירי מסיקה()לא בטוח ) אבל תחשביישראל קטנה כשמירי תעשה הוטפעה בתל אביב זה יהי מלא כשטמאירה תעשה והפעה בעיר יבואו שני אנשים? כי תשחבי כמה עיירות יש בארצות הברית תחשבי כמה זה האנשים שקנו את הדיסק לעומת כל התושבים ש ל ארצות הברית.

Shaby Sababy

New member
הגיוני.

אבל מה אכפת לה בעצם, היא הרוויחה פי חמש ממירי מסיקה. ואני בן!!

רבקהrc

New member
זה הרבה יותר מורכב

שתבין הצלחה של מירי מסיקה לדוגמא גוררת בעקבותיה עוד פירסום, עוד חוזים והצעות- פרסומות, ארוחים בתוכניות רדיו וטלויזיה ועוד דברים שגוררים עוד הצלחה, עוד פירסום ועוד כסף לגביי טמיירה - אמנם היא בפועל מכרה יותר ממירי אבל לא בטוח שהיא מרוויחה את אותו הסכום על כל דיסק שנמכר כי בארה"ב העלויות על כל דבר גבוהות הרבה יותר מהארץ - יש הרבה יותר סוכנים ויחצני"ם וכו' בנוסף מרגע שהיא נחשבת לכישלון לא מציעים לה להתארח בטוק שואוז,לא חותמים איתה על חוזים חדשים ואף חברת תקליטים לא תרצה להפיק לה דיסק נוסף. גם מעריצים שלה רואים אותה ככישלון. עוד משהו: כאן בארץ אם מירי תופיע במועדון כמו הבארבי - זה בסדר והגיוני. בארה"ב להופיע במועדון זה לא כזה מכובד לבנאדם מפורסם. מירי מסיקה היא לא מליונרית למרות ההצלחה שלה ובארה"ב מפורסמים רבים הם כן מליונרים. בקיצור אולי בטווח הקצר היה לה יותר כסף ביד אבל זה לא עוזר לה בכלל.

MaiEgan

New member
אם משווים למירי מסיקה אז -

מבחינת השוואת כמה אנשים יש שם + כמה נמכרו ל- כמה אנשים יש פה + כמה דיסקים מירי מכרה - מירי הכפילה אותה :)

hilali1

New member
../images/Emo6.gif מה שנכון נכון...

בעצם אין לי מושג מי זו הטאמירה הזו שאתם מדברים עליה..

lightfie

New member
קבלי תיקון לבוביץ

אהלן אני קצת חדש פה, אבל אגיב למה שנאמר דבר ראשון-באמריקן איידול צופים קצת יותר מ20 מיליון(רק קצת)- משהו כמו 60 מיליון אנשים. בשלוש השנים האחרונות התוכנית מדורגת במקום הראשון ברייטינג ועוקפת כל תוכנית טלוויזיה שמשודרת בארה"ב.

Shai B

New member
האלבום של טמיירה לא מכר חצי מיליון.

הוא יצא רק בארה"ב ומכר שם 121,822 עותקים עד היום. בשבוע הראשון האלבום נכנס אל המקום ה-23 במצעד ה"בילבורד" האמריקאי ומכר 39,091 עותקים. באמת אכזבה, היא היתה מצוינת בעונה הראשונה, ובכלל היא אחת מהטובות מכל העונות.

מרי לי

New member
השאלה היחידה שלי היא למה

ךמה זמרת כ"כ מעולה כמוה לא מוכרת יותר

Shaby Sababy

New member
בגלל ש

אני כל כך הרבה מקום בתעשיית המוזיקה להצלחות. בכלל, יש המון ממשתפי א"א שלא הוציאו דיסקים. (כמעט כולם)

14מתן

New member
כן אבל יש גם המון שכן.....

אפילו לgold הרוב לא הגיעו רק ג'וש הצליח למכור מכירות "זהב" חוץ מהזוכים

למעלה