שאלה שמאוד חשובה לי...

שאלה שמאוד חשובה לי...

ואשמח לעזרתכם,אומנם אני אדם חילוני,אך זו שאלה שמאוד חשובה לי. היא אומנם לא שאלה הלכתית אך מניח שתוכלו לעזור לי בה. רציתי לדעת,או לקבל הכוונה,אני יודע שיש את הזוהר והקבלה,רק לא מסתדר לי דבר אחד. איך מסבירים את העובדה שהזוהר או הקבלה,לא הוזכרה מעולם ולא קיבלה יחס,לא במשנה,לא בגמרא,לא באמוראים,תנאים,סבוראיםראשונים,גאונים,וגם לא ע"י הרמב"ם שלא ניראה לי שפספס תחום או משהו שקשור בדת. שאלה זו לא באה לערער על הזוהר אלא רק להחכים ולהבין. אשמח לעזרתכם,תודה.

asaf2000

New member
לא שאלה הלכתית

לא קשור לפורום. הייתי אומר ששאלה כזאת גם עלולה לעורר ויכוח מה שאסור כאן לפי הודעת המנהל. ממליץ לך לשאול בפורום דתיים או חרדים או בפורום האמת האבסולוטית בהייד פארק.

פסיבי 1

New member
אני אענה בקצרה

ודאי שהיא הוזכרה "כבר בגמרא רשום 4 נכנסו לפרדס,במסכת חגיגה יש דף שלם של קבלה תנאים ואמוראים ואפילו אהרהם אבינו(ספר היצירה)כתבו ספרי קבלהכנ"ל לגבי הגאונים וכו' העניין שמי שאין לו רקע(וחלילה אין ליכוונה לפגוע אפילו בקצת)לא יכול לדעת את זה כי הוא לא מבין בשינוי הלשון,הגדרות שונות וכו'

תשובה

הזוהר עדיין לא נערך כספר באותה תקופה. הזוהר אמנם בנוי מכתביו של רבי שמעון בר יוחאי אך נערך, סודר והוסתר בתקופת הגאונים. הוא הוסתר כי אסור היה לדרוש וללמוד בתורת הנסתר. העובדה שלתורתנו יש פן נסתר לא היתה חדשה מעולם. הדברים נכתבו בגמרות, ברמב"ם, ובכל ספר תורני מאותן תקופות.

הרמב"ם כותב על כך שחז"ל הצפינו

את החכמה האלוקית בדרשותיהם: כי הדרשות ההם, כשיסתכלו בהם הסתכלות שכלי, יובן בהם מהטוב האמתי, מה שאין למעלה ממנו, ויגלה מהם מן העניינים האלוהיים, ואמתות הדברים, מה שהיו אנשי החכמה מעלימים אותו ולא רצו לגלותו, וכל מה שכלו בו הפילוסופים דורותיהם. ואם תביט אותו על פשוטו, תראה בו עניינים רחוקים מן השכל, שאין למעלה מהם. ועשו דבר זה לעניינים נפלאים, האחד מהם, ללטוש רעיוני התלמידים וללבב לבותם. ועוד כדי לעוור עיני הכסילים, שלא יזהירו לבותם לעולם, ואילו היו מראים להם זוהר האמתות, יסבו פניהם מהם, כפי חסרון טבעיהם, שנאמר בהם ובדומיהם, אין מגלים להם את הסוד, מפני שאין שכלם שלם כדי לקבל האמתות על בוריים, וכן החכמים לא היו רוצים לגלות קצתם לקצתם סודות החכמה. מתוך ההקדמה לפירוש המשנה, רמב"ם: http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hakdama/6-2.htm הדגשתי את המילה "זוהר" על דרך הרמז, לפחות לפי הפשט ברור שהרמב"ם לא התכוון כאן לספר הזוהר אך העיקר הוא המסר המובא בדבריו. הוא ידע על קיומה של תורת הסוד ואף ידע שהסוד מוצפן בדרשות - כעין ספר הזוהר שרובו ככולו מדרשים.

אלי ו.

New member
זה אינו המקום ../images/Emo11.gif

כפי שכתב ר' אסף, זה אינו המקום לשאלות כאלה. הפורום הזה משתדל לעסוק רק בעניני הלכה למעשה. אם הנושא מענין אותך אתה יכול לחפש מאמרים באתר דעת www.daat.ac.il שם יש מספר מאמרים בנושא.

למעלה