שאלה שמאוד חשובה לי

שאלה שמאוד חשובה לי

אני חולה במאניה דפרסיה ויש כדור שברגע שאני לא לוקח אותו אני מגביר אותו אני מגביר את הצד המאני (שזה מאוד טוב לי), הזמן שאני כבר משחק עם הכדור (לפעמים לא לוקח כלום לפעמים את המינון הרגיל ולפעמים פחות) הוא 3 וחצי חודשים, השאלה היא היא איזה נזק גרמתי לעצמי, ואיזה נזק אני אגרום אם אני אמשיך עם זה? רק שתבינו שאני שולט במאניה ב100% וזה גורם לי את התקופות הכי טובות שלי... מה שבטוח זה שאני לא יכול לספר על זה להורים או לפסיכיאטר (אני בן 16)

מוּסקט

New member
נזק אפשרי אחד

הוא להיות תקופות ארוכות במאניה - שלמרות שמאוד נעים לך וטוב לך שם, יש למאנייה השפעה לטווח ארוך על המוח שלך. במאנייה המוח נמצא במצב של עוררות יתר. העוררות הזו "נעימה" כמו שלקחת סמים זה נעים: העולם נחווה כסבבה, מספיקים המון יש שפע של רעיונות, הפן החברתי מאוד מוצלח... ובמקביל לא ישנים מספיק (כי לא מרגישים צורך מרוב עוררות), ומביאים את הגוף לאפיסת כוחות. השפעה נוספת אפשרית היא שבשלב מסויים הגוף שלך לא יגיב לתרופה המאזנת ואז אחרי מאנייה שחביבה עליך במיוחד תגלוש למצב דכאוני לא סימפטי. במחלת דו קוטבית שאינה מאוזנת, להתקפים הדכאוניים שבאים אחרי התקף מאני יש נטייה להתארך ולהיות יותר ויותר עמידים לטיפול במשך השנים. מה שכיום אתה מחשיב כתקופות הכי טובות שלך "רוכבות" על אנרגיות שאולות ממצב של מחלה. לאנרגיות הללו יש השפעה משיגה גם למוח וגם לגוף באופן מצטבר. השאלה אם אתה יכול לשמור על עצמך היום כדי שלא תסבול כשתהיה מבוגר יותר. בדרך כלל לאנשים הסובלים מהמחלה הזו קשה מאוד לוותר על המאנייה עד שזה מאוחר מידי והנזק כבר נעשה.

עוד נזקים של מאניה

שלום לך. אני מסכימה עם מה שמוסקט אמרה. בנוסף: המאניה יכולה להזיק בכך שתיכנס ל"פרויקטים" שאת הלא יכול לעמוד בהם. למשל: - תוציא יותר כסף ממה שיש לך (ואני מניחה שבגילך אין לך הרבה), - תירשם למגמה שאתה לא מסוגל לעמוד בדרישות שלה, - תנסה לעשות סוגים של ספורט שהגוף שלך מסוגל לעשות אותם רק עם האנרגיה ה"שאולה" מהמחלה ותגרום נזק לגוף שלך. - תרקוד עד לעילפון מתשישות אתה עלול גם - לנהוג במהירות מופרזת מתוך תחושה שאתה שולט בכביש (ואתה לא) - לפרוק אנרגיה על ידי פעילות עבריינית מתוך ביטחון מלא - ושגוי! - שלא תיתפס. המאניה תוציא לך שם רע של בנאדם לא אחראי שעושה שטויות. ומה בעניין גיוס לצבא?

למעלה