שאלה של קופ"ח...

שמופית

New member
שאלה של קופ"ח...

הייתי שמחה לשמוע מנסיונכם - איזו קופ"ח לדעתכם עדיפה לילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז ?
אני לא מדברת רק על סיבסוד תרופה זו או אחרת אלא גם על מגוון טיפולים פארא-רפואיים - זכאות, סיבסוד וכו'.

הילדה עולה ל ד' ומסתבר שבמכבי אפשר לקבל ריפוי בעיסוק רק עד גיל 9.
ביטוח הבריאות הפרטי שלנו בכלל לא מכיר בצירוף המילים "ריפוי בעיסוק"

אני אשמח לשמוע איך המצב בכללית, לאומית ומאוחדת

ריפוי בעיסוק מעל גיל 9

בכל קופות החולים, ילדים עד גיל 9 זכאים לטיפולים פארא רפואיים (ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיה) דרך סל הבריאות, כלומר במחיר של התחיבות. ילדים עד גיל 5 זכאים ל- 27 טיפולים בשנה לכל מקצוע, , גיל 6- 9 טיפולים בשנה ואם איני טועה מגיל 8- 5 טיפולים בשנה לכל מקצוע.
אם הם צריכים יותר מהסל ויש ביטוח משלים (מושלם, עדיף, מגן , תלוי בקופה)- משלמים ומקבלים החזרים עד מספר מסויים של טיפולים בשנה, בכל קופה זה אחרת.

אם משתמשים בביטוחים המשלימים צריך לשים לב שיש מכסה מסוימת של טיפולים ממנה יורדים כל הטיפולים: נגיד יש 42 טיפולים בשנה ומתוכם השתמשתם 12 טיפולים בריפוי בעיסוק נותרו 30 טיפולים לכל השנה (או קלנדרית או לפי תאריך לידה- משתנה בין הקופות) לכל היתר: רכיבה על סוסים, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיה וטיפולים רגשיים.

ילדים המוכרים ע"י המכון להתפתחות הילד לפני גיל 9 ומלאו להם 9 שנים כבר אינם זכאים לטיפולים דרך סל הבריאות (בשום קופה) אך כן זכאים להשתמש בביטוח המשלים ולקבל החזרים עבור טיפולים פארא רפואיים עד גיל 16 בערך (בכל קופה זה טיפה שונה, אפשר לבדוק בקלות דרך המוקדים השונים של הביטוחים המשלימים שישמחו לענות לכם על השאלות).

ילדים שלא הוכרו ע"י המכונים להתפתחות הילד עד גיל 9 ולא פנו לקבל טיפולים פארא רפואיים דרך הביטוח המשלים לפני גיל 9 (כמו למשל חברי כללית ) אינם זכאים להחזרים דרך הביטוחים המשלימים.

הכי פשוט זה להתקשר למוקדי המידע של קופות החולים ולקבל מהם את כל המידע לגבי טיפולים התפתחותיים במסגרת הביטוחים המשלימים.

שמופית

New member
איזה באסה

הגדולה תהיה בת 9 עוד שבועיים.
לא פנינו איתה למכון להתפתחות הילד כי ההתפתחות שלה לאורך השנים היתה תקינה.
ידענו שיש לה הפרעת קשב וריכוז ופנינו למכון קשב וריכוז של מכבי בהרצליה ושם היא במעקב.
רק לאחרונה החלטנו על ריפוי בעיסוק כדי לתת לה אסטרטגיות לימוד ועזרה בהתארגנות וסדר.
מבאס שהכל על חשבוננו, למרות שאנחנו משלמים הון גם לקופ"ח וגם לביטוח הבריאות הפרטי

שמופית- לא מאוחר רק תפעלו מהר:

כל עוד לא מלאו לה 9 לפי תאריך הלידה היא עדיין לא בת 9...

תצרו מיד ביום א' קשר עם המכון של מכבי לקשב וריכוז ותבקשו לדבר עם המרפאה בעיסוק שם ואם לא- אז עם הרופא/ה או תשלחו פקס אל הרופא במרפאת הקשב וגם העתק למכון להתפתחות הילד באיזור מגוריכם (תכתבו את מי שאחראית על ריפוי בעיסוק בקהילה). חשוב לצרף גם המלצה של רופא הילדים.

תבקשו אבחון וטיפול בריפוי בעיסוק כדי לעבוד על התפקודים הניהוליים שלה (אסטרטגיות לעזרה בהתארגנות וסדר בין היתר) ואפשרי ורצוי לתת דוגמאות ולמלא גם שאלון הורים של מכבי ולצרף לבקשה (טפסים תורידו מהאתר של מכבי).

כיוון שזו כבר חבילת ניירות הייתי נוסעת ומוסרת באופן אישי למזכירות- גם במכון להתפתחות הילד וגם למרפאת הקשב.

תגידו/תכתבו להם ששמעתם על שיטת טיפול בריפוי בעיסוק לילדים עם ADHD שנקראת cog fun - במכבי מכירים את השיטה הזו, לפחות במכונים להתפתחות הילד ברחבי הארץ.

(תוכלי לקרוא על השיטה הזו באתר שלי ויש שם גם קישור למאמר על מחקר שעשו בנושא)

המכונים להתפתחות הילד שולחים ילדים שכמעט בני 9 לאבחונים ולטיפולים בד"כ במכונים שבהסדר וניתן להסדיר מהר מאד אישורים לאבחון ולטיפול במכון שבהסדר. ברגע שיש לכם אישור אתם זכאים לקבל התחיבויות עד שימלאו לה 9 שנים ואם פספסתם אז לפחות תקבלו החזרים דרך המגן במכונים שבהסדר וזה גם משהו.

אם תמהרי יש לכם סיכוי.

שמופית

New member
וואו ! תודה על ההסבר המפורט

הקטע הוא שצריך למלא גם שאלון מורה ולא רק שאלון הורים, ואת זה אין לי מאיפה להשיג כרגע

אני אנסה לדבר עם מכון קשב וריכוז.
המון תודה על המידע !

בחופשת הקיץ אף אחד לא מצפה לשאלון מורה

אל תתני לזה לעכב אותך. בכל מקרה אישור לטיפולים מקבלים מהמכון להתפתחות הילד אז אתם צריכים להעביר אליהם גם כן את כל החומר שציינתי.

למעלה