שאלה של צבע....

אוטוטו12

New member
שאלה של צבע....

שלום רב,

בני בן ה-14 רוצה לצבוע קיר אחד בחדר שלו בצבע שחור.... יש לו כבר שטיח שחור.... ולצבוע גם את הקיר בצבע הזה (מה עוד שזה חדר יחסית קטן) מרגיש לי יותר מידי..... אז נכון שזה החדר שלו... והחלטה שלו.... מצד שני - זה הבית שלי.... זהו חדר שאנחנו עוברים לידו כל היום כי הוא הראשון במסדרון ותמיד רואים אותו.... ובבקשה אל תגידו לי לסגור את הדלת.... למרות שכשהבן בחדרו הדלת ברוב המקרים אם לא בכולם - סגורה...
אני מנסה להגיד לו שזה כהה מידי.... שכדאי אולי צבע כהה אחר... אפור בגוון מסויים .... אולי כחול מסויים - אבל הוא ממש לא מוכן לוותר...
מה דעתכם ? ללכת על זה ? לנסות לשכנע בדרך אחרת ?

תודה מראש

r i n i

New member
בודאי, כמו שאמרת, חדר שלו אבל הבית שלך

ולך יש את זכות הוטו על הדברים האלה.

אצלי יש קיר באחד מחדרי הילדים שצבוע בכחול מטאלי. מאד יפה ומיוחד. לא נראה לי שהייתי מאשרת צביעה של קיר בשחור.

לליתות16

New member
גם אצלי היה "הסרט" הזה עם צבע שחור על הקיר

התנגדתי נמרצות.
חדר גדול אמנם, אבל שחור? מוגזם לגמרי.

בגדול, חדרו הוא "הממלכה" שלו
אז מבלגן שם
ואוכל שם , למרות שאני לא מרשה ( מלחמה ארוכת שנים שאני מפסידה בה )

על השחור הטלתי וטו ,
זה בכל זאת הבית שלי,

נסגר בסוף על תכלת נייבי כזה..
עם זה אני חיה טוב.

נומלה

New member
נכון שזה הבית שלך

מצד שני עם בני עשרה יש כל כך הרבה נקודות חיכוך פוטנציאליות שתבררי לעצמך כמה המלחמה הזאת חשובה לך. אם תחליטי שהיא מאוד חשובה, אז במקום לנסות ולשכנע אותו, תגידי במפורש: אני מבינה שאתה רוצה כהה, אני לא יכולה לחיות עם זה תבחר בין אפור, כחול וירוק כהה.

נסיונות שכנוע מעמידים אותו ב"כאילו" מקום של החלטה. אם את לא רוצה שהוא יהיה במקום הזה כי ההחלטה שלו לא נראית לך, תגבילי את מרחב ההחלטה. אבל תשימי את זה על השולחן בצורה כזאת.

אוטוטו12

New member
קודם כל תודה על התגובות....

שנית - כבר דיברתי איתו - אמרתי לו שזה צבע כהה לי מידי.... ועם כל הכבוד לכך שזה חדרו - זה עדיין הבית שלי...
ניסיתי להציע צבעים כהים אחרים... לא מעוניין בשום דבר.... אמר לי שגם לשטיח התנגדתי וכיום אני רואה שזה לא נורא כל כך.... (האמת - שזה באמת יפה השטיח השחור שלו....) אז הוא ביקש ממני להתחשב בו גם בקטע הזה של הקיר...
מצד אחר - כמו שנאמר באחת התגובות - האם על כך יפול דבר ? הרי גם כך יש הרבה מלחמות בגיל הזה.... אז אולי שווה לוותר בקטע של הצבע ולא לוותר בנושאים אחרים ?

אולי לצבוע קיר לא ראשי ? כלומר לא הקיר הראשון שרואים כשנכנסים לחדר ?

BrightEye

New member
תציעי לו לצבוע חלק של הקיר

או כמו שיעל הציעה- דוגמא של תלת מימד, או אפילו חצי קיר (נניח משולש בפוזיציה כל שהיא אני הייתי חושבת ליד הקיר של המיטה שלו , כשהמיטה לאורך הצלע התחתונה של המשולש).
נראה לי שאם זה לא קיר שלם, זה יראה יותר טוב.

אני הייתי מאפשרת

זה חשוב להם - להיות מיוחדים, להביע את עצמם,...
צריך לדעת קצת לשחרר החבל, וקצת למשוך. שלא יחשוב שאין רסן והוא יכול לעשות הכל. אבל גם שלא ירגיש כבול.

מה שכן - הייתי מבקשת ממנו לחכות קצת עם הביצוע. שלא יצבע ויתחרט. שייקח חודשים לתכנן ולחשוב על זה. אם אחרי חודשיים עוד ירצה - שיילך על זה.

יעלעל

New member
פשרה?

גם אחי כמתבגר רצה לצבוע קיר בשחור. בסופו של דבר הוא צבע משולשים שחורים בפינה אחת של החדר, 3 משולשים: על קיר אחד, קיר שני ועל התקרה. זה יצר משהו מעניין כאילו תלת מיימדי. היה מגניב ועם זה כולם יכלו לחיות בשלום. אולי תנסו למצוא פשרה דומה. מעבר לזה, מצטרפת לרעיון של פעםהייתיאביב, שיחשוב על זה חודש חודשיים. לפעמים משנים דעה בזמן הזה. מצד שני, יש סבירות שאם את מאוד מתנגדת, הוא לא ישנה את דעתו ולו רק בשביל הויכוח בעניין.
אני גם הייתי מחתימה אותו על התחייבות שכשהוא יעזוב את הבית, יתחרט, אתם תמכרו, לא משנה מה, הוא יהיה זה שיצבע מחדש את הקיר הזה בלבן. אחרי צבע כהה מאוד מאוד קשה לחזור ללבן, זה דורש כמה וכמה שכבות צבע. שיהיה לו ברור שהוא מחוייב להחזיר את הצבע המקורי.
מעבר לזה, אין לי רעיונות מקוריים. זה באמת חדר שלו. ואם התרגלת לשטיח השחור, יש סיכוי שתתרגלי גם לקיר שחור.

מסכימה עם הרעיון של דחיית הביצוע

תדחו את זה לחופשת הפסח - כשיהיה יותר זמן פנוי.
אולי עד אז יעבור לו החשק....

צבע על הקיר- כמו צבע על השיער

אפשר להוריד בעוד שנתיים
אפשר להחליף
לא בטוחה ששווה לעשות על זה מלחמה.

רוצה שחור?
שיהיה שחור-אבל צבוע כמו שצריך ולא מרוח (שחור מרוח זה נורא)

אני בשיטת ה"אחר כך"
נחכה לאביב
או לקיץ
שיתייבש מהר
כשנצבע את כל הבית

עד אז הצבע המועדף יהיה כבר ירוק עם נקודות סגולות ...
איזה מזל שהעקרונות שלהם מתפוגגים מהר.

לא הייתי נכנסת למאבק על צבע הקיר, אני בוחרת את המאבקים שלי
צבע הקיר-נראה לי מיותר להתווכח עליו (למרות שאני מאד מסכימה על הצמצום של גודל החדר בצבעים כהים).

בלה שור

New member
מקסימום אפשר לצבוע את הקיר בחזרה ללבן

או לצבע אחר. זה בסך הכל קצת צבע, לא נראה לי נכון לעשות מזה עניין. צבע זה עניין של טעם. זכותו.

אוטוטו12

New member
תודה לכל הרעיונות וההצעות

בוקר טוב לכן,

תודה על ההצעות והרעיונות....
הוא כבר נעול על הצבע השחור על הקיר ממזמן.... אנסה להסביר לו שקיר שלם זה יותר מידי עבורי וגם כהה מידי לחדר.... הרעיון של צורה כזו או אחרת על קיר לבן - נשמע לי אחלה.... אנסה לעניין אותו בכך.... או שנצבע בסוף על קיר לא ראשי או צדדי יותר....

שיהיה לכולנו יום נפלא ושאלו יהיו הצרות שלנו...חחח :)

אימם

New member
בהצלחה!

וצודקת! באמת שאלה יהיו הצרות שלנו

adif11

New member
מסכימה עם ריני- עקרונית בחירה שלו עד שנתקל

בוטו מצידך, בהנחה שאת לא מטילה וטו ביד קלה מידי ועל כל דבר כמעט.

recordion

New member
עוד רעיון

לצבוע בשחור את הקיר שבו דלת הכניסה לחדר.

כך השחור לא ישתקף מבעד הדלת הפתוחה (כשהיא פתוחה), ומי שיחוש באפקט יהיה מי שנמצא בתוך החדר, כלומר המתבגר (ואורחיו).

אוטוטו12

New member
תודה - זה בהחלט משהו שגם אני

חשבתי עליו.... למרות שאשאל את דעת הנער.... ונראה מה יחליט בסוף....

תודה :)

למעלה