שאלה של עמדות

שאלה של עמדות

נניח שאתם מקבלים פנייה, ואתם לא מסכימים לה. לדוגמה, תלמידים פונים אליכם כדי שתפעלו למען דו"ח דוברת, ואתם נגדו (או להפך). איך תפעלו? אתם הרי לא נבחרי ציבור. כל עוד השאלה היא האם תפעלו או לא תפעלו, באמת אפשר לסמוך עליכם בתור ארגון מתנדבים. אבל לפעמים יש שאלות של עמדות. איך אתם יכולים לייצג את הנוער בכל מה שקשור לעמדות, אם לא נבחרתם? ואם אכן תהפכו לגוף היציג המרכזי של הנוער, האם חוסר התאמה בעמדות ביניכם לבין רוב הציבור לא תיצור בעיה רצינית*? * כמובן, לא שהמצב היום יותר טוב...

wizibusy

New member
ארגון התלמידים

מתחיל בימים אלו ליצור קשר עם מועצות עירוניות ובית ספריות ברחבי הארץ, בבקשה שיתאגדו תחתנו כארגון גג חלופי למועצת התלמידים הארצית. ע"פ התקנון שרובו כתוב(אך צריך לעבוד מספר שינויים) לכול מועצה עירונית שמצטרפת יש קול בישיבות המליאה של ארגון התלמידים. המליאה בעצם תקווה את העמדות, וכמו בדמוקרטיה לא תמיד כולם יהיו מרוצים, לא תמיד כולם יסכימו, אבל בסופו של דבר דעת הרוב היא הקובעת(כמובן תוך התחשבות במיעוט). כרגע אין עמדה רשמית בנוגע לדו"ח דברת חוץ מההסכמה הכללית שהוא אינו מספק ואינו מציע פתרונות אמיתיים לחינוך בישראל. זה יהיה יומרני מצידנו לצאת כנגד חלקים שונים בדו"ח כאשר עוד לא התנהל אצלנו דיון רציני על כך עם אנשי מקצוע.

Alladin007

New member
וואי אני חייב להגיד שזה מעניין נורא

כל ההתנהלות כאן מעניינת נורא. אם כבר אתם מכנסים ישיבות מליאה אז זה כמובן לא יתכן שלכל מועצה עירונית יהיה אותו מס' קולות במליאות. ישנם מועצות עירוניות שמייצגות קהל בני נוער גדול ביותר כמו בירושלים או בת"א ולכן זה לא יכול להיות שהן יקבלו קול אחד כמו מועצה עירונית של עיר קטנה.

wizibusy

New member
אני אומר...

התקנון עדין לא מושלם, הוא צריך לעבור שיפוצים. אני מתאר לעצמי שזה יהפוך להיות לפי מספר התלמידים שיש בסמכות המועצה. עדין לא היו מליאות, אבל יהיו בקרוב, ברגע שנתחיל לעבוד עם המועצות.

wizibusy

New member
אני לא במועצה.

קיבלתי את המנדט מבית הספר שלי ללכת למועצת תלמידים מחוזית אך לא שלחתי את הטפסים מכיוון וראיתי שאין לי סיבה להתעסק בגוף שכזה.(את הסיבות מן הסתם אתה יודע, אני לא צריך לחזור עליהם שוב). אז אני לא נציג משום מועצה.

wizibusy

New member
לא.

בכללי אנחנו לא מקימים גופים חדשים חוץ מגוף הגג, ארגון התלמידים. בגלגלים יהיו : מועצות התלמידים העירוניות הקיימות, אחר כך, ארגון התלמידים, כארגון גג. בעצם 2 גלגלים, אם מדברים במושגים שלך.

Alladin007

New member
תיקון טעות: שלושה

למועצת התלמידים והנוער העירונית מגיעים דרך המועצה הבית ספרית. ז"א בית ספרית>עירונית>ארגון תלמידים זה או אחר. וגם- מה עם המחוזית?!

wizibusy

New member
המחוזית לא נכללת כרגע בחזון הכללי

של ארגון התלמידים. בהמשך יהיו דיונים בנוגע למדיניות ארגון התלמידים, כרגע הוא פונה לעירוניות.

meitush123

New member
אז אני לא יכולה להיות בארגון

בלי להיות במועצת תלמידים שגם צריכה עוד להחליט בשביל זה להיות תחת ארגון הגג של ארגון התלמידים????????????????

wizibusy

New member
את יכולה כמתנדבת.

במקרה והמועצה שלך תצטרף את תוכלי להיות פעילה במסגרת שלה ביחד עם הארגון. עד שזה יקרה את יכולה להיות מתנדבת.

Reution

New member
אנחנו מאוד נשמח אם תלמידים

שהם לא חלק משום מועצת תלמידים למיניהן ישמשו כמתנדבים ויהיו חלר מאיתנו

למעלה