שאלה של סתם...

שאלה של סתם...

אתמול היה בליה הסרט שבלול (איזה נוסטלגיה). ויש שם את הקטע ברבנות שבו אריק איינשטיין מתגרש. השאלה שלי היא האם זה באמת ככה, כמו שבסרט? (איזה מזל שאני לא מתגרש)

מעניין. גם אותי הקטע הזה הטריד...

יסלחו לי המאמינים - אבל, אני ממש הזדעזעתי.... טקס פרימיטיבי משהו, לא ?! (וזה עוד היה אחרי התוכנית של רפי גינת, עם ה"רב" החרמן)....בכלל, ערב קשה עבר עליי אתמול עם כל התמונות האלו... מצטרפת לשאלה של מיקי - זה ככה במציאות ?!

האלי

New member
לא ראיתי את הסרט שבלול

אבל הטקס ברבזנות היה די משעשע. לא היה בו שום דבר לא נעים לאף אחד מהצדדים. (גם גרושתי חושבת כך) בסך הכל, אחרי שהכל סוכם והוסכם וקיבל תוקף של פסק דין, שזה החלק הקשה, סופר סתם כותב את כתב הגט. לפי התורה זה הבעל שצריך לכתוב את זה, אבל מכיוון שהבעל הוא לא סופר סתם (לפחות במקרה שלי זה המצב - מה לעשות) אז הוא ממנה סופר סתם שיכתוב את הגט עבורו. וכדי שהסופר יעשה את זה בקולמוסו של הבעל, אחד הדיינים נתן לי מתנה (לא לדאוג, בסוף הטקס נתתי את זה חזרה מתנה לדיינים) נוצות אווז וקסת דיו. ואני ביקשתי מהסופר שישתמש בקולמוס ובדיו שלי כדי לכתוב עבורי את כתב הגט. ואחרי שהוא עשה את זה לבקשתי (לקח לו איזה שעה וחצי אני חושב...) נתתי לאשתי את הניר הזה שכתוב עליו (לא קראתי מה, אבל בטח זה מה שצריך להיות כתוב עליו) הגט לאשתי והיא קיבלה ממני את הניר בשתי ידיים פתוחות ואז קיפלה אותו והלכה איתו איזה ארבעה צעדים, כנראה שזה מסמל שהיא מקבלת והולכת איתו ובזה נגמר הטקס. לא היה רבע עוף, לא היה בורקס... גם אורחים לא היה לשמוח בשמחתנו. אבל אפילו, היה ממש משעשע. שלכם, האלי.

נשמע לי יותר עצוב מאשר משעשע...

אני בטח הייתי בוכה בסיטואציה כזו.... או שכבר מגיעים לאדישות, ושום דימעה לא זולגת ?! נשמע לי נורא עצוב, לסגור ככה פרק בחיים....עם איזה סופר סתם... מצד שני, כל חיינו הם נמצאים שם - סופרי הסתם ...בלידה, בבר-מצווה, בחתונה, בגירושין, בברית של הילד, בהלוויה....מהם אי אפשר להתגרש לעולם...

mika2

New member
גם אני, גם אני...

גם אני לא ראיתי את הסרט, וגם לי היתה בדיוק בטו בשבט לפני שנתים אותה תחושה. פקיד הקריא מס´ תעודת זהות, קיבלתי פתק ביד, חיכיתי בתור, קראו לי, וזהו. משום מה - ברבנות זה כבר היה אחרי הכל. אדישות משרדית ותו לא. לא סימבולי, לא דמעות, לא רקדתי על המדרגות. סתם הליך פרוצדורלי. חג שמח !

למעלה