שאלה של סתם

סיטרא

New member
שאלה של סתם

מה היא "תכנית ההתכנסות"? מדברים עליה בכל מקום - רדיו, טלוויזיה, עיתונות - אבל להסביר את עיקרי התכנית הם לא מסבירים אף פעם, כאילו שכולם יודעים כבר הכל. אני מבין שאיכשהו זה קשור לאקטואליה.. בקיצור, מי הצדיק בסדום שיסביר לי?

אבזץ

New member
פינוי הכל באופן חד צדדי.

תוכנית של אנשים אטומים (אולמרטים), שכל מטרתה היא להיראות טוב בעיני העולם (ובעיני רוב העם שכבר מזמן קהו חושיו ואפי' את ההומלס שישן מתחת לחלון ביתו אינו רואה ממטר...) ובו זמנית להימנע מלהתעסק עם מורסת הסיכסוך. הם (הערבושים) הרי אידיוטים גמורים שלא מבינים כלום, גורסים התומכים בשיטה, אין מה לדבר איתם. נזרוק אותם מאחורי גדר גבוהה כמו לחיות בספארי. גבוהה - שלא נראה ושלא נריח את הסירחון. הם הרי זיהמו את הקישון. לא? למותר לציין שהתוכנית הזו, שכבר גרמה לקרע לא קטן בעם, מסוכנת ואינה יעילה משום בחינה (למעט איזורים מסויימים אולי...) רק חבל שהשמאל נגרר אחר הפרובוקציה החולנית וההרסנית הזו. חבל.

אבזץ

New member
"לא שאלתי מה אתה חושב"

אז הנה קישור: התכנסות . (בחסות ויקי כנפו) מילא להפסיק לעשן, אבל כבר שכחת איך לגגל?

rigoletto111

New member
לא גורם לך להרהורים שניים

לגבי השמאל? פתאום אותם אנשים שתמיד דיברו על "שטחים תמורת שלום" ו"טוב שלום מארץ ישראל שלמה" מוכנים לתמוך בהתלהבות בתוכנית שאין בה טיפת שלום, ויש בה רק זלזול בפלסטינים. טוב , הרי עם הפלסטינים לא מתאים לנו לעשות שלום? נעשה שלום עם הנשיא בוש, במקום. הגיוני. אולי, יכול להיות, שהעיקר אצלם זה לראות את שנואי נפשם המתנחלים מגורשים מבתיהם?

אבזץ

New member
גורם.... מה שייך?

מעולם לא גיבשתי את השקפת עולמי בגלל המשקפיים היפים של יוסי שריד או של שמאלן אחר... מבחינתי, להיות איש שמאל משמעו לקבל תפיסת עולם קבועה וברורה - חברתית ומדינית (ושניהם חד הם חברתיים-הומניים הם). לצערי, השמאל האידיאולוגי בעל הקול השפוי גוסס וחסר מנהיגות רצינית שתחלצינו מהמשבר בו אנו שרוים. ...אתה צודק בהחלט שקיימת שנאת מתנחלים (ויהיו שימצאו לכך צידוקים), למרות שלא הייתי נסחף בתיאוריה הזו יותר מדי. בל נשכח כי אנו חיים במדינת ישראל - הכל חייב לנטוף רגשות ויצרים מתלהטים. כולם הבינו כי רע להיות שם, רע לכולנו, אך שנותנים למושחתים לנהל מדינה הם עושים זאת בדרכם החולנית. וכן, גם אני נפלתי שבי "בקסמו" של מר פרץ ובכך למעשה בעקיפין אני שותף לדרכה של הממשלה המושחתת הנוכחית. שבת שלום

rigoletto111

New member
אז מהפן המדיני אנחנו די מסכימים

ומהפן החברתי ראינו שהמדיניות של נתניהו הביאה את המשך להתאוששות מהמשבר ומההתכווצות ולצמיחה שלא נראתה כמוה. ויש כסף בקופה, ומומלץ לחלקו לכל דכפין (תרתי משמע...) תוך סינון קללות נמרצות לעבר ביבי "חסר הלב".

אבזץ

New member
זו כבר דמגוגיה (משפט דמגוגי)

אוקי. לזייף צמיחה לאחר הרס מוחלט של משפחות רבות זו אינה חכמה גדולה. ו"לייצר" מקומות עבודה למחצה, לשליש ולרביע זו בעיקר רשעות ואכזריות, אבל כזו הנראית מצויין ומעוררת התפעלות במצגות הגרפים בכנס הרצליה... בקיצור, לא חייבים לקנות קאלטע לוקשן שמוכרים לך פרסומאים ויועצי תדמית של מושחתים-דמגוגים. שבת שלום

rigoletto111

New member
ברור, זה הכל זיוף

מה קרה, התקשורת כל כך אוהבת את נתניהו שהחליטה לזייף את המציאות בשבילו? מכיר את המאמר הזה: מה הצמיחה הזאת לכם מאת נחמיה שטרסלר (איננו חשוד כאוהד הליכוד) הצמיחה המהירה ברבעון הראשון של 2006 הכתה בהלם את "החברתיים". צמיחה מתונה של 4% עוד היו מוכנים לספוג, אבל 6.6%? זה באמת יותר מדי. הם הרי ניבאו, שהתוכנית של בנימין נתניהו תוביל את המשק לאסון, למיתון ולאבטלה קשה. הם אמרו, שיש להעלות מסים, להטיל מלוות ולהגדיל את הוצאות הממשלה. והנה נתניהו עשה בדיוק את ההיפך - והצמיחה בשיא, האבטלה בירידה, ויש אפילו כסף בקופה להגדיל את סל התרופות. אבל "החברתיים" אינם מוכנים להודות שתפישת עולמם כשלה. לכן החלו במסע תעמולה, ולפיו, הצמיחה אמנם יפה אך רעה. נהנים ממנה רק העשירים, והעניים נעשים עניים יותר. אלא שהם מעלימים את הנתון החשוב ביותר: העלייה בתעסוקה. מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה, שמאז הרבעון השני של 2003 (שיא המשבר) ועד לרבעון הרביעי של 2005 הצטרפו לשוק העבודה 228 אלף (!) ישראלים והאבטלה ירדה באותן שנתיים וחצי מ-10.5% ל-8.8%, ועוד היד נטויה. איך עוקפים את המוקש הזה? אומרים, שכל התוספת היא של משרות חלקיות שאינן שוות כלום. אמנם נכון: הרוב, 164 אלף משרות, הן חלקיות; המיעוט, 56 אלף, הן משרות מלאות. יתר ה-8,000 הן משרות של נעדרים זמנית. האם 56 אלף זה שום דבר? הרי מדובר ב-56 אלף משפחות שעכשיו מתפרנסות. ומשרות חלקיות זה רע? הרי קודם לכן היו אותם אנשים מובטלים באופן מלא. יש בהם גם מי שמעוניינים במשרה חלקית, כמו אמהות לילדים קטנים, חד-הוריות, סטודנטים, ומבוגרים, שחשובה להם הגמישות של השוק. ומי שרוצה במשרה מלאה יזכה בה, כאשר הכלכלה תמשיך ותצמח. טיעון נוסף של "החברתיים" הוא, שרוב השכירים אינם נהנים מפירות הצמיחה כי שכרם לא עלה, אלא אפילו ירד. אין דבר רחוק יותר מן האמת. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לאחר שנתיים של ירידה בשכר (2002 ו-2003) החל השכר הריאלי לעלות. הוא עלה ב-3.6% ב-2004 ו-2005 ברוב ענפי המשק: הממשלה, המגזר העסקי, החקלאות, התעשייה, חשמל ומים, מסחר, שירותים פיננסיים ושירותים עסקיים. אמנם יש גם ירידות, אך הן זעירות, רק כמה עשיריות האחוז: בבנייה, בשירותי אירוח ואוכל, ובתחבורה. הבעיה בענפים אלה היא עובדים בעלי השכלה נמוכה, והפתרון לכך הוא הקניית ידע, השכלה ומיומנות מקצועית. אבל במקום לדבר על הרוב הגדול שמצבו שופר וגם רמת חייו עלתה "החברתיים" מדברים על המיעוט - תעמולה זולה, התופסת כותרות. השיפור שחל במשק בשלוש השנים האחרונות ברור. הרוב הגדול של האזרחים מרגיש זאת. נכון שמצבו של איתן ורטהיימר שופר מאוד - הוא יכול להוסיף עכשיו עוד מאה מכוניות עתיקות לאוסף שלו - אבל עובד חדש שהיה מובטל קודם, יכול לקנות עכשיו מכונית משפחתית מיד שנייה, שממנה יפיק תועלת רבה יותר מכל מאה המכוניות של ורטהיימר. לכן יש להסתכל לא רק על הפער היחסי, אלא גם על השיפור האבסולוטי שהביאה הצמיחה. "החברתיים" אינם מוכנים להכיר בכך. הם אינם מוכנים להבין, שהשינוי הגיע בזכות הקיצוצים בתקציב, הורדות מסים, כלכלת שוק, תחרות, רפורמות והפרטה. הם ממשיכים בשלהם - יושבים עכשיו בוועדת הכספים של הכנסת ומחלקים בלי בושה את פירות עץ הצמיחה שלא הם נטעו. הם אינם מסתפקים באכילת הפרי, אלא פולטים את החרצנים על ראשה של הכלכלה החופשית, המוצלחת. והכי גרוע: הם משחיזים את הגרזנים כדי לכרות את עץ הצמיחה כולו.

עופרה1T

New member
אבזץ מתה עליך (אולי אתה לא זוכר

אותי..) אבל אני יזכיר לך אני וחברה שלי באנו לטיש ושנינו היינו חולות באותו יום ואתה הלכת לדירה שלך והבאת לנו אקומולים. אז תודה לך איש טוב.

אבזץ

New member
אממממ.... באמת שאיני זוכר.

מי את? ותודה על ההספד

למעלה