שאלה של סטרייט

ozone

New member
שאלה של סטרייט

הי, אני בטוח שהשאלה הזו נשאלת לא מעט - אבל באמת שחיפשתי בהיסטוריה/מאמרים/קישורים של הפורום הזה ולא מצאתי דיון בנושא (אולי שווה לכם לצרף דיון כזה להודעות הנבחרות של האתר, במקום שנודניקים כמוני יחזרו על השאלה הנדושה הזו). אז בקיצור,לשאלתי - הומואים דתיים? זה לא קצת...הממ.. אוקסימורון? ולמען הסר ספק - השאלה שלי לא נכתבת חלילה מתוך זילזול. אני, אישית, גדלתי והתחנכתי בציבור הדתי לאומי וכבר הרבה מאוד זמן שאני לא חלק ממנו,למרות ההערכה הרבה שלי אליו. אחת הסיבות לחזרה בשאלה שלי הייתה שלא יכולתי להאמין שטקסטים שמפלים נשים/גויים/הומואים בצורה כ"כ גסה הם דברי אלוהים חיים. ואיך אתם מסתדרים עם זה?

Leir

New member
אהלן!!

קודם כל ברוך הבא!! שנית...נכון זה סוג של אוקסימורון שעם חלקו נולדנו(הנטייה המינית)ואת חלקו לרוב בחרנו(הנטייה האמונית) אך עם זאת יש לנו עוד גוונים רבים ומאפיינים נוספים באישיות שהופכים אותנו לאדם הפרטי שאנחנו בדיוק כמו כל אדם אחר סטרייט,הומו,חילוני או דתי שיש מגוון מאפיינים שונים ולעתים אף סותרים בנפשו...כמה משעממים היו החיים בלעדי אותם קווי אופי יחודיים.. מה גם שעל ה"טקסטים המפלים" ניתן להתדיין..לדעתי הם אינם מפלים,אם ניקח את איסור משכב זכור,הוא אוסר אקט מסויים,זו החברה שפרשה את הפסוק לדעתי ונתנה לו את המשמעות הנוספת שפוסלת גם את האדם..כנל לדבי מעמד האישה-מעיון בתנ"ך תוכל ללמוד הרבה על מעמד האישה,אסתר,דבורה,רות..גיבורות שספר שלם נקרא על שמן,מי אמר שהן צריכות להשאר במטבח ולהסתתר מאוחרי פרגוד ומיליוני שכבות?חברות מסויימות מפרשות זאת כך.. לסיכום: 1.נכון זה לא פשוט אך זו בחירה(דתית) 2.אנשים רבים מסתובבים בעולם עם "אוקסימורון" פנימי שלאו דוקא קשור לנטייה מינית 3.ה"טקסטים" אינם מפלים אלא חלק מהחברה שפירש אותם בצורה מסויימת מה שנכתב רלוונטי לדבי,מקווה שזה עונה על תהייתך לילה טוב!!

konito

New member
זה בלתי נתפש שהומו נשאר דתי

לאנשים פשוט לא יורד האסימון והם מפתחים כל מיני תאוריות כמו "כך הוא רצה לעשות אותי" וכו'. יש אנשים שפשוט נוח להם בחיק הדת. לא רוצים להתעמת עם חשיבה, להיות עצמאים וכו'. סובלים. הייתה מצפה שהומוסקסואליות תעורר אנשים לחשיבה לעומק שכל הדת הזאת מומצאת ורקובה מהיסוד. אבל הדת מתוחכמת בהיותה שזורה היטב בכל מארג החיים. צריך ביצים כדי לחשוב עצמאית. הדת גם מסרסרת חשיבה עצמאית והחינוך הדתי לא מאפשר לאנשים לשמוע כל דעה סותרת. כמובן לא כולם כאלה. המון מפעילים את המח ומגיעים למסקנות שהדת עגלה ריקה מתוכן. רק השבוע סיפר לי אדם על כך שההומוסקסואליות הביאה אותו לחשיבה מחדש של חייו. התוצאה היתה תהליך מפוכח של אובדן האמונה, אימוץ דעות שמאליות במקום ימניות ולבסוף התמודדות כנה עם העובדה שהוא נשוי לאשה שאינה יודעת. בדרך הוא הצליח לשקם את מצבו הנפשי. ואכן כפי שציינת גם אני לא מאמין שטקסטים שמפלים נשים/גויים/הומואים בצורה כ"כ גסה דברי אלוהים חיים. המחקר על ענפיו הרבים סותר את הדת לחלוטין. מי שלומד את ההיסטוריה האמיתית של האזור יכול בקלות לראות שמדובר במניפולציה של קומץ ביהודה ליצירת עם. אנחנו לעומת הם. הדת מייצרת הרבה סבל ועוול. ולמרות הכל אתה נתקל כאן באנשים שסובלים מגישת החברה הדתית להומוסקסואלים ויצאו בחירוף שיניים להגן על הדת.

Nחמן

New member
חצית את הגבול

מקומה של הודעה זאת בפורום "אתאיזם". מבקש בזאת ממנהל הפורום למחוק אותה.

sagie13

New member
צודק מאוד! בא נביא כמה דוגמאות:

כתבת " הדת גם מסרסרת חשיבה עצמאית והחינוך הדתי לא מאפשר לאנשים לשמוע כל דעה סותרת.". האם טרחת לבדוק האם דבריך עומדים במבחן המציאות? כנראה שלא, אבל זה כנראה לא מפריע לך. אז אולי נראה כמה דוגמאות לאנשים טיפשים ןנטולי חשיבה עצמאית שהתחנכו במערכת החינוך הדתית והמקולקלת: (אני מתנצל מראש בפני הקוראים שאני יורד כל כך נמוך, אבל הוא התחיל, אז תסלחו לי בבקשה) 1. הרב מיכאל אברהם, ר"מ במכון הגבוה לתורה של אוניברסיטת בר אילן. השכלה כללית כוללת: B.Sc. - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. אוני' ת"א (1985). מסלול התמחות: מחשבים, בקרה ותקשורת. M.Sc. - פיזיקה עיונית. אוני' בר-אילן (1989). נושא התיזה: מוליכות ופוטו מוליכות בחצאי מוליכים אמורפיים. מנחה: פרופ' חיים הלפרן. Ph.D. - פיזיקה עיונית. אוני' בר-אילן (1994). נושא התיזה: השפעת אינטראקציות על תופעות תובלה במערכות מזוסקופיות. מנחה: פרופ' משה קוה. פוסט דוקטורט - המחלקה לפיזיקה כימית, מכון ויצמן. סיום: 1996. נושאי המחקר: נוזלים קוונטיים ועל-נוזלים, מערכות מזוסקופיות, דינמיקה של פגמים טופולוגיים ועוד. אצל פרופ' איתמר פרוקצ'יה. פוסט דוקטורט נוסף – המחלקה לפיזיקה, אוני' בר-אילן. סיום: 1998.אצל פרופ' משה גיטרמן. 2. הרב אליהו זיני, רב הטכניון ומרצה למתמטיקה במוסד זה. 3. פרופ' ישראל אומן חתן פרס נובל לכלכלה. 4.הרב אהרון ליכטנשטיין- ראש ישיבת הר עציון (קישור בתחתית ההודעה) 5. הרב דניאל שפרבר (קישור בתחתית ההודעה) כפי שתוכלו לראות כשתכנסו לקישורים, תגלו אנשים חסרי השכלה, שלמרבה הצער אף פעם לא נפגשו עם דעות הסותרות את אמונתם (המגוכחת והטיפשית שמביאה כל כך הרבה רע לעולם והלואי שתיעלם כבר). הם בטח נורא צריכים את קוניטו שיבא ויאיר את עיניהם (הוא חייב לספר להם על איזה מחקר בארכיאולוגיה שהוא ראה בויקיפדיה, ועל האבולוציה הם בטח לא שמעו מעולם!! חה חה חה איזה טיפשים. איזה מזל שהוא גילה את התיאוריות[!] האלה). אגב, לא ענית לי בפעם הקודמת, איזו השכלה פורמלית יש לך? אדם שכמוך שמזלזל בציבור כה רחב של אנשים בודאי חכם מאוד. שתף אותנו. אל תחסוך מאיתנו את חכמת החיים שלך. תאיר את עיננו ותוציא אותנו מהבערות אנחנו חיים בה. לאנשים הדתיים- טיפשים שהזכרתי למעלה יש מעט השכלה בתחומים שונים כמו פיזיקה, מתמטיקה, היסטורי פילוסופיה וכו' אבל הם בטח לא מתקרבים לרמה שלך. [למען הסר ספק- חלק מהמשפטים נכתבו בציניות. ושוב, סליחה שירדתי לרמה כזאת. מקווה שתבינו]

sagie13

New member
זה מה שקורה

שמשאירים אותי לבד בבית

konito

New member
על כך נאמר

טובי הרופאים מעשנים ואוכלים בשר רווי שומן.

טוהרtoar

New member
שגיא!!!../images/Emo24.gifאהבתי את התגובה../images/Emo13.gif

ישר ולעניין נ.ב. איך הולך?

sagie13

New member
תודה ../images/Emo140.gif

יש קצת עיכובים בנתיים (ציוד שהוזמן והיה צריך להגיע אבל משום מה לוקח לזה זמן) אבל ב"ה יהיה בסדר

sagie13

New member
ועוד חידוש קטן בשבילך

למרות מה שנדמה לך, אתה ממש אבל ממש לא הראשון שמגלה סתירות בין דת למדע. הסיפור הזה התחיל כבר בימי הביניים. המון דברים כבר נכתבו בנושא, כנראה שלא נחשפת אליהם מעולם (מפתיע בהתחשב במערכת החינוך הפתוחה והליברלית החילונית שדואגת שהאדם יחשף לדעות שונות, גם דתיות לא עלינו). אני אקדים ואומר (לפני שתתחמק כהרגלך) שאם לדעתך מדובר בדעות חשוכות מסוכנות ופרימיטביות עד שאין שום צורך ללמוד אותם או להתקרב אליהן, כדאי שתתייחס לשתי נקודות: 1. אין לך זכות להביע דעה נחרצת ולהציג אותה כעובדה אם לא למדת את הנושא לעומק. אם בחרת לא להתקרב לדת (ובמקרה שלנו לצורות ההתמודדות השונות שלה עם סתירות במדע) מסיבות כלשהן זו ודאי זכותך. אבל לפחות אל תתימר לדבר בנושאים שאינך מבין בהם. 2. יוצא שגם אתה לא שונא בהרבה מה"דתיים החשוכים". מה יש לך לטעון נגדם? אם הם מאמינים שצורת חיים מסויימת איננה נכונה למה שיחשפו אליה את ילדיהם? במילים אחרות, במה אתה שונה מהם כל כך? (הערת אגב- אני לא מסכים עם אנשים שטוענים כך משני הצדדים, למרות שמן הסתם יש גבולות מסוימים, אך לא כאן המקום לדון)

Nחמן

New member
אני המום!

ככה בצורה בוטה וישירה ללא שום סנטימנטים... חזק ואמץ!

sagie13

New member
../images/Emo12.gif

" בוטה וישיר ללא שום סנטימנטים " אני?! לא מתאים לי בכלל, באמת, אני ממש לא כזה בד"כ...

likud1

New member
שנים שהתחבטתי בשאלה הזו

בהתחלה הרגשתי שדתי לא יכול להיות הומו, אבל אחרי שהבנתי שאני הומו ושום דבר לא ישנה את זה, החלטתי שאני לא יכול להיות דתי. בסופו של דבר הבנתי שאני מאמין באלוקים ולכן אני כן דתי. מכאן התחילה ההשלמה הכפולה. אני מאמין שהקב"ה יצר אותנו כך מתוך ידיעה והבנה ולכן הוא גם אוהב אותנו. לא אומר לך שאני דתי כמו בעבר, אבל אני כן מאמין באלוקים. כמו שאמרו לפניי- הנטייה לא נבחרת, הדת כן. אני בוחר להיות דתי/ מסורתי מתוך אמונה וכן, לפעמים יש לי השגות בנושא, אבל עד עתה אני מרגיש שלם עם מי ומה שאני. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, שאולי יש דברים בתורה ובהלכה שאנחנו לא יודעים לפרש ויש לבחון אותם.

sagie13

New member
כתבתי משהו

בנושא (אולי לא פותר את הבעיה ההלכתית, אבל לדעתי הוא בכל זאת משמעותי) בקומונה של מצפה לגאולה (סליחה שאני עושה פרסומת..) שמתקשר קצת לפער בין התפיסה המוסרית שלנו לזאת של התורה (לא חידוש שלי יש לציין). אשמח אם אנשים יכנסו ויגיבו

likud1

New member
מגיב לעצמי, כדי להגיב לכולכם,

ראשית, טוב לשמוע ולדעת שעוד אנשים מרגישים כמוני. שנית, אני חושב שהשאלה הזו עולה הרבה פעמים מהרבה אנשים, מהסיבה שחיצונית זה נראה דיסוננס בלתי ניתן לפיתרון, אבל האדם הוא יצור מיוחד שמסוגל להתמודד עם בעיות ודיסוננסים הקשים ביותר שקיימים.

למעלה