שאלה של סוללה

שאלה של סוללה

האם כשהמחשב (הנייד) מחובר לחשמל והסוללה נמצאת בתוכו (וטעונה 100%) האם היא ממשיכה להטען בזמן שיש חיבור למחשב או שהיא מפסיקה אוטומטית להטען? האם אתם ממליצים להוציא את הבטריה כשעובדים עם מתח חשמלי כדי לשמור על חייה?

bar666xp

New member
קיראי...

לינק מקווה שזה עונה לך גם על השאלה ספציפית וגם עוזר לך לחשוב מה מתאים יותר לך.

ממש תודה!

לא ידעתי שצריך להחזיק את הסוללה על 50% ולא על 100%. אני בדר"כ מנתקת אותה אך מחזיקה אותה על 100%. אני מניחה שאני אשאיר אותה מעכשיו על 50% מחוץ למחשב וכשאני אדע שאני עומדת להתמש בה במקום שבו אין לי מקור חשמלי אני אטעין אותה לפני כן. תודה על העזרה

bar666xp

New member
קחי בחשבון..

אם המחשב עובד ללא סוללה יש סיכון לפגיעה בדיסק הקשיח במקרה של עובדן מתח {הפסקת חשמל}. אם אין לך בעיה של הפסקות חשמל ו/או יש אפשרות לחבר דרך UPS זה מעוד יועיל לאורך חיי הסוללה... כמו כן לדעתי האישית אם לא מדובר בתקופות ארוכות ללא ניידות כלומר תקופות של חודש ומעלה זה לא ממש כדאי... יש גם לקחת בחשבון כי פתח הסוללה נשאר פתוח וגם בזה יש סיכון של חדירת גורם זר... אגב טיפול נכון בסוללה... אני מתחיל להרגיש ירידה בסוללה {היא כבר בת כשנתיים וחצי או 3 שנים כבר לא זוכר}.

בהחלט יש מצבים של מעל לחודש

ללא שימוש בסוללה. אני דואגת לנקות את המחשב והיציאות שלו כדי לשמור עליו נקי. מה זה UPS?

bar666xp

New member
Uninterruptable Power Supply או בעברית אל-פסק

http://he.wikipedia.org/wiki/UPS הרבה אנשים שואלים למה זה טוב אפשר להשתמש בסוללת הנייד.... יש ברוב הUPS של היום גם הגנה על קו טלפון ואפשר לחבר עליו נתב או את מודם הDSL וכו'... כך לדוגמה חיבור/החזרת הסוללה לנייד וניתוק הנייד מה""חשמל"", UPS תאפשר +- עוד כחצי שעה עבודה תלוי בכמה רכיבים מחוברים לUPS, מה גודל הסוללה בו, עד כמה הצרכני זרם המחוברים לUPS צורכי זרם כבדים/קלים.

למעלה