שאלה של סבתא

קסנדרה*

New member
שאלה של סבתא

שלום לכן בתי ילדה לפני יומיים בניתוח קיסרי. יש לי נכד מקסים. בתי רוצה להיניק את התינוק, אבל מתקשה מאוד. הפטמות שקועות, אין לה את ההרגשה הנכונה אם אכל דיו או לא, כי לא רואים. יש לה ספקות. היא מתלבטת ובעניין הזה איני יכולה לייעץ לה, היות ואני לא הינקתי את בנותיי, מכל מיני שיקולים שהיו אז, וגם מפני שלא הייתה המודעות שקיימת היום לגבי ההנקה. מי שרצתה טוב ומי שלא אז גם בסדר. אני הייתי מבקשת אם יש מי שיכולה לייעץ לי, או כמה טיפים לבתי שיכולים להועיל. היא עדיין בבית חולים עד שבוע הבא, ולכן לא תוכל להיכנס בעצמה לכאן, אולי בהמשך.... תודה קסנדרה

דיאנה1

New member
מזל טוב לסבתא וכל הכבוד על התמיכה

בהנקה! זה הדבר החשוב ביותר להצלחת ההנקה ובכלל כדי לעבור בצורה הטובה ביותר את הימים הקשים לאחר הלידה - תמיכה חמה מהמשפחה הקרובה. אני ממליצה לך להזמין לה יועצת הנקה מוסמכת בתשלום שתגיע אליה, תלמד אותה להניק נכון, תבדוק מה קורה ומה בסדר או לא בסדר ומה ניתן לעשות. אם חשבת לקנות לה מתנה לכבוד הלידה, לדעתי זו המתנה היפה ביותר שתוכלי לתת לה ולנכד. תכתבי מאיזה איזור את, או ליתר דיוק באיזה בית חולים בתך נמצאת, ויוכלו להמליץ לך על יועצת הנקה מוסמכת באיזור. חשוב שזו תהיה רק יועצת הנקה מוסמכת ולא מדריכה, או אחות שנדמה לה שהיא יודעת משהו וכו´. אין תחליף ליועצת מוסמכת, ואין הרבה כאלה. הרבה הצלחה!

inbale

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo140.gifאיזה יופי של ספתא!!!!

קודם כל ברכות. המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לבת שלך זה את התמיכה שלך ויועצת הנקה מומסכת. כמו שדיאנה כתבה לך. את מוזמנת לפנות אליי לתיבת המסרים עם פרטים על בית החולים שביתך ילדה בו וננסה ביחד לאתר יועצת הנקה. תהני והמון נחת!!!!

מזל טוב, ובאמת נחמד לראות

פה סבתא שאכפת לה. אחרי כל הקיטורים שלנו על הסבתות שמנדנדות עם "מתי תפסיקי כבר להניק"
הדבר הדחוף ביותר שאת צריכה לעשות זה להזמין לבתך יועצת הנקה מוסמכת, ישר לבית חולים ורצוי עוד היום. כמובן, לעשות את זה רק אם בתך באמת מעוניינת, ולא לדחוף אותה לכך (אף על פי שההנקה חשובה, יחסיכם חשובים יותר...) זו מתנה שיכולה ממש להציל את ההנקה, והעלות היא כ-7 פחיות מטרנה. אז משתלם. אם תכתבי מאיפה אתם בארץ נוכל להמליץ על יועצת טובה. לגבי הפתמות השקועות, יש קונכיות מיוחדות של חברת "מדלה" שאפשר להשיג בחברה עצמה או ב"שילב" לפעמים, ואצל רוב יועצות ההנקה. מלבישים אותם בתוך החזייה והם עוזרים לפתמה לבלוט ולקבל צורה טובה לתפיסת התינוק. אני בעצמי משתמשת בהן אפילו מסוף ההריון והתוצאות מדהימות. הספקות בנושא "האם הוא אכל מספיק או לא" עדיין לא ממש רלוונטיים כי בגיל יומיים התינוק זקוק רק לכמה גרם של הטרום-חלב (הקולוסטרום), שהוא מצליח להוציא. אם הוא פסיק לרדת במשקל, סימן שהכל בסדר. בהמשך, היא כבר תלמד איך הוא נראה כשהוא שבע, ולזהות את הרפלקס שלה של שחרור החלב, וכמו כן את סימני הרעב שלו (שמופיעים הרבה לפני הבכי, למרות מה שחושבים...בכי זה סימן מאוחר לרעב) שיהיה בהצלחה.

כל הכבוד הלוואי ויהיו עוד אמהות

כמוך... אני מצטרפת להמלצות שנתנו לך.. בעיקר בתור אחת ש6 שבועות סבלה בכאבים עקב תפסיה לא נכונה של איתמר ובזבזתי זמן, אנרגיות וכאב מיותר עד שהגעתי ליועצת חבל לסבול ולחכות אם אפשר להיעזר במישהי מקצועית... מזל טוב ובהצלחה

איזו סבתא - אמא נהדרת

כדאי לפנות ליועצת הנקה. אבל רציתי להוסיף ולומר לך שהתמיכה שלך שווה יותר מכל דבר אחר. לו רק האמהות ידעו כמה הן מקשות כשהן מתנגדות לדרך של ביתן הן ודאי לא היו עושות את זה. אם זה יכול להרגיע את הבת שלך , אז גם לחברה שלי היו פטמות שקועות ושדיים ענקיים שהתינוק הרך היה "טובע בהם". אמנם היו 3 שבועות קשים, אך ההתמדה שלה הניבה הצלחה והתינוק ינק 8 חודשים - אז הוא החליט לבד שזה מספיק והתחיל לאכול מכל הבא ליד... בהצלחה והרבה אושר!!!

קסנדרה*

New member
תודה לכולן ללא יוצא מן הכלל ../images/Emo140.gif

ואני באמת מודה לכן מקרב לב
בתי מאושפזת בבית חולים בני ציון בחיפה (רוטשילד שלעבר). מישהי יכולה להמליץ לי על יועצת הנקה טובה מהאזור????? אודה לכן בכל פה ובחיבוק אמיץ
מחכה לתשובתכן דחוף קסנדרה

בנות מישהי יודעת, צריך לעזור כאן../images/Emo86.gif

אין לי מושג לגבי איזור חיפה אבל אני אנסה לברר

אני מכירה מישהי במאור אבל בטח

יש יותר קרובות! אם לא תמצאו מישהי יותר קרובה- תשלחי לי מסר כאן ואתן לך פרטים. אני יודעת שהיא מגיעה לחיפה כשאין ברירה. אגב ברוטשילד יש אפילו קורס של מדריכות הנקה. אז מן הסתם לא יהיה קשה למצוא.

פטמת סיליקון

לאישתי גם יש "פטמות שקועות" וההנקה הייתה קשה מאוד בהתחלה עד שאחת האחיות במחלקת התינוקות הכירה לנו את פטמות הסיליקון, פתרון שפשוט עושה לנו את ההנקה אפשרית. יש טענות שפטמות אלו פוגעות בייצור החלב, כששמענו את זה החלטנו לוותר עלהם, אבל לאחר יום של היסטריה ("איזה נזק עשינו" ו"היא לא אוכלת כלום כל היום"), ויועת המקה שהגיעה אלינו ונסתה לעזור. החלטנו שאמא רגועה עם פטמת סיליקון שווה יותר מאמא היסטרית ילדה שלא מצליחה לתפוס את הפטמה האמיתית... מה ניסיתי להגיד פה ? פטמות סיליקון פתרון מצויין לדעתי, אצלנו לפחות. (אין שום סימן לירידה בייצור החלב, הגודש עדיין גדוש)

זה יכול להיות פתרון אבל לא לתווך

ארוך, ובכל מקרה קונכיות פלסטיק של מדלה משיגות תוצאה יותר טובה בלי לפגוע בהנקה בכלל, אלא רק להועיל, אז אני בהחלט מעדיפה להמליץ עליהם. כי היה לי נסיון עם שני הסוגים.

zimes

New member
הדי

הדי הרפז - היתה יועצת שלי, עשינו אצלה קורס הכנה ללידה. 8257011 שרון (נכון?) ממליצה בד"כ על טובי גיש. (מספר בספר טלפונים). אני מזכירה שזה עולה כסף, אבל פחות ממחיר 10 קופסאות פורמולה. עוד ענין לגבי יועצת - וזה אמרתי עוד בבהריון, והסתבר כנכון וחשוב - יועצת טובה תדע גם מתי להגיד די, ולשלב תחליף. רק בריאות!

דווקא לא אני ../images/Emo13.gif

אני הייתי ממליצה לך על טל מגד - אמנם היא לא יועצת אלא מדריכה - אבל היא טובה. 9500787-04 מחיר - נדמה לי שסביב 250 ש"ח. שווה כל אגורה. בהצלחה (וסליחה שלא יכולתי להתפנות לענות קודם).

zimes

New member
אז אני יודעת מי כן ../images/Emo104.gif

(היא לא נמצאת כאן בד"כ) חשבתי שגם את. אבל עכשיו שאת אומרת - את באמת ממליצה על טל מגד

למעלה