שאלה של ניסוח

Temporary2

New member
שאלה של ניסוח

בחוזה השכירות שלי, כתוב שבעל הבית יכול להכנס למושכר כדי לבצע בו תיקונים, "כל זאת בתיאום מראש ולא יאוחר מ-7 ימים ממתן ההודעה בע"פ ". מה משמעות תיאום בראש, אם בעל הבית צריך להודיע ? בעל הבית שלי התקשר ביום א' האחרון ואמר שירצה להכנס ביום ג' בצהריים כדי לתקן ברז דולף באמבטיה. אמרתי שאני צריך לבדוק לגבי השעה ולא חזרתי אליו. דבר פרח מזכרוני אבל ביום ג' כשחזרתי בערב הביתה גיליתי שהברז תוקן! התקשרתי לבעל הבית והוא אישר שהוא נכנס (יש לו מפתח). "לא חזרת אלי, הנחתי שזה בסדר מצידך", וגם אמר שהוא התקשר אלי (מה שהיה נכון, הייתי בלימודים ולא יכולתי לענות). לדעתי, הוא לא תיאם איתי מראש - לא סיכמנו על שעת כניסה שלו לנכס, איתי או בלעדי, אלא הוא חיכה לתשובה שלי. מה דעתכם ? האם התיאום מראש במקרה זה משמעותו הודעה על הכוונה, או שיש להגיע להסכמה ?

תיאום מראש

משמעו שהצדדים מסכימים על המועד. יחד עם זאת, נדרשת מידה סבירה של רצון טוב וטוב לב מצד הצדדים והעובדה שלא חזרת אליו וגם לא השבת לטלפונים שלו לא ממש משחקת לידיך.

Temporary2

New member
האמנם בעל הבית לא יכול היה לחכות ?

החוזה אומר שיש לי שבוע לצורך העניין. ברז דולף הוא לא אסון. הברז דלף גם לפני כן. הפגיעה בפרטיות שלי לא חמורה יותר מזה שלא תיאמתי איתו כעבור יומיים מהפניה ? אם הוא היה נכנס לנכס כעבור שבוע, אני מבין זאת. אבל שמורה לי הזכות שלא להסכים לזמן שהוא הציע ולקבוע זמן אחר, בתנאי שאני נשאר בטווח של 7 ימים מההודעה הראשונית. אם לא הסכמתי, סימן שלא קבענו. ועדיין נותר מספיק זמן כדי לקבוע. לא כך ?

אל תהיי קרציה

לא חזרת אליו - משמעו את לא בסדר. הלוואי שכל בעלי הבתים המשכירים היו מתנהגים כמוהו. אל לך להלין עליו. את לא בסדר.

Temporary2

New member
תשובה מאוד עניינית.

אני מתייחס כרגע לחוזה ולמה שנגזר ממנו. לא כתוב בשום מקום בחוזה שאם לא החזרתי טלפון לבעל הבית "אני לא בסדר". לדעתי בעל בית שנכנס לבית בלי לתאם, הוא בבחינת מסיג גבול כל עוד לא "כלו כל הקיצין" מבחינת הדד-ליינים שמתווה החוזה.

למעלה