שאלה של מתלבטת..

mukimukimuki

New member
שאלה של מתלבטת..

שלום לכולן אז – אני זקוקה לעזרתכן. תודה מראש קודם כל אני אומר שאני יודעת שלא מאבחנים באינטרנט ואני מבטיחה לקבוע תור למרפאה בתה"ש, אבל אני סובלת משלל סימפטומים, ורציתי לדעת מה דעתכן בעניין (שהרי – אין חכם כבעל ניסיון
) המצב הוא כזה: אני בת 31, לוקחת גלולות כבר 10 שנים. עד לקיחת הגלולות היו לי כאבי מחזור איומים, לפעמים ברמה של סף עילפון, ובד"כ ברמה של שפיכות וחוסר יכולת לתפקד. היו לי שלשולים בזמן המחזור. מאז שאני לקוחת גלולות הסימפוטמים האלה נעלמו לחלוטין. מה שכן, לעיתים אני סובלת בכאבים בזמן קיום יחסים (באופן תמוה זה תלוי בפרטנר
) ואף דימום קל. חוץ מכל זה – באופן קבוע יש לי ממצאים של לויקוציטים ואריתרוציטים בשתן (גם בבדיקה כללית וגם מיקרוסקופית), אין תלונות של דלקת (צריבה, תכיפות וכו'), תרביות שתן שליליות תמיד. בשנה האחרונה אני סובלת מהתקפים באים והולכים של כאבי בטן, בחילות איומות (ללא הקאות) ושלשולים. לאחרונה כמות ההתקפים גדלה ואני בבירור גסטרו. בנוסף לכל - אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס (מאוזנת) ועברתי כריתת כיס מרה לפני שנתיים. אני חייבת לספר שלפני שלוש שנים שאלתי את רופאת הנשים (לשעבר!) אם זה נראה לה אנדו', והתשובה שלה הייתה כ"כ מזלזלת ומעליבה שזנחתי את העניין
מה דעתכן? האם שילוב כזה של סימפטומים (עם דגש על הממצאים בשתן וכאבי הבטן) יכול להצביע על אנדו? סליחה על החפירה, תודה ושבוע נחמד

זואילי

New member
תסתכלי בשאלון בהודעות הנבחרות

ותראי אם יש עוד דברים שמצלצלים מוכר. ותקבעי תור לייעוץ במרפאת אנדו. או שתצאי משם עם חשד לאנדו או שלא. אבל כדאי להתחיל לברר מה קורה אם את מאוד סובלת. (תצלמי לך העתקים מבירורי הגסטרו ותראי אותם גם לרופא האנדו). תרגישי טוב

mukimukimuki

New member
קודם כל תודה רבה

הסתכלתי כבר בשאלון, לא נראה שהיו שם עוד דברים רלונטיים אני הולכת לגסטרו השבוע, וממנו אמשיך למרפאת אנדו' אבל עניין אותי לדעת דווקא מבנות שסובלות מאנדו' האם הן מכירות קשר בין בעיות עיכול לבין האנדו'

זואילי

New member
אצלי היה קשר

כי היה לי מוקד שחדר למעי שגרם לשלל סימפטומים. תקראי בדפי הפורום, לא חסרות כאן בנות עם מיני הפרעות במערכת העיכול, חלק קשור לאנדו וחלק לא. אבל יש המוןןןן סיפורים של הגולשות.

במבי999

New member
כן בהחלט

אני סובלת ממוקד אנדו' ברקטום ועקב כך בעיות במערכת העיכול- שלשולים במחזור, כאבים עזים בזמן יציאות ואחרי, יציאות מרובות (לפחות 3 כל בוקר) וכאבי אגן אחורי חזקים. מה שתארת עד כה נשמע מתאים, אנדו' מגיע בשלל צורותיו ותופעותיו, יחד עם זאת זה יכול להיות משהו אחר ולא אנדו'. לא תדעי עד שלא תגיעי למומחה שיתן דעתו בנושא. בהצלחה!

mukimukimuki

New member
תודה רבה ושאלת בירוקרטיה

קודם כל תודה לכולן! לגבי ביקור במרפאה בתה"ש. קראתי לא מעט בפורום והבנתי שבדיקה בלי טופס 17 לא כוללת US (ועולה מעט כסף - כרגע זה זניח). אז יש לי כמה שאלות: 1. האם יש טעם בכלל בבדיקה ללא US? 2. ראיתי שאפשר לעשות שם US בתשלום נפרד, האם אז הוא יהיה חלק מהבדיקה הראשונית? 3.האם יהיה אפשר לקבל עליו החזר? 4. או אולי בכלל עדיף ללכת קודם לרופא נשים של הקופה (מכבי) ואז לבוא עם הפניה (הבנתי שעם הפניה מהקופה כן יהיה US) שוב, סליחה על החפירות, אני מנסה לעשות את הדברים הכי יעיל שאפשר

אין קשר בין ט.17 לא.ס

אם אין לך ט.17 אז את נותנת פרטי אשראי במקום, ויש לך חודש עד שמורידים לך את הכסף, בו את יכולה להשיג ט.17 בדיעבד עם סיכום הביקור. אגב, א.ס עולה 250 שח', ובדיקת רופא 117 שח'. ולגבי מכבי, אני הגעתי עד רופא מחוזי בגלל עניין הבירוקרטיה הארור הזה, והוא אמר לי חד משמעית שהוא מוכן לאשר לי ביקור אצל רופא, אך לא א.ס מאחר ויש להם א.ס. בקופה. כך שאני מאחלת לך קצת יותר הצלחה בתחום הזה.. בהצלחה בהכל ותרגישי טוב.

mukimukimuki

New member
תודה על העצות

כ"כ אין לי אנרגיות להלחם בקופה. נראה לי שאני אלך, אשאיר פרטי אשראי ואז אצא לקרב
יש טעם לעשות בדיקה ראשונית בלי US, או שזה לא הזמן להתקמצן..?

רווית04

New member
אממ..

הכל תלוי בגישה שלך, ובדרך בה תתנסחי, לרוב לחכות לאישור מהקופה זה לא דורש הרבה מאבק. ברגע שתעמדי על שלך, תהיי תקיפה אסרטיבית , תקבלי אישור כמו רובנו כאן.. למרות שיש כאלה שתמיד נתקלות בכאלה שמחפשים לעשות בעיות. יש טעם לעשות בדיקה ראשונית עם us , זה לא זמן להתקמצן, אחר כך תוכלי לקבל החזרים עם שארית כוחותייך במאבק. מה גם שמדובר אצלם במרכז במכשור יותר דייקני, ולמרות שהם גם יכולים לאבחן בבדיקה גניקולוגית פשוטה וגופנית , וכמובן שיש את הלפרוסקופיה שהיא הכי ודאית. אבל הכי טוב שהרופא שעושה לך את הבדיקה, יכול לראות טוב יותר מול מה מדובר, ולא לטרטר אותך סתם : ) . מה גם אם יש לך אולטראסאונדים ישנים רצוי שתביאי שיוכלו לעשות השוואות בינם. בהצלחה שיהיה :)

למעלה