שאלה של מתחיל!

קיקי

New member
שאלה של מתחיל!

שלום לכם אנשים נחמדים! מחר בשעה 11:30 יש לי טסט על 500!!! חסכתי וחיכיתי ולמדתי וחלמתי! קראתי הרבה עצות שלכם כאן בפורום- החכמתי לדעת שלמתחיל מומלץ לקנות gs ולא gpz -וכרגע התחלתי להתעניין טיפה יותר ברכישה ממשית של אופנוע. דיפדפתי בלוחות מכירה ברשת ונתקלתי באופנוע מסויים שאין עליו חוות דעת במוטו- ה-RGV250 של סוזוקי- האם ידוע לכם משהו על הכלי הנ"ל ואם הוא מומלץ למתחיל כמוני? בתודה מראש

Big Max

New member
לא!!!!!!!!!

ה- RGV הוא אופנוע סופר קרבי, גירסת כביש לאופנועי מירוץ 250 סמ"ק - שתי פעימות עצבני ונשכן שבפירוש לא מיועד לאנשים בלי נסיון ברכיבת ספורט. חוץ מזה שלהחזיק אחד כזה יעלה ים כסף (צריך להחליף רינגים כל עצירת תדלוק, בערך...). בהצלחה! Big Max

קיקי

New member
תודה!!!

אז אני אלך על הסוזוקי gs כנראה על 94´ -זה מה שהתקציב נותן לי. עוד שאלה קטנה- מבחינת אמינות איכן יותר כדאי לקנות אופנוע כזה- ממישהו פרטי או ללכת לכל מיני טרייד אינים בת"א? שמעתי שיש מקומות שמה זה מרביצים קומבינות בהחלפת חלקים וכל מיני דברים! ועוד שאלה- למה נדמה לי שהמון אנשים שמוכרים אופנועים שיחקו עם מד הקילומטרז´- לדוגמא- ראיתי לפני שבועיים gpz חמוד שעמד ברחוב למכירה-במקרה יצא הבעל שלו ודיברנו-היה מדובר באופנוע יד 7 שנת 94´ והוא עבר רק 32000 ק"מ- לא נראה לי!!! אפילו 50000 ל-gs שנת 94´ לא נראה לי הגיוני... שוב תודה

Trojan_Neo

New member
עדיף ממישהו פרטי....

נתקלתי ועדיין אני נתקל בבעלי מוסכים בת"א (הם קוראים לעצמם כך). אני ממליץ לרכוש אופנוע ממישהו פרטי... בהצלחה !

SENDA

New member
לא תמיד פרטי עדיף

אומנם אין ספק שהמוסכניקים הם עם של גנבים אבל דבר ראשון יש גם אנשים טובים במקצוע הזה ודבר שני ישנם סוכנויות שנותנות לך אחריות של 3 חודשים כאשר אתה קונה אופנוע. ובכל אופן תמיד לקנות מפרטי יהיה יותר זול (עמלה). בברכה ניב

קיקי

New member
שאלת זיוף הקילומטרז´!

אני חוזר על שאלה שעוד לא קיבלה התייחסות לפני זה - למה נדמה לי שהמון אנשים שמוכרים אופנועים שיחקו עם מד הקילומטרז´- לדוגמא- ראיתי לפני שבועיים gpz חמוד שעמד ברחוב למכירה-במקרה יצא הבעל שלו ודיברנו-היה מדובר באופנוע יד 7 שנת 94´ והוא עבר רק 32000 ק"מ- לא נראה לי!!! אפילו 50000 ל-gs שנת 94´ לא נראה לי הגיוני...

Miss Mor

New member
לפי ידיעתי

לא ממש מסתכלים על מס´ הקילומטרים באופנוע ובטח שלא על מספר הידיים זה לא ממש חשוב

קיקי

New member
שמתי עין על...

איזה gs 94´ יד 6 70000 ק"מ- ב-16000 ג´ובות- כדאי?

Miss Mor

New member
למה אתה

שם דגש על מספר הידיים ועל מספר הק"מ?!?! זה ממממממש לא חשוב מה מצב המנוע? מה מצב השילדה? האופנוע עבר תאונות? קח אותו לבדיקה ותראה אחר כך תחליט

M a x

New member
לידיעה לוחות השעונים של GS

ובעצם של כל הליין של סוזוקי לא ניתנים לזיוף,לצורך שינוי מד המרחק יש לפתוח את מכסה לוח השעונים. פתיחה כזו משאירה סימנים ברורים לעין. בכלים עם לוח שעונים דיגיטלי יש צורך במחשב מיוחד... כמותו ניתן למצוא רק במוסך המרכזי.

Big Max

New member
לדעתי מס´ הידים והקילומטרז´...

אקוטיים אם אנחנו רוצים לאמוד את האמינות הצפויה של כלי. כמה שיותר קילומטרז, כמה שיותר ידיים - יש יותר סיכוי שהכלי עבר התחראויות רציניות/תאונות/דפיקות/התעללויות פיסיות ונפשיות כאלה ואחרות, וזה קריטי בהחלטה אם לרכוש כלי משומש. מה לעשות, לא הכל אפשר לראות בעין בלתי מזוינת או בבדיקה במוסך. אגב, מספר הידים יכול להצביע גם על איזה פאק בכלי שאילץ בעלים קודמים למכור אותו. למרות שיכול להיות שזה כלי שנת 99 עם 200,000 ק"מ, יד שמינית, שהוא במצב מדהים, אבל בד"כ לא כך הוא המצב.

Miss Mor

New member
לא תמיד!

אך זה יכול לעזור לפעמים יש כאלה שמחזיקים אופנוע שנה ומוכרים לא בגלל בעיות, אלא בגלל שהם רוצים להתקדם במיוחד עם הGS- שזה אופנוע למתחילים ובדר"כ מחזיקים בו שנה בממוצע ולכן זה לא אומר הרבה

קיקי

New member
תודה אתם חבר´ה בסדר...

באמת- תודה. מחר הטסט- אז תגידו לי בהצלחה (אני מקווה שנקח את הראשון!), ושוב תודה על העצות. אחד הדברים הנוספים שאני אשמח כשאני אעבור את הטסט- הוא לא לראות את המורה הנהיגה המעצבן!

Easy_Rider

New member
אני בהחלט מסכים עם BIG-MAX

מס´ הידיים והקילומטרז´ הוא בהחלט פרמטר. נסי את למכור אופנוע בן שנתיים שעבר 5 ידיים, או שעשה 60000 ק"מ... ד"א, לאופנוע, כמו לכל מכונה, יש בלאי טבעי במכללי ההנעה. ק"מ גבוה = בלאי טבעי גבוה.

Miss Mor

New member
זה לא תמיד נכון

במידה והאופנוע עבר יותר מידי ידיים ויש עליו המון ק"מ אז בסדר... אני לא אומרת שלא מסתכלים על זה, אבל זה לא תמיד פרמטר לבחירת האופנוע אם אתה עושה טיפולים בזמן ומטפל במה שצריך אין סיבה שהאופנוע לא יהייה תקין! יש כאלה אופנועים עם מעט ק"מ ומעט ידיים ולא טיפלו בהם כראוי!!! ולכן האופנוע יהיי מוזנח עם המון בעיות, הכל יחסי. ה-GS הוא אופנוע אמין מטיבעו ולכן גם אחרי עשרות ואלפי ק"מ עם טיפולים שוטפים אין סיבה שהוא לא יהייה טוב. בנוסף, הממוצע השנתי עומד על 20000 ק"מ בשנה פחות או יותר וכל שנה בממוצע מחליף ידיים וצריך לקחת את זה בחשבון ותמיד אפשר להוריד קצת (הרבה) מהמחירון בשל הסיבות הנ"ל... רק בשביל ההרגשה הטובה
ואני בטוחה שרבים יסכימו עימי Miss Mor

Miss Mor

New member
איזי, אתה בסדר ../images/Emo45.gif

מסבירים לאט אתה מבין מהר
זאת הייתה הכוונה שלי כשאמרתי שלא צריך להסתכל על זה (כלומר רק על זה, אל תקפוץ) ואני רואה שכולם מסכימים איתי פה
איזה כייף Miss Mor

Exxa

New member
לפי מה שאני יודע

שתי ידיים בשנה זה נורמלי באופנועים, במיוחד באופנועי 500 סמ"ק מכיוון שהם בד"כ אופנועי מעבר למשהו כבד יותר, כך שאנשים מחזיקים אותם חצי שנה שנה ומחליפים. מה שאומר שאופנועי ה500 עוברים יותר ידיים מנפח אחר. סיבה נוספת לידיים מרובות בנפח, הרבה אנשים חלמו תמיד על אופנוע, מוציאים רשיון, קונים GS נוסעים תקופה קצרה, ואחרי כמה חודשים הם רואים שזה "לא זה" ,לא נוח, חם מידי, קר מידי וכו´

למעלה