שאלה של מתחיל

שאלה של מתחיל

שלום לכולם,

אני בן 31 והתחלתי ללמוד פסנתר לפני כחודש. בינתיים אני מתקדם בסדר, אך יש לי כמה בעיות שארצה לברר אתכם:
אני מתקשה מאוד בקריאת תווים. כשאני מתחיל ללמוד קטע לוקח לי די הרבה זמן להשתלט על התווים הנכונים. לאחר שאני לומד את הקטע
ומנגן אותו בסדר, אם אני לא אנגן את הקטע במשך יום ומעלה, אז אני מבצע מספר טעויות בקטע, עד שאני שוב מנגן אותו ללא טעויות.
המורה שלי אומרת שהיכולת שלי לקרוא תווים תשתפר עם הזמן ואין צורך לדאוג בנושא, אך אני לא בטוח. כרגע גם קטעים פשוטים לא הולכים בקלות לאחר
יום שלא נגעתי בהם.
יש לי גם בעיה לקלוט את כל הסימנים הרשומים תוך כדי נגינה - התווים, סימני דינמיקה, סימוני אצבעות, אוקטבות וכו'.
הרבה פעמים יוצא שאני מנגן מתוך זכרון ואני לא באמת קורא. אם פתאום מישהו ישנה תו אחד סביר להניח שלא אקלוט זאת במהירות נגינה נורמלית.

טוב, זהו בינתיים. למרות שכנראה יהיו לי עוד שאלות בהמשך.
תודה מראש! (-:

kawai1

New member
אתה לא שונה מכל מי שהתחיל

קודם כל -
חודש זה ממש מעט זמן, וברור וטבעי שאתה מתקשה בקריאת תווים.
כמה זמן לקח לך ללמוד לקרוא בכיתה א'?

אל דאגה, קריאת תווים זה בהחלט משהו שמשתפר עם הזמן.
כל מי שמנגן יצירה חדשה, בשלב כלשהו כבר זוכר בע"פ ולא נזקק לתווים,
אבל בכל זאת יעזור, אם גם אחרי שאתה מכיר את היצירה בע"פ, תסתכל על התווים תוך כדי נגינה.
זה יעזור בשיפור הקריאה.
גם העניין של טעויות אחרי הפסקה בנגינה של יום זה דבר טבעי. האצבעות "שוכחות". בגלל זה חשוב להקפיד על קריאה,
ולא להסתמך רק על זיכרון.
אתה צריך הרבה סבלנות. אבל היא תשתלם.

assaf66

New member
להמון יש את הבעיה הזו

זה אכן ישתפר עם הזמן... אני מציע להגיד ולשתף את המורה בהכל.. לעבוד בהדרגה. והכי חשוב ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לאט ולנסות לקלוט כמה שיותר פרטים.. הסבלנות משתלמת

ולהשתדל לעבוד בצורה אחידה.

1Reebok

New member
שלום וברוך הבא לפורום ולעולם הפסנתר

באתי לחזק את ידידי שכתבו מקודם - חודש זה מעט זמן, תחשוב איך היית קורא ספר חודש אחרי לימוד הא"ב. לאט, אבל בהנאה
ככה גם עם הפסנתר! ההתמדה תשתלם, ותקרא יותר מהר ויותר שוטף.
ההמלצה, אם כי אני לא בטוח אם בשלב כל-כך מוקדם זה כבר רלוונטי, היא לעשות "אנסין" - לקחת תווים של יצירה פשוטה שאתה לא מכיר, ולנגן. פשוט לנגן. בפעמים הראשונות זה יגמגם. בהמשך זה ישתפר.

מעניין...

אתה מתכוון לקחת יצירה שלא ראיתי ולנגן אותה בקצב רגיל? אני חושש שזה יישמע יישמע די רע, אך אולי שווה לנסות.

ועוד שאלה קשורה - כשקוראים תווים, האם יש שיטה סיסטמטית לעשות זאת? סתם לדוגמא - האם להסתכל קודם על האצבוע, ואז על התווים ליד ימין, ואז ליד שמאל, ואז דינמיקה ואז סטקטו/לגטו?
ועד כמה קדימה בתווים להסתכל כדי להיות מוכן לנגן הלאה בלי שגיאות?

מקווה שאלו לא שאלות טיפשיות מדי (-:

1Reebok

New member
אין שאלות טפשיות!

לא בפורום הזה

שמע, יש להתאמן ויש לנגן. כשתהיה על במה מול קהל, תנגן כדי שישמע טוב. כשאתה בבית, חשוב גם להשמע רע. רק מזה לומדים!
לנגן את היצירה בקצב איטי, ישר מקריאה. לנסות שיהיה אחיד כמה שיותר. ביצירה הבאה, לנסות בקצב קצתקצת יותר מהיר. וכן הלאה.

אני לא מכיר שיטה סיסטמטית, נראה לי שזה מאוד אישי... גם בנושא ה"כמה קדימה להסתכל".

אצל כולם זה ככה

מה שאני ממליץ זה ללמוד ג'אנגלינג (יש אתרים לעניין באינטרנט),
הסיבה היא שפעילות זאת משפרת את הקורדינציה ובאופן כללי מחזקת את היכולת הקוגנטיבית הדרושה ללימוד פסנתר.

בנוסף יש אפליקציות שאתה יכול לתרגל לימוד תווים אם יש לך זמן לשרוף

תודה על העצות (-:

אני כבר לומד ג'אגלינג כחצי שנה (לסירוגין) והצלחתי ללמוד כמה טריקים נחמדים. ואכן חשבתי על כך שהג'אגלינג יכול לעזור לנגינה על פסנתר.
יש כמה טריקים שאני מתקשה ללמוד והם אלה שדורשים יותר אי תלות בין שתי הידיים (למשל 4 כדורים כשהידיים לא מסונכרנות). אני מניח ומקווה שלימוד תרגילים אלה יועילו לאי התלות בין הידיים בנגינת על הפסנתר.
דרך אגב, אתה גם לומד ג'אגלינג?

וכמו כן, כמו שהמלצת, גם הורדתי כבר אפליקציות לקריאת תווים. זמן לשרוף יש לי קצת, בעיקר בנסיעות באוטובוס

assaf66

New member
האמת.. עם ארבעה כדורים יש סוג של סינכרון

פשוט הוא לסירוגין...
גם לי היה פעם איזה קטע כזה.. זה התחיל בערך בכיתה ה'..

לומד ג'אנגלינג כמה דקות ביום

תמיד תהיתי אם אי תלות בין שתי הידיים זה מיתוס או מציאות, יש אנשים שמסוגלים לנגן מוצרט ביד ימין ובטהובן בצד שמאל?
אולי רק שלמה גרוניך

assaf66

New member
פשוט רושמים את התווים של מוצארט בימין

ובטהובן בשמאל ולומדים כמו שלומדים יצירה

1Reebok

New member
בריפליז ראו פעם בחור אחד,

שהיה כותב בו-זמנית עם עט ביד ימין, יד שמאל וגם רגל ימין ורגל שמאל, זאת אומרת, ארבעה עטים שונים בו-זמנית,
וה-קטע הוא שבכל גפה הוא כותב בשפה אחרת. בו-זמנית!
הוא אומר שהוא עשה את זה כדי להוכיח שהוא יכול.

למעלה