שאלה של מתחיל....

noamway

New member
שאלה של מתחיל....

אני הרבה זמן בונה אתרים ב- ASP עם שילוב של בסיס נתונים מסוג ACCESS. אבל משום מה נמנעתי מלהשתמש בשאילתות. היום אני מבין שעשיתי טעות כי הבנתי שזה משפר את איכות ויעילות החיפוש (תקנו אותי אם אני טועה!). בכל אופן רציתי לראות אם אני מבין נכון: יש לי טבלה של שמות שכל יום נוספים אליה שמות נוספים עכשיו אני רוצה לבצע חיפוש לפי שם אבל בגלל שהשמות מסודרים על פי סדר הכנסתם אז הם בבאלגן ויקח למחשב יותר זמן למצוא את אותו השם! נכון? עכשיו אם הייתי בונה שאילתה שכל שם חדש שנכנס מסודר על פיה ואז הייתי בונה חיפוש פשוט שהיה לוקח פחות זמן אז הייתי פותר את הבעיה! נכון? עכשיו השאלה הגדולה היא איך בכלל עושים את זה? או שהמחשב ה- ACCESS עושה את זה אוטומטית או שאני צריך כל פעם להפעיל את השאילתה? ----------------------- תודה רבה נועם

למען האמת לא נראה לי ששאילתה....

תפתור לך את הבעיה... שאילתה קוראת את נתוני הטבלאות המקושרות, ומסדרת אותם לפי סדר מסויים... מה שתיאורטית אמור לקחת עוד פעם זמן... ואתה עוד רוצה לחתוך מהשאילתה... אני חושב שיהיה יותר פשוט להגדיר את השדה הרלוונטי כאינדקס, כדי שהאקסס ידע לבצע עליו חיפוש!!!!

noamway

New member
מה זאת אומרת? כיצד משפיע המעבר

לאינדקס על החיפוש! יותר נכון מהו אותו אינדקס? (אני יודע איך עושים את זה אבל לא מבין מה היכולות שלו) ----------------------------------------- מצטער על הבורות ההתחלתית, גם אתם התחלתם ככה! נכון? תודה רבה נועם

אני אתן לך דוגמא...

תקח ספר..... כל עמוד ממוספר, עכשיו תאר לעצמך שאתה מחפש מילה מסויימת (מילה חשובה) בדרך כלל בסוף הספר יש אינדקס, ואז אתה מחפש באינדקס את המילה הספציפית ורק אחר כך אתה מחפש בספר עצמו.... החיפוש עצמו יותר מהיר....

למעלה