שאלה של מתחילים

שאלה של מתחילים

שלום למומחים, אני מתגורר בדירת שותפים די ישנה, ולכבוד החורף בשיאו הבאתי רדיאטור. אתם בטח כבר מנחשים את הבעיה - אם אני מפעיל אותו על העוצמה הכי חזקה אז פעם באיזה שעה-שעה וחצי הפקק של כל הבית קופץ. האם יש איזה פיתרון לסיפור (מלבד לכבות את הרדיאטור..)? תודה מראש

חוץ מלשפר את מע' החשמל..

שאני מניח שפתרון כזה אינו מעשי עבורך, שני פתרונות חלופיים הם: 1. הפעלת הרדיאטור בעוצמה פחות חזקה. 2. כיוון הטרמוסטט שלו לטמפ' נמוכה יותר כך שלא יפעל שעה וחצי רצופות אלא בהפסקות. כמובן שגם שיפור הבידוד בחדר (סגירת חלונות ודלתות) יסייעו כאן.

lekner

New member
נראה לי קצת מוזר שהרדיאטור

מקפיץ את המפסק הראשי מה גודל המפסק הראשי? האם אתה מפעיל עוד צרכנים גדולים ביחד איתו כגון מייבש,דוד,מדיח??

תודות

אין לי מושג מה גודל המפסק הראשי.. לא ממש מבין בנושא, לצערי. במקביל פועלים עוד 2 תנורי חימום קטנים אצל 2 השותפים. באחת מהפעמים גם הדוד פעל, אבל בפעמים האחרות הוא כבר היה כבוי תודה בכל מקרה למגיבים :)

תמיר 8

New member
עכשיו הכל ברור

שני תנורים "קטנים" הם זוללי חשמל.כל אחד שני קילוואט ויחד עם הרדיאטור יש לנו בערך 6 קילוואט.כבר יש לנו יותר מ25 אמפר.וזאת בלי התאורה,מקרר ושאר המכשירים.ברור שהראשי יקפוץ כי הדירה ישנה והוא לא יותר מ25 אמפר.הפתרון הוא לא להפעיל את שלושת התנורים ביחד כי הם זוללי חשמל רציניים.

lekner

New member
במידה ואתם מוכרחים להפעיל

את כל 3 התנורים כוונו אותם לחצי עוצמה במידה ויש דרגות ככה כל תנור יצרוך 1KW ולא 2KW וביחס לזה תהיה צריכת החשמל מחצית ממה שהיא בזמן התקלה אם תכוונו את הטרמוסטט לנמוך יותר זה לא יעזור כיוון שבכל זאת יכנסו לעבודה כל גופי החימום

למעלה