שאלה של מתחילים...

khemed

New member
שאלה של מתחילים...

שלום לכולם... אני מתחיל להתעסק קצת עם קיובייס ויש לי שאלה מאוד מאוד פשוטה איך אני יכול להוסיף VST's ? יש לי כמה סינטים ויש לי כמה פלאגינים חלק זה רק DLL וכמה קבצים וחלק זה עם SETUP... איך אני מוסיף ואיפה אני רואה ? תודה מראש

elper11

New member
כנס...

בתוך הקיובייס יש תיקיה בשם VSTPlugins...אתה שם את הDLL שם...אותו דבר לגבי הSetup...מתקין אותו בתוך הויאסטי פלאגינס.. אח"כ בתוך הקיובייס אתה לוחץ על F11 וזה פותח לך את הVST Instrument...שם אתה פותח את הפלאג שאתה רוצה...

pcp1

New member
ככה תמצא את זה

אתה הולך לכונן C ואז לPROGRAMS FIELS ואז לתקיית סטינברג ואז VSTPlugins ושם אתה שם את כל הVSTים שלך

khemed

New member
תודה רבה... ועוד משהו...

מכיוון שאני רק מתחיל את ההתנסות שלי עם קיובייס רציתי לדעת לגבי מקלדת שליטה... האם כדאי לקנות רק מקלדת שליטה? אולי במקום אני אקנה סינטי משומש או כל אורגן אחר משומש בתקציב דל שיכול להתחבר ל MIDI.... ואם כבר להחתבר... איך אני בכלל מחבר את זה לכרטיס קול פשוט במחשב הפשוט שלי ?

pcp1

New member
שמע

בקשר למקלדת שליטה וכרטיס קול אני גם בדילמה עכשיו כעיקרון אתה חייב שתיהיה לך כניסת MIDI בכרטיס קול כדיי לחבר מקלדת שליטה יש אפשרות לחבר דרךUSB אבל שמעתי שזה לא איכותי אם הכרטיס קול שלך משולב אז בטח העכבת שלו גבוהה מה שאומר שנגיד תלחץ על קליד במקלדת שליטה יקח בערך שניה או יותר תלוי בגובהה העכבת שלך עד שתשמע תצליל בקיובייס שמע תעבוד קצת על הקיובייס ואחריי חודש חודשיים תחליט אם בא לך ללכת על מקלדת וכרטיס הוצאה כזאת יכולה לעלו בקלות על 2000 שקל במקרה הטוב

khemed

New member
תשובות....

א. כניסת מידי - מה הכוונה בדיוק ? (אם מישהו יכול לתת איזה תיאור או צילום זה יבהיר לי סוף סוף את התמונה...) ב. כרטיס בקול שלי אכן משולב... למרות שכשאני לוחץ אצלי עם העכבר על הקלידים במסך זה בסדר (בטח לא שניה אבל יש בערך 40 מילי שניות אני חושב.... בוא נאמר שכרגע זה מספיק...) ג. אני מעוניין להשקיע אבל עד שאני לא אדע לעבוד עם זה אני לא רוצה להוציא הוצאות על דברים שאני לא מכיר כלכך (ואין לי מושג וחצי מושג בדברים האלה... לכן אני בפורום הזה...) וכל עזרה טכנית חוץ ממה שעזרתם לי עד עכשיו אני אשמח לקבל...

elper11

New member
כנס..

א. כניסת מידי באה בשני צורות...כמה שאני יודע... היציאה הצהובה של הג'ויסטיק..לא זוכר כמה פינים.. ויציאה של חמש פינים עגולה.. ב. לייטנסי אפשר לסדר...בחיפוש תרשום Asio4All ואתה תמצא הודעות או מאמרים על זה... ג. זה נכון..ברגע שתראה שאתה עם ידע בתוכנה וזה מעניין אותך תשקיע.. עד אז.. כל שאלה נוספת שתהיה לך תפנה לפה..יש מולך צוות מקצועי תהיה בטוח..

khemed

New member
וואו תודה

לא ידעתי בכלל על הפיתרון של ASIO 4 ALL.... זה הוריד לי את הלייטנסי מ 40 ומשהו ל 13 MS... ממש תודה... אבל מה לגבי קניה של משהו משומש? האם כדאי לקנות סינטי פשוט יחסית עם חיבור MIDI ולהשתמש בו כמקלדת שליטה ? ועוד דבר... מה אם אין לי כניסה כזו במחשב (כי הכרטיס קול הוא על הלוח) ואני מחבר למשל כרטיס קול ישן יותר (בשביל לנצל את הכניסה הזו...) אפשרי ?

elper11

New member
אפשרי ביותר...

רק שהכרטיס הישן יותר יצטרך להיות מוגדר... אם אתה לא רוצה להשקיע מלא מלא כסף...אתה פשוט יכול לקנות כרטיס קול פשוט עם יציאת ג'ויסטיק/מידי...שהוא חדש כאילו..ככה יפתור לך את הבעיה של הישן ומי יודע אולי יפעל טוב יותר... ואז תוכל לקנות סינטי פשוט בשביל המקלדת שליטה..ואפילו תארגן צעצוע רק שהקלידים שלו בסדר...בשביל התחלה... אח"כ תדבר על התקדמות..

elper11

New member
הכבל בין היציאה לסינטי/מקלדת..

הכבל עולה בסביבות ה150-200 רק שתדע.. :)

למעלה