שאלה של מתחילים....

מצב
הנושא נעול.

vobadm

New member
שאלה של מתחילים....

שאלה של מתחילים....
הבן שלי קיבל מכתב ממכון סאלד על כך שעבר את שלב ב' והוא מתאים הן ליום מרוכז והן לחוגי העשרה. מישהו מאני כבר יומיים מחפשת מידע ברשת ומוכן להסביר לי מה ההבדל בין שניהם? מהו 5% או 1-3% ומי מתקבל לאן? אני כבר יומיים מחפשת אינפורמציה ברשת והאינפורמציה סותרת אז אודה למי שיוכל לשפוך קצת אור. אני עוד לא העליתי בכלל את ההתלבטות על הפסד יום לימודים/יציאה ממסגרת לעומת קבוצת שווים/גירוי אינטלקטואלי וכ"ו וכ"ו... אגב מישהו יודע עד מתי אנחנו אמורים לקבל איזושהי החלטה? מודיעים למי שכתוב כמרכז או שהם יוצרים קשר איתנו. ומילה אישית כבר הרבה מאד זמן שאני קוראת פסיבית את נועה אני "מכירה" עוד מפורמים קודמים ובכל זאת לא ברור לי למה מעולם לא השתתפתי באופן פעיל אבל נראה לי שעכשיו אני צריכה כי אין מענה לשאלות שלי. תודה על כל עזרה

אגוזים1

New member
בעקרון

שאלה של מתחילים....
הבן שלי קיבל מכתב ממכון סאלד על כך שעבר את שלב ב' והוא מתאים הן ליום מרוכז והן לחוגי העשרה. מישהו מאני כבר יומיים מחפשת מידע ברשת ומוכן להסביר לי מה ההבדל בין שניהם? מהו 5% או 1-3% ומי מתקבל לאן? אני כבר יומיים מחפשת אינפורמציה ברשת והאינפורמציה סותרת אז אודה למי שיוכל לשפוך קצת אור. אני עוד לא העליתי בכלל את ההתלבטות על הפסד יום לימודים/יציאה ממסגרת לעומת קבוצת שווים/גירוי אינטלקטואלי וכ"ו וכ"ו... אגב מישהו יודע עד מתי אנחנו אמורים לקבל איזושהי החלטה? מודיעים למי שכתוב כמרכז או שהם יוצרים קשר איתנו. ומילה אישית כבר הרבה מאד זמן שאני קוראת פסיבית את נועה אני "מכירה" עוד מפורמים קודמים ובכל זאת לא ברור לי למה מעולם לא השתתפתי באופן פעיל אבל נראה לי שעכשיו אני צריכה כי אין מענה לשאלות שלי. תודה על כל עזרה
בעקרון
ברוב המקומות ה-5% העליונים מתקבלים לחוגי העשרה אחר הצהריים. ה- 1% העליון מתקבל ליום העשרה שבועי (על חשבון יום הלימודים) או לכיתת מחוננים (במידה ויש כזו באזורכם). מכיוון שזה שונה ממקום למקום ייתכן שאצלכם מי שמתקבל ליום העשרה זה 1-3% עליונים.

Forum User

New member
בד"כ יוצרים קשר עם ההורים והתלמידים

שאלה של מתחילים....
בד"כ יוצרים קשר עם ההורים והתלמידים
בכל מקום בארץ יש מדיניות אחרת, ולכן כדאי ליצור קשר עם המרכז המקומי ולשאול. עוד אפשרות היא לשאול בביה"ס בו לומד הילד וליצור קשר עם הורים לילדים מהשכבה שמעליכם המשתתפים בתוכנית. ברור שמי שנכלל ב-1%-3% העליונים יכלל גם ב-5% העליונים. אישית, אני חושבת שזה מיותר להשתתף גם ביום העשרה וגם בחוגים אחה"צ, בעיקר כי התכנים די דומים. בכל מקרה במרבית המקומות התוכנית אינה מתחילה מיד עם תחילת השנה, למעט אם מדובר בכיתת מחוננים, אלא בד"כ רק אחרי החגים. המידע העדכני ימצא תמיד באתר המחלקה למחוננים, לא ראיתי שם סתירות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה