"שאלה של מתחילים"...

ימיכל

New member
"שאלה של מתחילים"...

אני מנסה ליצור דף html בעזרת אופיס 2000 שיש ברשותי. שמתי לוגו במרכז הדף ואחרי כיתוב שכתבתי בעזרת כלי הטקסט של סרגל כלי הציור (שניהם ממורכזים בשורה) ברגע שאני לוחצת על צפיה באקספלורר (צפיה כדף אינטרנט) הטקסט בורח שמאלה. לא חשוב שהפכתי אותו לתמונה, לא כלום - הוא בורח שמאלה! מישהו יכול אולי לתת לי פתרון לעניין זה?

X_CALIBER

New member
שים את הטקסט בתוך טבלה

ובקוד של עיצוב הטבלה הוסף את הפקודה nowrap ובהצלחה

ימיכל

New member
כל כך פשוט ומיד פתר את הבעיה

הכנסתי את זה לתאים של טבלה וזה באמת נשאר ממורכז. הדבר היחיד זה שלא הבנתי איפה להוסיף את הפקודה שציינת וגם לצורך מה בעצם?

yair24

Member
NOWRAP

זו פקודה ששמים בתוך TD של טבלה והמטרה היא שהטקסט שבטבלה לא יחתך במידה והוא עובר את אורך הטבלה. בעברית יש בעיה שכשטקסט נחתך אז דוקא התחלת השורה יורדת למטה ולא סוף השורה וכך נוצרים משפטים כאלה למשל: נגיד שהמשפט הוא: "היי יוסי בוא רגע נלך לסרט" אז אם הוא יחתך זה יראה כך: בוא רגע נלך לסרט היי יוסי אז כשעושים NOWRAP זה מבטל את חיתוך השורות ובמידה והשורה באמת עוברת את אורך הטבלה אז הטבלה גודלת בהתאם לאורך השורה. במידה והשורה מספיק ארוכה ועוברת את אורך המסך אז יופיעו פסי גלילה אופקיים אלא אם כן ביטלת את ההופעה האוטומטית והגדרת בעמוד שלא יפיעו פסים בשום פנים ואופן, אבל זה כבר נושא אחר
יאיר צוות "המפתח לבית הספר" (לא יודע מאיפה הבאתי את המשפט המעפן הזה) ו

ימיכל

New member
עכשיו הבנתי למה, אבל סליחה על השאלה

המעט מוזרה אולי בפורום זה אבל מה זה TD? מה שאני בעצם עושה זה משתמשת בword באופיס 2000 ויוצרת את הדף. שם הכנסתי את הטבלה וזה באמת עזר אבל הקטע עם הטקסט חשוב. אז איפה בכל זאת מכניסים את הפקודה של הגלישה?

yair24

Member
TD

td זה תגית HTML שמציינת תא בטבלה אתר לא בונים בוורד כי גם אם תרצי מאוד אחרי זה לא תביני כלום מהקוד האוטומטי שנוצר בוורד אם את מעוניינת ללמוד HTML שזאת הדרך הכי טובה לכתוב אתרים אז את יכולה לקנות ספר וללמוד זה מאוד פשוט אם לא בא לך אז יש תוכנות יותר טובות מוורד ליצירת דפי HTML אמנם גם הקוד שתוכנות אלו יוצרות הוא לא הכי חסכוני אבל הוא הרבה יותר טוב ממה שהוורד יוצר, מה שהוורד יוצר זה קוד שהוא בלתי קריא לחלוטין ואי אפשר פשוט אי אפשר להבין ממנו כלום יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

nirdagan

New member
כל ההתחלות קשות

ורצוי במיוחד להימע מהטעות של "לימוד" HTML ע"י תוכנה כגון אופיס. מומלץ לעשות מאמץ וללמוד קצת HTML ממש, ולכתוב אי אלו דפים בעורך טקסט. זה ייתן לך כלים מועילים לאורך זמן, אפילו אם תבחרי לבסוף להשתמש בעורכים המסתירים את הקוד. ניר

למעלה