שאלה של מתחילים...

rafsoda3000

New member
שאלה של מתחילים...

שלום לכולם! יש לי אדנית עם נענע ובזיליקום. רציתי לדעת : 1. האם ניתן בכל שלב פשוט להוריד עלים מהצמח ? האם עדיף להוריד עלים בלבד או את כל הגבעול ? 2. את עלי הנענע שמים כמו שהם בתה לאחר שטיפה ? או שצריך לעשות פעולות נוספות ? 3. מה ניתן לעשות עם עלי הבזיליקום ??? מצטער על הבורות. אני ממש חדש בתחום... תודה מראש על העזרה.

Boojie

New member
אז ככה:

מהבזיליקום חותכים את החלק העליון (העלים הצעירים יותר שלמעלה, יוצא משהו כמו 3-4 שורות של עלים) ומשאירים את השאר. ככה הוא מסתעף ומתפתח ומכל גבעול ייצאו לך עוד התפצלויות. מהנענע חותכים גבעולים, רצוי לא ממש מהקרקע אלא מעל לכמה עלים הראשונים - גם זה מעודד התפצלות. בנענע זה לא כל כך עקרוני כמו בבזיליקום, כי היא מתפתחת בשלוחות תת-קרקעיות כך שהיא תמשיך להסתעף גם אם תוריד את הגבעולים מהבסיס, אבל יותר מוצלח כשמשכנעים גבעולים קיימים להסתעף. 2. כן. שוטפים ושמים בתה, או, כמו שאני מעדיפה, רק נענע, בלי תה. יותר טעים. אפשר גם לתבל בה מאכלים (בטבולה, למשל, שמים נענע) ומשקאות למיניהם (למשל, אפשר לשים עלי נענע בקנקן לימונדה או מים קרים - זה גם אסתטי וגם טעים). 3. בזיליקום: אפשר לתבל בהם סלטים, מאכלי עגבניות טריים ומבושלים, מרקים (גבעול בזיליקום במרק עוף מוסיף לו ניחוח נהדר, רק להוסיף אותו קרוב לסוף הבישול, כדי שהריח לא ימות לגמרי מרוב בישול. גם במרק ירקות) ועוד, וכמובן להכין ממנו פסטו, רוטב נהדר לספגטי על יסוד בזיליקום (אפשר עוד עשבי תבלין חוץ מזה), שום, צנוברים (אפשר עוד סוגי אגוזים חוץ מזה), שמן זית ומלח, שטוחנים ביחד בפוד פרוססור, ובסוף מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת. לא מבשלים. ואפשר גם פשוט לעמוד לידם שעות, לחייך ולהסתכל עליהם צומחים...

אור רון

New member
נענע במשקאות

אין ספק שנענע מרעננת משקאות קרים. אני מוסיפה לקולה פרוסת לימון וענף נענע. עם שתי קוביות קרח זה המרענן הרשמי שלי לקיץ!!! היה פה (או במקום אחר) מישהו שהציע לעשות סירופ נענע. לא זוכרת בדיוק איך אבל הרעיון היה לבשל מים + סוכר + נענע. זה רעיון טוב לקראת סוף הקיץ, כשהנענע מתחילה להכנס לתרדמת חורף.

למעלה