שאלה של מתחילים

שאלה של מתחילים

האם חלות, קוראסונים, בורקסים טבעוניים..? שאלתי במאפייה ולא ידעו לענות לי.

gs1234

New member
במאפייה יש את הרכיבים של כל מוצר

אם הם אופים בעצמם, אז הם יודעים אם יש בזה חמאה או ביצים. אם הם מקבלים את זה ממקום אחר, אז חייבת להיות תווית עם רשימת רכיבים. כדאי לשאול אותם את הדברים האלה בשעות שהן לא עמוסות, ואז הם יכולים ללכת בנחת למטבח או למחסן ולבדוק.

באופן כללי, התשובות לשאלות שלך הן:
חלה רגילה, מלבנית - בדרך כלל טבעונית. חלות עגולות, מיוחדות או מתוקות - בדרך כלל עם ביצים.
קרואסונים שמסומנים במאפייה "פרווה" הם בדרך כלל טבעוניים, אחרת הם בדרך כלל עם חמאה.
בורקס תפוחי אדמה, תרד ופטריות שמסומנים "פרווה" הם בדרך כלל טבעוניים, האחרים לא.
בכל מקרה צריך לשאול ולנדנד. אם זה מקום קבוע, אז בפעמים הבאות כבר יודעים לבד מה טבעוני ומה לא.

מקווה שעזרתי

ladybug6

New member
אתה בטוח לגבי הקרואסונים, גבי?

אין בהם ביצים?
בכל מאפייה ששאלתי, ללא יוצא מן הכלל, אמרו לי שזה עם ביצים. לפחות בחצי מהמקומות ברור לי שאמרו סתם כי הם מניחים שיש, אבל לא ידעו לענות לי. בחלק אמרו לי מפורשות שכן. לא נתקלתי אפילו במקום אחד שבו קיבלתי תשובה ודאית חיובית...

האלזה

New member
שמתי לב שיש אנשים שמגדירים רוגעלך כקרואסונים משום מה

אבל למעשה ברוב המאפיות יש רוגעלך, לא קרואסונים, וזה עם ביצים.
בדר"כ קרואסון נמכר במקומות פחות עממיים, כמו "רולדין", "מתוקה" וכאלה, ואז הוא חלבי.
&nbsp
&nbsp

gs1234

New member
נתקלתי בעבר בקרואסונים טבעוניים

נתקלתי בעבר בקרואסונים טבעוניים מהסוג הזול שמגיע בקרטון לבן ונמכר בדרך כלל בשווקים. בפינה של הקרטון יש מדבקה, בדרך כלל אדומה, עם הרכיבים, ולא היו שם ביצים.

כמו שאלזי ציינה, קרואסון צרפתי אותנטי מכיל חמאה, ולכן ב"רולדין" ומקומות דומים יאפו אותו עם חמאה, ובמקומות אחרים ישתמשו במרגרינה - מדובר במקומות שיעדיפו חומרים זולים יותר ואולי גם כשרות פרווה חשובה להם.

חשוב לי להדגיש שבצק של קרואסון לא אמור להכיל ביצים, גם לא בגירסה הקלאסית שלו. משתמשים בביצה רק להברשת החלק העליון, וגם על זה מוותרים ברוב המאפיות בארץ לטובת תערובת של עמילנים (יותר זול, יותר יציב ולא מושך חיידקים וסלמונלה) או סירופ סוכר (יותר זול, נותן ברק ומתיקות למאפה).

הנה כמה מתכונים לבצק קרואסון קלאסי (המתכונים באנגלית), בכולם הבצק ללא ביצים: 1, 2, 3, 4.

משום מה דווקא בקרואסונים שנמכרים על המדף ומגיעים באריזה סגורה יש בדרך כלל ביצים ברכיבים, לא ברור לי למה.

כנראה מאותה הסיבה

שברוב הסופגניות שנמכרות היום לקראת חנוכה ובזמן החג, יש ביצים וזאת ללא סיבה אמיתית כאשר גם הסופגניות ה"מקוריות" לא הכילו ביצים.
זה נעשה כנראה מתוך איזשהו קבעון מחשבתי שחייבים ביצים למאפים או מוצרי בצק שונים. גם אם למחשבה הזאת אין קשר למציאות.

ladybug6

New member
בדר"כ לא

חלות רגילות כן, המתוקות ואלו שמבריקות מלמעלה - לא.
בורקסים בדר"כ מרוחים בביצה למעלה, יש מקומות שלא, ויש מקומות שפשוט אומרים כן באופן אוטומטי בלי לדעת באמת.
קרואסונים וכאלה כמעט אף פעם לא טבעוניים.
אם יש לך מאפייה שקרובה אליך ואת קונה בה קבוע, שווה לבקש לדבר עם האופה, ולפעמים הם מוכנים להשאיר מגש או אפילו חצי מגש בלי הביצה למעלה, אם מבקשים מראש. באזור המגורים שלי היה אחד שמיד אמר לי "אהה את טבעונית?" "כן" "אז אם תרצי תתקשרי להזמין מגש בלי ביצים ואני אאפה לך אחד ותבואי לקחת" :)

תודה רבה על התשובות!

זה עזר.. למרות שאני מבינה שאין תשובה חד משמעית.אני אנסה לבדוק שוב מול המאפייה

למעלה