שאלה של מתחילים...

Iris Ma

New member
שאלה של מתחילים...

שלום לכולם,
למען האמת זה לא אני המתחילה, אלא בעלי שעושה הכנות לקראת עוגת היומולדת של הבן
קנינו בצק לבן (רגיל, לא פיסולי) והוא מנסה לפסל משהו שהצורה הבסיסית שלו הוא עיגול
בכל פעם שהוא מסיים את העיצוב ומניח אותו, הצורה "שוקעת", כל החלק התחתון הופך להיות שטוח.
אני אציין שזה נעשה ללא CMC (אזל בחנות, התכוונו לקנות בשבוע הבא), אולי זו הבעיה?
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית, איך שומרים על צורת העיגול?

net the jet

New member
קצת קשה לענות כשלא יודעים בדיוק במה מדובר

אבל שינסה לעבוד בשלבים, לתת לכל חלק זמן יבוש לפני שהוא בונה עליו משהו נוסף, ואם יש צורך בתמיכה אז שיכין מראש מקום לתמיכה.

Iris Ma

New member
אני אנסה לפרט

הוא מנסה לפסל את האנגרי בירד, הוא מכין כדור קטן יחסית (קטן יותר מגודל של כדור פינג פונג)
ומוסיף עליו את הפרצוף (עם החלק הזה אין בעיה)
הבעיה היא שכשהוא מסיים ומניח את הציפור (כדור) אחרי 10 דקות בערך הכדור "שוקע"
והופך למין כיפה, חלק תחתון שטוח ועליון מעוגל
יש דרך להימנע מזה?

(תודה על התגובה המהירה)

vered0810

New member
אפשר להניח לעבודה ולייבוש בתוך פלטה של צבעים

זה שומר עך הצורה העגולה ומתייבש בתוך השקעים ואפשר להניח את העיגול בפנים ואח"כ להתחיל לעבוד עליו עם החלקים של הפנים, ככה אני עושה גם עם הפרצופים וזה מצליח

net the jet

New member
תלוי בגודל כמובן, אבל הכנתי לאפעם אנגרי בירדס

וזו לא צריכה להיות בעיה.
דבר ראשון, חשוב שהבצק לא יהיה רך מדי. אחרי הצביעה לשים בשקית ניילון לכמה שעות, הבצק מתקשהוככה ײַותר נוח לעבוד איתו. ( בהנחה שלא עובדים עם cmc שזה לגמרי אפשרי )
כמובן שחשוב לשים תמיכה, זה כבר תלוי בגודל של מה שבונים- קיסם, שיפוד... ואז, רק אחרי שהכדור הראשון קצת התייצב, להניח בזהירות את החלק השני.

לגבי ה 10 דקות, קשה להגיד אם זה מספיק או לא, זה מאד תלוי בבצק. אגב, גםיש הבדלים בין בצקים שונים. סאטין אייס למלש מתייבש לאט מאד, קשה לי להאמין ש 10 דקות יספיקו. לעומת זאת עם rfm זה אפשרי, בתנאי שהבצק לא מאד רק ( לא לשת אותו מיד לפני עם צבע, אלא נח קצת )

Iris Ma

New member
תודה רבה לכן על כל התשובות!!!

ניסיונות נוספים יגיעו בסופ"ש הקרוב

למעלה