שאלה של מתחילים

שאלה של מתחילים

ןברוכים הנמצאים

אני מעוניין לייצר יין לפורים
המטרה ברורה - רמז עד דלא ידע.

באופן אישי אני לא חובב יינות במיוחד לא יבשים ואם כבר אז סמוק חצי יבש (מרלו למשל)

קניתי (כבר) לפני כמה ימים כ 30 קילו ענבים אדומים (חברון) והמרוץ להבין איך עושים את זה החל

מכיוון שאני לא מתכוון להתמקצע בעניין אני צריך משהו בסיסי.
והשאלה : מה הכלי המועדף, האם אפשר להסתפק במיכל פלסטי גדול שאפשר לסגור? אם לא האם יש לכם המלצות מה והיכן לרכוש (השקעה של עד כמה מאות ש"ח אם זה רב פעמי)
מה המרשם?

ברור שאפשר לדבר על זה שעות אבל כמו שאתם מבינים אני לא הולך להיות יינן ואני צריך מידע בסיסי ואל תשאלו למה לא לקחת פשוט לקנות וודקה או אחרים...

nimrodrosen

New member
בהצלחה

ה"מרשם" של יין הוא: ענבים+ שמרים = יין.

ה"מרשם" של יין טעים הוא: ענבים טובים וטריים (שלך כבר לא) + שימרי יין מיוחדים + SO2 + משטר קאפינג דחוף בזמן התסיסה + טמפ' תסיסה מבוקרת + יישון + הקפדה על ניקיון ברמה של חדר ניתוח.

לשאלותיך היותר ספציפיות מיכל פלסטיק (פחמס) יעשה את העבודה בזמן התסיסה (אסור לסגור הרמטית) מיכל זכוכית עם נשם (דמג'ון+ נשם) יעשה את העבודה בזמן היישון.

בבלוג שבחתימה שלי אתה תמצא הרבה מידע על הכנת יין בבית, קישורים לחנויות מתמחות וכו... זה יהייה מקום טוב להתחיל בו את הלימוד.

בהצלחה.

בוצע ! (קצת אחרת)

הבנתי שאפשר גם בלי שמרים עם המלצה להוסיף כ 10-15 אחוז סוכר, מה דעתך?

למרות שהלכתי לפי מרשם אחר משלך אשמח להמלצתך לגבי זמן התסיסה, מהי הביקורת, על מה צריך בעצם לשמור, כמה סגור\פתוח צריך להיות המיכל.

כרגע יש לי מיכל מלה של כ 20-30 קילו ענבים שטופים ונקיים כאשר על כל שכבה יש לי סוכר בסך הכל של כ 2 קילו.

בתודה מראש...

nimrodrosen

New member
לא ברור לי מה ניסית לעשות

ליקר ענבים?
יין?
שילוב בין השניים?

אי אפשר בלי שמרים!!!! השמרים הם אילו אשר הופכים את הסוכר לאלכוהול. שמרים נמצאים חופשי באוויר (ביניהם שמרים אשר טובים ליין ושמרים ובקטריות שיהרסו את היין) וגם על קליפות הענבים (שנשטפו וחבל כי שם יכלו להיות אוכלוסיות של שמרים שטובים ליין).

המון בהצלחה אך נראה לי כי אתה בדרך לחומץ בן יין ולא ליין שכיף לשתות.

שוב, בכדי להבין את כל הטעויות שכבר עשית ולהבין איך מכינים יין אני ממליץ לך לעיין בבלוג שבחתימה שלי תחת תגית "יין".

matroz

New member

knappertsbusch

New member
הלכו 20-30 ק"ג לפח...

בקצרה:
1. יש הכנת ליקרים בהשרייה של פרי באלכוהול + תוספת סוכר בהתאם לצורך, זה משהו שכל אחד יכול לעשות באמצעים ביתיים.
2. יש התססה של פרי - זה מורכב ודורש קריאה מעמיקה, הבנה מעמיקה וכלים ייעודיים.
3. יש המון "מתכונים" שמסתובבים ברשת, במיוחד בעברית, שהם אוסף מביך של טעויות תרגום
ובאופן מעשי הם קשקוש גמור. למשל, כל מי שקורא להכנת ליקר בהשרייה בשם "תסיסה" ט-ו-ע-ה.

לא ניסיתי ליקר...למעשה לא אכפת לי איך יקראו..

לזה ואין לי מושג מה ההבדל, פשוט שמעתי ממישהו...

למעשה לא נראה שזה ליקר כי לא הוספתי שום אלכוהו.
מה שחשוב הוא שזה יעשה מה שזה צריך לעשות בפורים.

זה לא חייב להיות טעים, אבל אסור שזה יעשה לי קלקול קיבה :(

בכל אופן, מה עכשיו?
עבדתי קשה לשטוף ולנקות את הענבים...
שמרים יצילו את המצב?
מה יקרה עם הענבים תוך כמה ימים, יחמיצו, יבאישו, יעלו תולעים?
איזה שמרים? שמרים לעוגות....
אל תצחקו :)))) , כמו שכתוב למעלה...זו שאלה של מתחיל....

אם שמרים יצילו את המצב, כמה צריך? כמה לסגור את המכסה? עם סמרטוט? עם המכסה האטום? חצי חצי? לכמה זמן?

אני יודע שאין כל כך זמן לכל אחד לפרט ולענות (וגם לי ללכת ולהתחיל לנבור בספרים ובכל זאת אני מודה מראש לכל מי שמתייחס.

איל g

New member
ספר מה עשית

ספר אילו תהליכים ביצעת ליין כדי לקבל מושג על מה שעשית.

אני אסבר את האוזן בכך שבצרתי באופן אישי ענבים מגפן של קרוב משפחה (בן 25 שנה ויותר, הגפן) והלכתי לייצר יין בפעם הראשונה. (לפני חודש)
מעכתי את הענבים בצורה ידנית והעברתי למיכלים פתוחים מכוסים במטלית לצורך תסיסה ראשונה שתתבצע עם שמרים טבעיים, בדומה ללחם מחמצת.
בינתיים התעניינתי בענבים שהיו לי ושאלתי עליהם - שאלתי את אחד הכורמים של כרם תל-פארס ברמת הגולן ואת ניר שחם היינן של יקב שורק. התשובות שקיבלתי היו שבטח אלה ענבי חברון כלשהם ושהם ענבי מאכל ושיין כמו שאני מכיר לא יצא לי מהם.
השתמשתי בערכה של יקבי רמת הגולן שהיתה להורים שלי מלפני 15 שנה מביקור ביקב וניסיתי לעשות את כל התהליך כמו שצריך.
לא אלאה אותך במושגים אבל בסופו של דבר מה שטעמתי מלפני כמה ימים היה הדבר הבא:

צבע - נוזל ורוד חצי אטום חצי שקוף.
ריח - אלכוהולי, שגובר על ריח ענבים.
טעם - סוג של מיץ ענבים עם אלכוהול. כאילו לקחתי ענבים, הוצאתי מהם את המיץ והוספתי אלכוהול נקי.
שורה תחתונה - ניסיון ראשון ולא מוצלח שרק לומדים ממנו.

בחזרה אליך,
צריך לדעת איך מעכת את הענבים וכמה זמן הם שהו ככה על הקליפות, מה הוספת בדיוק, כמה זה המתנת עם התוספות (סוכר שהזכרת) ועוד.
תזכיר לי גם את סוג הענבים שקנית.

אם יין לא יצא לפחות בדיחה טובה כן...

בקיצור

העניבים נקנו לפני כ 4 ימים
בנתיים התרככו קצת וחלקם נבקעו
היום ואתמול שטפתי\מיינתי

חלק מעכתי והענסתי לבקבוק רק את הנוזל בתוסםת סוכר
חלק השארתי איך שהם והכנסתי למיכל ענק עם סוכר בין כל שכבה של כמה ס"מ, ללא מעיכה.

אני מחייך...כמו שאמרתי לפחות בדיחה טובה לחברה....כמה שאין לי זמן לזה....וכמה שהיה נחמד אם היה לי....

למעלה