שאלה של מתחילים

• פותח הנושא rbcr
  • פורסם בתאריך

rbcr

New member
שאלה של מתחילים

שלום לכולם, אני בטח שואל את שאלת מיליון הדולר אך לא הצלחתי למצוא תשובה נורמלית טובה עדיין... אני אדם צעיר בן 25 אחרי תואר ראשון שרוצה לחיות כמה שנים באנגליה או איטליה. אין לי דרכון אירופאי ואני לא מעוניין לעבוד במכירות,המטרה שלי היא גם לא להרוויח סכומי עתק באירופה אלא לעבוד בעבודה סטנדרטית ולהתפרנס כדי להתגורר איפה שאעבוד. האם זה בכלל אפשרי? אם כן, איך? אם זה רלוונטי,יש לי אנגלית טובה ואיטלקית בסיסית. וגם יחסית לגילי,בעל קורות חיים לא רעים. תודה רבה לכולם, רועי.

אלוניס

New member
ממליצה לקרוא במאמרים, בהודעות הנבחרות ובחיפוש

בארכיון הפורום. זו שאלה שענינו עליה המון. לפחות בנושא אנגליה יש שרשורים ענקיים בעניין איך בדיוק מהגרים לשם אם אין דרכון אירופי. גם בקישורי הפורום תמצא אתרים עם הרבה מידע.

rbcr

New member
תודה רבה על התגובות אך אם ניתן להקשות...

הצלחתי להבין כי יש כמה דרכים שיש כמה דרכים לאדם ללא דרכון אירופאי דרך המאמרים,אך הדרך לאדם ללא מקום עבודה מסודר כרגע חסומה משום מה. כמו כן, נדמה כי העבודות היחידות שמצפות לי שחברות ישראליות הן בעבודות מכירה שוחקות.הישנן עבודות זמינות לאיתור מהארץ שלא עוסקת במכירה או כאו-פר? כל אלו אמורים לאנגליה,האם הדברים נוחים מעט יותר באיטליה? תודה רבה על כל תגובה.

גוזליה

New member
הדרך לא חסומה "משום מה"../images/Emo13.gif

חוקי הגירה לא קיימים בואקום- הם נחקקו מסיבות מסויימות. שים לב, שהעבודות שאתה מדבר עליהן (או-פר ומכירות מוצרי ים המלח ושות')- לרוב אינן עבודות חוקיות ואיננו דנים בהן בפורום. הכוונה להגירה דרך עבודה היא- למצוא חברה בישראל שתשלח אותך לרילוקיישן, או לחילופין, למצוא מעסיק פוטנציאלי במדינות אליהן אתה רוצה לעבור, ולנסות לדאוג לכך שהוא (המעסיק הפוטנציאלי) יהיה הספונסר שלך בכל הנוגע לענייני ויזה. כיוון שעליך להתראיין פיזית לעבודה, ובנוסף על כך- ויזות עולות כסף, ומעסיקים אשר מעסיקים עובדים מחוץ לאיחוד צריכים לשלם אגרה מסויימת על כך שהם מעסיקים עובדים שכאלו, ובנוסף שלישי- אותו מעסיק פוטנציאלי יצטרך להוכיח מעל לכל צל של ספק שאתה ורק אתה ולא אף אחד אחר מקומי במדינת היעד יכול למלא את התפקיד אליו הוא מגייס אותך- אתה יכול להבין עד כמה התרחישים האלו לא מאוד נפוצים. בבריטניה יש את נושאי הויזות לעובדים שהם מה שנקרא HIGHLY SKILLED- באם אתה עומד בקריטריונים, אתה יכול לנסות ולהגיש בקשה אליהם. ושוב חוזרת על ההמלצה של אלוניס- ההודעות האלו נשאלו בפורום חזור ושאול מאות פעמים. תנסה להריץ קצת חיפוש על ארכיון הפורום, ואני בטוחה שתמצא המון תשובות והתייחסויות רלוונטיות- גם לאיטליה, ובעיקר לבריטניה. בהצלחה.

אם יש לך חסכונות לשרוף

הייתי נרשמת במקומך ללימודים באיטליה (למשל, לימודי שפה לחיזוק האיטלקית; או לימודים בתחומך, להתמקצעות, אם האיטלקית שלך מספיק טובה). מרבית מדינות אירופה (אני לא יודעת ספציפית לגבי איטליה) מתירות לסטודנטים זרים לעבוד באופן מוגבל, והדבר יתן לך ניסיון עבודה באותה מדינה. אפשרות אחרת היא כמובן להתמודד על משרות אבטחה שמיועדות לישראלים - באל-על (לא חייבים ניסיון קרבי, מדובר על האנשים שמתשאלים אם ארזת לבד וכו'), באבטחת קהילות יהודיות (בד"כ כן צריך ניסיון קרבי), באבטחת מתקנים ישראליים/שגרירויות (משהו שנעשה דרך משרד רה"מ).

למעלה