שאלה של מתחילים

שאלה של מתחילים

משיטוט בפורום ישראלים באירופה שמתי לב שיש המון הגדרות "תושבות" "אזרחות" "נתינות" (? מה זה..) "קביעות" ? לא יודעת אולי את האחרון המצאתי יש לי דרכון בריטי (כרגע טכנית לא בתוקף.. כמעט שנה שחושבים על זה), בכל אופן , במידה ואני מחדשת את הדרכון כמובן - האם אני פשוט יכולה לעבור להתגורר בכל אחת ממדינות האיחוד ?... או מה יהיה המעמד שלי אז? ומה לגביי בעלי? איך זה הולך מבחינת עבודה? (דגש בבריטניה / אירלנד) ומה יהיה על הילדים בעתיד? :)

Karenovadia

New member
תשובה

היי, התשובה שאני יתן מסתמכת אך ורק על המצב שבו אני ובן זוגי נמצאים בו- הוא עם דרכון בריטי ונמצא כמעט שלוש שנים באנגליה, אין שום בעיה מבחינת עבודה, ברגע שיש לך דרכון (אני פה עם דרכון הולנדי ועובדת פה קרוב לשנה...) אני יודעת מבירורים שערכנו עבורו- שלאחר שלוש שנים של מגורים באנגליה הוא מקבל בעצם את הזכויות של תושב אנגלי, הכוללות משכנתאות נוחות מאוד, אפשרות לקבל מלגות ללימודים וכדומה... ברגע שתעברי לאנגליה תצטרכי להוציא מספר ביטוח לאומי שבעזרתו תוכלי להתחיל לעבוד ולקבל שירותים רפואיים כיאה למדינת רווחה כמו אנגליה. לגבי ילדים- אין לי, לא יודעת... האם לבעל יש דרכון של האיחוד?

Nobilis

New member
בקצרה

אתם יכולים לחיות ולעבוד בכל מקום באיחוד.

למעלה