שאלה של מתחילים

עמית29

New member
שאלה של מתחילים

שלום אני אוהב קפה טוב אך קצת "בור" בנושא. אשמח אם מישהוא יוכל לתת לי הסבר טוב מה "ההגדרה המקצועית" של אספרסו ובעיקר מה ההבדל בין אספרסו ל"הפוך". אני מעוניין לקנות מכונה וחשבתי על ה"GOLD MATINA" של LAVAZZA שנראית מדליקה. האם מישהוא יכול לתת המלצות ? איך מכונה שמכינה אספרסו, מכינה גם "הפוך" ומהי שיטת הטבליות שהמכונות משתמשות בהן ? המון תודה למי שיעזור עמית

אילן די

New member
בוא ננסה לענות כאן

אספרסו הוא משקה שנוצר ע"י העברה של מים כמעט רותחים (95-90 מעלות) דרך קפה דחוס בלחץ של 9 באר ומעלה. אני חושב שזו הגדרה סבירה. קיימים מספר סוגים של מכונות והרבה מותגים וטווחי מחירים. חלקים ניתן אכן לראות באתר של ערן ואת רובם ניתן לראות באתרי השוואות מקצועיים כמו www.wholelattelove.com. כשאומרים הפוך בישראל הכוונה ללאטה שזה בסה"כ אספרסו בתוספת חלב חם. מזה תבין שכל מכונת אספרסו יודעת גם להכין לאטה/הפוך, קפוצ´ינו ועוד משקאות קפה רבים. טבליות : מכונות אספרסו יכולות להשתמש בטבליות, אלו קפסולות ובתוכן קפה טחון, או להשתמש בקפה טחון. ניתן גם לטחון את הקפה בבית שזו הצורה המועדפת.

crowfer

New member
קצת על אספרסו

עמית שלום, אספרסו זה משקה קפה מרוכז, אשר חייב להיות מוכן מ7 גר´ קפה, 30 מ"ל מים ובלחץ של תשע אטמוספירות. יש מכונות ביתיות שיתנו לך תוצאות טובות מאד, אך המחיר בהתאם. "הפוך" זה בעצם כינוי ישראלי לאספרסו עם חלב מוקצף, מה שבחו"ל נקרא לטה או קפוצ´ינו. אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי לכתוב לי ב [email protected] עופר גבירצמן

למעלה