שאלה של מתחילים..

origano3000

New member
שאלה של מתחילים..

שלום לכולם! אני רוצה להתחיל בהליכים להוצאת רישיון לקטנוע... (עוד מעט 17).. קראתי את המאמר לגבי דרכי ההוצאה והשלבים הנדרשים- ועלתה לי שאלה, אולי "ירוקה" מעט אבל עדיין חשוב לי להבין- לפני המבחן המעשי אני עוברת את מבחן התיאוריה. את המבחן הזה אני צריכה לעבור מחדש כשאני רוצה להוציא רישיון למכונית? או שזה מבחן שעוברים פעם אחת ללא קשר לסוג הרכב שעליו אתה מוציא את הרישיון? אשמח להבהרה.. תודה מראש :)

Shadow64

New member
../images/Emo62.gif

אם את עושה את התאוריה לדו-גלגלי קודם, תצטרכי לעשות תאוריה נוספת לרכב כשתתחילי ללמוד. לעומת זאת, אם תעשי קודם תאוריה לרכב, תהיי פטורה מתאוריה לדו-גלגלי.

origano3000

New member
תודה על התגובה המהירה ועוד שאלה.. .

אם ככה, יש איזו שהיא "הקלה" בעניין? כלומר אם אני מוציאה רישיון לדו גלגלי- אין לי איזו הטבה, על סמך ניסיון בנהיגה כשאני מוציאה רישיון למכונית? (מספר שיעורים נמוך יותר, ביטול מלווה וכד')?

כנסי.

מספר שיעורים בטח ובטח לא מבחינה הגיונית לשלוט באוטו את לא יודעת וזה לא דומה לקטנוע. בקשר למלווה פעם היה מבוטל מלווה לאנשים שהיה להם רישיון לאופנוע לפני האוטו ועכשיו החוק הזה בוטל.

Shadow64

New member
../images/Emo62.gif

היתרון היחיד שיכול היה להיות לך חוץ מהפטור לתאורית דו"ג, זה טסט של מבחן שליטה במגרש סגור בלבד (במקום מבחן שליטה ויציאה לכביש) אם היית בעלת וותק של 3 שנים לפחות על רכב וזאת רק כאשר לומדים לרמה הנמוכה ביותר, דהיינו 125 סמ"ק.

למעלה