שאלה של מתחילים - בבקשה?

Energizer

New member
שאלה של מתחילים - בבקשה?

היום בפעם השניה בחיים שלי נפל לי האופנוע. לא סיפור גדול אבל בכל זאת מעצבן. אני גרה ברחוב שיש בו שיפוע יחסית תלול, ולפעמים אני צריכה לתמרן עם האופנוע כדי לעלות על המדרכה וכדי להחנות. אז כשאני באה לפנות ימינה כדי לעלות על המדרכה אני מאבדת שיווי משקל ונופל לי האופנוע ימינה. פעמים כמעט הלכה לי הרגל, אבל מזל שאני זריזה. איך פותרים את הבעיה? אני לא יכולה לעבור דירה...

hagi6

New member
תנסי להגיע למדרכה בזווית יותר ישרה

קרובה יותר ל90 מעלות ככה האופנוע לא יזרק לצד ועדיף לאט עם רגליים על הרצפה שיהיה אפשר לתמוך את האופנוע ולא ליפול חגי נ.ב. או שתקני דו"ש שאין לו בעיה לעלות בכל מקום

zataomm

New member
או שפשוט

תקחי קורס אופנוען מאומן, לא תאמיני אפילו מלמדים שם איך להמנע מלהגיע למצבים של נפילת האופנוע. כמו כן זכור לי שבאיזה גיליון של מוטו (מדור שכתב ערן טננבאום בשיתוף עם המרכז לרכיבה נכונה) שמסביר איך להזהר ממצבים כעין אלו.

GPZiv

New member
אני חושב ששנינו באותה בעיה

גם אני כדי להכנס אל חצר ביתי חייב לעלות על מדרכה ואני עושה זאת מכביש ראשי בעליה. מה שאני עושה זה ככה: אני נעמד בצד, מחכה שכל המכוניות יעברו ואז נעמד עם האופנוע אנכית למדרכה ועולה בזהירות. את השיטה שלך אני מבצע רק כאשר יש לי הרבה מקום לתמרן עם האופנוע ואין שום מכונית שיכולה להפריע לי או לדרוס אותי במקרה שאפול. דרך אגב, על מה את רוכבת?

אלדד א

New member
תנסי את ההצעה של חגי ../images/Emo12.gif

גם אני על GS וגם לי היו בעיות בתחילת הדרך (לפני שנתיים וחצי). תגיעי בזוית ישרה ותעלי בעדינות עם רגליים על הקרקע. אופציה נוספת - אם זה מעשי מבחינתך - נסי לצקת (כן, כן, עם דלי וחצי בטון...)עליונת קטנה בין הכביש למדרכה, ואז הופל´ה הכל הופך להיות פשוט. אלדד שתוהה אם את גרה בעיר הגדולה והצפופה ואז רעיון היציקה בעצם לא מעשי כל כך

Phangan

New member
הפתרון ../images/Emo8.gif

המצרכים: 1) דלי חול (מספיק גם חצי) 2) שליש דלי מלט 3) מים מערבבים את החול מלט ומים עד שנוצרת עיסה (לא נוזלית מידי) שופכים על קצה הכביש ויוצרים שיפוע עליה במקום הרצוי, לא בולט לא גדול. רצוי לבצע בשעות הלילה כשהפקחים והשכנים יושנים.... לאחר מס´ שעות אפשר להשקות וזהו יש לך עליה נוחה למידרכה בהצלחה Phangan

Miss Mor

New member
קיבלת אחלה של עיצות ../images/Emo45.gif

דבר נוסף שלא הזכירו זה: את מהירות הנסיעה כשאת עולה על המדרכה זה גורם לאיזון ולשיווי המשקל שלך על האופנוע אל תעלי לאט מידי וגם לא מהר מידי תנסי למצוא את המהירות המתאימה עבורך והכי חשוב בזוית של 90 מעלות!

Energizerit

New member
אוי תודה רבה אנשים טובים.

אני אנסה ליישם במהרה. באמת נמאס לי לבקש עזרה בכל פעם שנופל לי האופנוע. כבד להרים לבד מאתיים קילו (או כמה שזה לא יהיה). (דחוף צריך למצוא אופנוען שגר לידי)

למעלה