שאלה של מתחילה

לילך3

New member
שאלה של מתחילה

אני מניקה כשלושה שבועות. האם ייתכן ששד אחד מייצר כמות גדולה של חלב ואילו השד השני כמות מעטה? אני יודעת שהכמויות הן פונקציה של דרישת הילדה, אך האם זה הגיוני? אני מרגישה שכשאני מניקה מצד אחד ההנקה מאוד קשה לילדה והיא מתעצבנת, ואילו השד השני גדוש, עולה על גדותיו ובזמן היניקה ניכרת הקלה לילדתי. מה דעתכם?

אסתיתה

New member
גם אצלי זה ככה. צד ימין שופע לעומת

צד שמאל הדליל משהו(אני רואה את זה גם בשאיבות וגם בהנקות(.

לילך - בהחלט יכול להיות.

זה נכון שייצור החלב הוא על פי דרישה, אבל לנו באופן טבעי יש את ההעדפות שלנו, והן משפיעות מאוד. למשל - אם יותר נוח לך להניק מצד אחד, כי כך את מחזיקה אותה (בילי, נכון?) בעזרת היד החזקה שלך, או - לכיוון השני - כך היד החזקה שלך פנוייה לדברים אחרים. מספיקות כמה הנקות לא מאוזנות שכאלה, כדי לשנות את מאזן ייצור החלב. אם זה מפריע לך - את יכולה לשנות את זה: פשוט להניק לפני שהיא עצבנית וחסרת סבלנות (שזה, אגב, תמיד עדיף
) ולהציע משהו כמו פעמיים את השד ה"חלש" ופעם את ה"חזק". אם זה לא מפריע לך - אין בעיה. חשוב לדעת שלפעמים חוסר האיזון גם נראה לעין בגודל השדיים, אך בדרך כלל השינוי אינו מהותי.

anat i

New member
גם אצלי זה היה כך

ולא הבנתי למה הוא מעדיף צד אחד על פני הצד האחר ואף שאלתי כאן בפורום על זה לפני כמה זמן. אינטואיטיבית עשיתי את מה שהציעו לך - להתחיל מהנקה מהצד ה"חלש" פעמיים ופעם מה"חזק" וכך להמשיך וזה אכן עזר!

הי לילך תוספת על מה שכבר ענו לך

את יכולה להיניק טיפה יותר מהצד החלש(למשל לתת לו עדיפות בהנקות הלילה)וזה כבר יתאזן.

למעלה