שאלה של מתחילה...

micmuk

New member
שאלה של מתחילה...

שלום לכולם יש לי 50 סמ"ק (אוטוטו 5 שנים) - טייפון ! (אחלה כלי של העולם!) בכל אופן - אני נמצאת בת"א ועובדת בנתניה כרגע אני מתניידת עם הקטנוע עד הרכבת וממשיכה ברכבת לבית יהושוע השאלה שלי היא כלכלית - האם שווה לי לעבור למשהו עם נפח גדול יותר (לא יותר מדי מטורף - מבחינתי 250 / 350 זה מספיק) - בשביל להגיע אתו מת"א לבית יהושוע בנוסף לזה שאני צריכה לקנות כלי + ביטוח + בלה בלה בלה אני גם צריכה לעשות רישיון (כי יש לי רק ל-50 - הייתי קטנה פעם..) בקיצור זה משתלם או לא?! אני אשמח גם לקבל מחירים (פחות או יותר) של כלים וביטוחים בשביל הידע הכללי - כי אין לי שמץ.. אגב יש לי רשיון לרכב כבר 5 שנים תודה מראש לכולכם מיק

כRובי

New member
כמה עולה לך היום הנסיעה ברכבת

הלוך-חזור ? האם כשאת מגיעה לרכבת בבית יהושוע - את צריכה להמשיך למקום עבודתך באוטובוס או שזה במרחק הליכה ?

micmuk

New member
זה קצת מורכב

בעיקרון עולה לי 10 שקלים רכבת + 4.5 שקלים מונית שירות עד לאזור תעשיה - סה"כ חצי שעה בערך. וזה לכיוון אחד לרוב בחזור יש לי טרמפ חזרה לת"א (כל פעם מישהו אחר - כך שזה לא קבוע) לפעמים אני גם חוזרת ברכבת - אז תכפיל ב - 2 מיק

קרבונית

New member
לדעתי די שווה לך להיאשר במצב הזה

אלא עם כן ממילא זה תוקע אותך בהתניידות מחוץ לעיר. השינוי הנוסף שהייתי עושה הוא, לא לנסוע עם הרכבת. אלא להחנות בחניון שקרוב יותר ליד האוטובוס לירושלים -חניה מוסדרת לדו"ג ומשם לקחת מונית שירות לנתניה - מביא אותך קרוב יותר לאן שאת צריכה בדיוק ולא תוקע אותך בבית יהושוע מה גם שכל הזמן יש מוניות שרות. הנסיעה עולה 11 ש"ח

micmuk

New member
ובכל זאת...

אני מכירה את השירות מוניות הזה אבל בבוקר יש עומס תנועה רכבת הרבה יותר מדוייקת מבחינת זמנים... ועדיין - אני אשמח לדעת כמה יעלה לי 250 אוטומטי (רצוי) חדש וכמה בערך יעלה לי הביטוח.. תודה - מיק

raanansh

New member
אז ככה

על מנת להוציא רשיון ל500 שמ"ק תצטרכי 15 שיעורים מינימום וטסט זה סיפור של לפחות 1500 ש"ח (תלוי במס' שיעורים\טסטים שתקחי) ביטוח לאופנוע\קטנוע נגיד של 250 סמ"ק יעלה לך כ4000 ש"ח לחובה + צד ג' לגבי כלי עצמו זה משתנה , הייתי מציע לך לשקול כיוון של 250 סמ"ק , הם כלים קלים ודי נוחים לנסיעה במיוחד של קימקו וסאן יאנג... בכל מקרה , מבחינה כלכלית גרידא עדיף לך להשאר עם תחבורה ציבורית זה יצא יותר זול בכל מקרה.. אבל מבחינה של נוחות אולי עדיף לעבור לקטנוע יותר רציני..

yoad dt

New member
כמה תיקונים...

בשביל להוציא רישיון היא צריכה לעשות רק 8, מיכיוון שיש לה כבר רישיון על 50 סמ"ק... דבר שני ביטוח יעלה פחות מ4000 שקל..., אם אני לא טועה בסביבות ה3000... אם השאלה מה יצא יותר זול בסופו של דבר, אני מאמין שבתחבורה ציבורית, אבל ברגע שיהיה לך קטנוע גדול, זה משנה הכל, תוכלי להיתנייד ביותר קלות ויש המון יתרונות..., השאלה היא - האם זה הכל עיניין של כסף...

micmuk

New member
תודה לשניכם

זה לא רק עניין של כסף (כסף זה לא הבעיה) העניין הוא כמובן גם נוחות וכו' (וחצמזה תמיד רציתי להתרחב ואני גם מאמינה שזה יקרה, השאלה מתי...) בכל אופן - רציתי לדעת את העלות הכלכלית כי אם ההבדל הוא משמעותי - אז אפשר "להתכלב" ולהישאר במצב הנוכחי אבל אם הההבדל הוא לא רציני - אז הנוחות עולה על הכסף.. תודה על העזרה
ואם אני כבר פה על איזה כלי הייתם ממליצים ומה עדיף חדש חדש או יד שניה נגיד שנה שנתיים על הכביש? תודה - מיק

micmuk

New member
מה רצית שאני אכתוב -

תמיד רציתי יותר גדול?! או אולי תמיד רציתי נפח גדול יותר?! זה נישמע הרבה יותר גרוע.... חחח
מיק

Great Blue

New member
../images/Emo6.gif

"תמיד רציתי נפח גדול יותר"- כבר נשמע יותר טוב... "תמיד רציתי יותר גדול?!" -
- כנ"ל

yoad dt

New member
אם...

את שואלת אותי..., אני הייתי ממליץ לגדול\להיתרחב וכו'... יותר נכון את יכולה להגיד לעצמך, לא נימאס לך כל יום לנסוע כמה קילומטרים, להיכנס לרכבת, לרדת ממנה ישר לעלות על מונית, ועוד כל פעם שאת מסיימת לנסות למצוא טרמפ?, לפי דעתי (!), שווה לך להשקיע, גם עם זה יוצא מעט (אני לא בטוח בקשר למעט) יותר כסף - זה שווה את זה...

schuy

New member
פג'ו אליזאו

125 סמ"ק, זריז ונוח מאוד גם ב-90-100 קמ"ש... מומלץ.

raanansh

New member
.

אם נוחות זה מה שאת מחפשת , אוטו זה הכי נוח אם עבירות במחיר נוחות , קטנוע מנהלים מבחינה כלכלית נדמה לי שהמצב הנוכחי שלך הכי משתלם אם הכלי רק לצרכי נסיעה לעבודה אז תחבורה ציבורית היא הכי זולה.. אם החלטת ללכת על כלי כבד יותר , הייתי מציע לך לעבור ל250 סמ"ק , מנסיון ללכת על כלים כמו הB&W או הגראנד דינק שהם יחסית נוחים ואמינים ויתאימו. עם זאת כדאי לקחת בחשבון שבכלים אלו יש פלסטיקה די שבירה (מנסיון)

raanansh

New member
תיקון לתיקון

תחבורה ציבורית תמיד תעלה יותר זול מאשר קטנוע , אבל הנוחות , הרוח הנושבת בשיער , הרעש של המנוע והמגע של האספלט ברגע החבטה , משהו ישווה לזה מעוצמת החוויה ? :) ובביטוח התייחסתי לחובה + צד ג' שזה דבר די אלמנטרי , כמובן שזה תלוי בעבר הנהג ומספר הנהגים המורשים... זה יכול לעלות או לרדת...

MishaB7

New member
לגבי מחיר הרשיון...

אני לא יודע מה קורה במרכז אבל בבאר שבע 15 שיעורים + טסט, עולים 500 ש"ח השיעורים + 106 ש"ח האגרה וזהו
(היתכן שזה הכי זול בארץ
) (לא יודע כמה יעלה לעלות מ-50 סמ"ק ל-500 סמ"ק, סביר להניח יותר זול). אם במרכז זה עולה 1500 ש"ח אז עדיף לעשות את הרשיון בבאר שבע בכמה ימים מרוכזים, לבוא ברכבת וזהו, יצא הרבה יותר זול. בהצלחה

z is dead

New member
בקובץ המצורף (קובץ אקסל )

יש פירוט הוצאות עבור הקטנוע שלי: KYMCO B&W. הערות: * להוצאות טיפולים יש להוסיף 114 ש"ח עבור החלפת רפידות בלם אחורי. * סעיף הדלק הוא בליטרים ולא בשקלים. * הוצאות רישוי וביטוח (סכומים מקורבים): חובה- 3300 צד ג'- 400 רישיון רכב- 247 טסט- 40 ________________ סה"כ- ~4,000 ש"ח * לא כלול מחיר הרכישה.

z is dead

New member
משוגע../images/Emo35.gif אני../images/Emo35.gif

נו, בוודאי! אבל להגיד עליי שאני כפייתי? זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה! זו הרי שטות גמורה!

למעלה