שאלה של מתחילה...

קט קט

New member
שאלה של מתחילה...

שלום אסתר (ותודה על הפורופ המופלא!). אורי בת שלושה שבועות ויונקת הנקה מלאה בהצלחה רבה (עלתה 450 ג' בשבוע!). ההנקה הולכת בסדר גמור והיא מרוצה רגועה ושמנמנה... השאלה שלי היא לגבי ההנקה משני הצדדים. לפי ההמלצות, גם של דוריס, אני מניקה משד אחד עד שהיא מתנתקת בעצמה (ונרדמת בדרך כלל), אז מחכה לגרפס (שלא מגיע), מחתלת אותה ואז מנסה מצד שני. בהתחלה היא היתה יונקת בערך 20 דקות מכל צד והרגשתי שזה "מוצדק" להציע לה את השד השני. עכשיו, יש הרבה פעמים שהיא יונקת אולי 5 דקות מצד שני וזהו. האם עדיין כדאי להציע לה אותו? האם זה אמור להועיל לה או לי? נראה כאילו מספיק לה פתאום צד אחד - מצד שני, יש פעמים שהיא כן יונקת גם מצד שני. לפעמים זה פשוט מסורבל כל התהליך עם ההחלפה באמצע וההנקה המחודשת (סליחה על הפרקטיות - אבל למשל כשיש אורחים). האם זה אכן נחוץ? עד מתי ממשיכים להניק משני הצדדים? ועוד משהו. לפני כמה ימים היה לנו לילה לבן. אורי ינקה, הלכה לישון ואז התעוררה אחרי חצי שעה ורצתה שוב לינוק. היא ינקה 5 דקות ונרדמה. החזרתי אותה למיטה ואז היא שוב התעוררה די מהר - וכך שזה חזר על עצמו. היא כל פעם ינקה מעט זמן אבל התעוררה כל חצי שעה - שעה. האם זו היתה קפיצת גדילה? אם לא, אז מה עושים במצב כזה. הרגשתי כאילו היא רק רוצה ציצי כדי להירגע והיא בעצם לא רעבה בכלל. וגםן - לא ידעתי אם לתת לה כל פעם צד אחר כי היא הרי ינקה רק כמה דקות. מהעושים במצב כזה? תודה מראש! קט קט

Always offer the second side

Even if the baby only wants a few minutes on the second side, let her have it. Once she finishes the first side, she has finished it. Consider the second side as a drink. She is thirsty after the big meal she had on the first side. What you described was probably a growth spurt. If she takes only a few minutes on each side, then it is ok. A growth spurt is the way the baby increases the milk supply, and switching sides is a good way to do this.​

justmom

New member
תרגום: הציעי תמיד את הצד השני.

גם אם התינוקת רוצה רק כמה דקות בצד השני, תני לה לינוק ממנו. ברגע שהיא מסיימת את הצד הראשון, היא גמרה איתו. חישבי על הצד השני כעל משקה. היא צמאה אחרי הארוחה הגדולה שאכלה מהצד הראשון. מה שתיארת היתה, קרוב לוודאי, קפיצת גדילה. אם היא יונקת רק כמה דקות מכל צד, זה בסדר. קפיצת גדילה היא הדרך שבה התינוק מגדיל את אספקת החלב, והחלפת צדדים היא דרך טובה לעשות זאת.

קט קט

New member
../images/Emo26.gif המשך לשאלה

אסתר ת ודה על התשובה! יש לי עוד תוספת לשאלה: לפעמים קורה שהיא מסיימת עם הצד הראשון יחסית מהר, ואז מהצד השני היא אוכלת יותר זמן. האם זה אומר שלא פירשתי נכון את ההתנתקות שלה מהצד הראשון? האם היא בעצם לא סיימה איתו? ואז - האם בהנקה הבאה עלי להתחיל מהצד השני או לחזור לראשון?

justmom

New member
תרגום: אל תדאגי בגלל זה

זרמי איתה, והקפידי להתחיל מצד שונה בכל הנקה. איך היא עולה במשקל?

קט קט

New member
../images/Emo26.gif לגבי המשקל

תודה אסתר. אורי עולה מצוין במשקל. היא בת שלושה שבועות ושוקלת 4.300! היא נולדה 3.300 והבנתי שזה ממש מצוין. בשבוע האחרון היא עלתה 450 ג'. נאמר לי שזה ממש הרבה, אז סימן שהיא אוכלת טוב. אנחנו אחרי לילה לבן נוסף בו היא נצמדה לציצי. אני מקווה שזו קפיצת הגדילה, אחרת אני לא אחזיק מעמד ככה עוד הרבה זמן... יכול להיות שקפיצת הגדילה קורית במהלך יומיים, כשביניהם יש הפסקה? היה לנו לילה כזה של האכלה מתמדת לפני 3 ימים ועכשיו הלילה הזה. ביניהם היא היתה רגועה וישנה כל הלילה. מה זה?? תודה קטקט

Wake her up during the day if she

sleeps long hours. don't let her sleep more than 3 hours during the day. It was probably a growth spurt, and somehow she mixed day and night.​

justmom

New member
תרגום: העירי אותה במשך היום אם היא

חשנה הרבה שעות. אל תתני לה לישון יותר משלוש שעות במשך היום. סביר להניח שזו היתה קפיצת גדילה, ואיכשהו היא בילבלה בין יום ללילה.

למעלה