שאלה של מתחילה

שאלה של מתחילה

היי,
יוצא לי לרוץ פה ושם ריצות לא ארוכות מדי.. החלטתי לחזור לרוץ בצורה יותר רצינית, והשנה אני רוצה להתאמן לחצי מרתון.
רציתי לדעת אם יש תוכניות ריצה מומלצות ע"מ לשפר את הכושר? (וגם אם אתן מכירות מסלולים מומלצים בצפון ת"א) ואיך אתן סוחבות מים איתכן לריצות ארוכות?
תודה רבה!

susieada

New member
ברוכה הבאה!

ומקווה שתשארי יותר מרגע!

תכף יענו לך מנוסות ריצה, אך קודם שוב ברוכה הבאה וזה בדיוק המקום לשאול את השאלות שלך!

יש תוכניות של איילות ל10ק"מ ואני מניחה גם לחצי מרתון.
המלצה בסיסית וחשובה - לבנות את עצמך בסבלנות, בהדרגה.
יש מנשאות מים לגב של 2ל' או חגורות מים למשהו כמו ליטר, עם כמה בקבקונים קטנים, מבחר גדול.

בת"א יש טיילת ליד הים שמתפרסת מיפו (אני חושבת) להרצליה!! גם יש ריצות נהדרות בפארק הירקון.

שבת שלום!
סוזי

שאלה לגבי המסלול להרצליה-

יצאתי לבדוק מסלולים, ועברתי במסלול מפארק הירקון דרך רידינג עד תל ברוך, ונראה ששם המסלול נקטע... מרגישה קצת
, אבל איפה המשך המסלול להרצליה?

didi651

New member
מסלול יש אבל אבל לא סלול בחלקו

מהטיילת החדשה ממשיכים לצבי פרופס ופונים מיד שמאלה, ממשיכים על המדרכה היא סלולה ולא אקרשטנית(-: עד לרחוב יונצמן ושם פונים שמאלה לכיוון חוף הצוק. מחוף הצוק ממשיכים על המצוק עד הרצליה.

tom696

New member
ברוכה הבאה

כמו שסוזי כתבה יש כמה תוכניות אימון ברשת, למשל -
http://www.shvoong.co.il/he-IL/180/2529/?CategoryID=242

באופן אישי רצה על הטיילת בת"א - מתל ברוך עד יפו או מרמת החייל עד יפו +-. מסלול קלאסי. לא מרגישה צורך לסחוב מים יש בדרך כמה בירזיות היי-טק בדרך עם מים קרים ולמהדרין מים קרים בארומה בנמל.

בהצלחה

תודה רבה :)

אני אתחיל לבדוק את המסלולים הללו.
שאלה נוספת לגבי אומדן מרחק- אתן חושבות ש- google maps מספיק טוב להערכת מרחק הריצה או שעדיף להשתמש בדרך אחרת? (ואם כן- איזה? אין לי סמארטפון כך שרוב האפליקציות לא נתמכות ע"י המכשיר שלי..) ואני אשמח גם לדעת איך אתן יודעות את מרחק הריצה בזמן הריצה עצמה בהנחה שזה שלא מסומן על הדרך?

את כל ריצותי לחצי ראשון מדדתי בשוונגמאפ

כל הארוכות היו ביער והיום, כשאני רצה שם עם גארמין, אני יודעת שהמדידה היתה מדוייקת למדי.
לגבי מרחק הריצה בזמן הריצה - הייתי גם בודקת בשוונגמאפ נקודות מסויימות כדי שאדע איפה אני מבחינת מרחק, פחות או יותר. כשהתרגלתי לקצב מסויים, ידעתי גם לפי הזמן.

רצתי בלי GPS כשנה וחצי. נוח לי עם GPS כרגע אבל האמת - זה לא שיפר דבר וחצי דבר בהשגים שלי, סתם נחמד לי לדעת בדיוק איפה אני ולא בערך. זה ממש לא מחוייב המציאות...

מור שלז

New member
ברוכה הבאה

הנה עוד תכנית מומלצת לחצי מרתון ראשון:
http://sportforthoughts.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_26.html

שימי לב שבהסברים על התכנית הוא מתייחס גם לנושא מדידות המרחקים.

לרוב אני לא מתעניינת במרחק במהלך הריצה עצמה, רוב האימונים שלי הם לפי זמן.
כשהייתי שוחה, והיה לי חשוב לדעת מרחקים עברתי מראש על המסלול במפות של גוגל, וסימנתי לעצמי מרחקים לנקודות מפתח בדרך, אבל לרוב אני לא טורחת לעשות את זה.

לגבי מים: כפי שסוזי הזכירה יש מגוון שיטות, בקבוק עם מנשא יד, חגורה, תיק על הגב ועוד.
אני אישית מעדיפה למרחקים של חצי מרתון חגורה עם בקבוקים, מאוד נוח, ואני יכולה גם לשלב ולשים איזוטוני בחלק מהבקבוקים. החגורה גם בדרך כלל נותנת לי אפשרות נוחה לנשיאת אוכל, ג'לים וכו'.

בהצלחה ושוב ברוכה הבאה

שאלה לגבי החגורה, ג'לים וכו'

ראיתי ששהחגורות באות עם בקבוקים שמותאמים לתאים שלהן, כמה מ"ל יש בבקבוקים האלו?
מתי להערכתך כדאי להתחיל להשתמש בג'לים?
תודה על הלינק :) חג שמח!

2run

New member
לגבי המים

אם אני רצה בפארק אז יש מספיק ברזיות כך שאין בעיה.
אם זה לא באיזור אז לי יש תיק מים (גב) של קאמלבק ואני סופר מרוצה ממנו.

יש הרבה תוכניות ברשת. תמצאי משהו שמתאים לך. את יכולה גם להתייעץ עם מדריך ריצה. חשוב מאוד ההדרגתיות בנפחים...

more run

New member
לגבי ג'לים -

אני משתמשת בריצות מעל שעה וחצי ומתחילה את הראשון אחרי 40 או 45 ד' ריצה.

למעלה