שאלה של מתחילה

popapipu

New member
שאלה של מתחילה

שלום לכולם
ברצוני לרכוש קטנוע לנסיעה מנתניה לרעננה הלוך-חזור כל יום.
איזה גודל כדאי לי לקנות? מה המחירים פחות או יותר? האם כדאי לי אופנוע או קטנוע?
בנוסף, אין לי רישיון לאופנוע. האם אני צריכה קודם לקנות ורק אז ללמוד, אם שבתי הספר לנהיגה מספקים לך אופנוע ללמוד עליו כמו בלימודי מכונית? ומה המחירים של שיעורי נהיגה?
הבנתי שאפשר לעשות רישיון תוך שבוע-שבועיים, 10 שיעורים של שעה כ"א.
והאם מישהו מכיר מוכר אופנועים\קטנועים טובים במחירים סבירים, ובתשלומים?
שאלה אחרונה- יש מן הסתם כבישים אליהם אסור לאופנועים\קטנועים להיכנס. האם כביש החוף הוא אחד מהם?

תודה לכם:)

m e i t u l

New member
ברוך הבא,

אקדים ואומר שמהשאלות שאת שואלת כאן עושה רושם שעוד לא שקלת ברצינות את כל העניין, ואני ממליץ לך לקרוא כאן עוד קצת לפני שאת מחליטה ללכת על זה.

אחרי ההקדמה הזו אפשר לענות לך ואולי גם להוסיף לך כמה נקודות למחשבה.
א. כפי שציינו מעליי - אין כבישים שלאופנועים אסור לעלות עליהם (מה שכן יש, עד כמה שאני יודע, זה קטנועים בנפח של 50 סמ"ק להם אסור לעלות על כבישים מהירים).
ב. לא צריך להיות בעליו של אופנוע/קטנוע כדי לעשות רישיון. פשוט ניגשים למגרש שבו מלמדים לקראת הרישיון ושם כבר יתנו לך הכל (כל מה שמחוייב בחוק - אופנוע, קסדה).
ג. כל שיעור בן 40 דקות, עולה בין 80 ש"ח ל-100 ש"ח. ובישביל רישיון A1 את תצטרכי 15 כאלו (מינימום). טסט עולה עוד 400 ש"ח פחות או יותר.
ד. תיאורטית אפשר לעשות כל יום שניים/שלושה שיעורים ולגשת לטסט תוך שבוע-שבוע וחצי, בפועל פחות סביר שזה יקרה (כי המורה למשל לא מתלהב בדר"כ להגיש כל כך מהר ומעדיף למרוח את זה קצת יותר, חוץ מזה שזה בטח יהיה מתיש) אז רצוי להקצות לכך קצת יותר זמן.
ה. מה עדיף אופנוע או קטנוע? זו שאלה אישית שאת צריכה לענות עליה... התשובה לשאלה הזו היא בדר"כ שאופנוע קונים עם הלב וקטנוע יותר בישביל הפרקטיות.
על קצה המזלג, קטנוע הוא אוטומטי - קל יותר לתפעול, זול יותר לרכישה בדר"כ, יש לו יותר מקום איחסון (מתחת למושב + לא "מכער" אותו להרכיב ארגז). אופנוע הוא בדר"כ קצת יותר יקר לרכישה, אבל עלות האחזקה שלו קצת יותר נמוכה (טיפולים תקופתיים, צריכת דלק), הוא יותר "כיפי" (מבחינת תנוחת הרכיבה למשל), יותר יפה וכו'...

לרכיבה יומיומית בין נתניה לרעננה נראה לי שרצוי לך ללכת על כלי בנפח של 250 סמ"ק (לא משנה אם הוא יהיה אופנוע או קטנוע) כדי שתוכלי לנסוע בנוחות בכבישים שבהם קצב התנועה הממוצע הוא 100 קמ"ש פחות או יותר.

אם תתני קצת יותר מידע למה את רוצה לרכוש דו"ג (דו-גלגלי) ומה הצרכים שלך יהיה יותר קל לנסות לכוון אותך...

בהצלחה.

gray

New member
גם ל50 מותר לעלות על כביש מהיר

שינו את החוק, אבל גם עם 125 זה מאוד לא מומלץ, בטח שלא כל יום.

m e i t u l

New member

למעלה