שאלה של משוחררים

שאלה של משוחררים

היי, אמא שלי משגעת אותי שאני חייב לקחת איתי איזשהו אישור מהצבא לטיסה שאני יכול לטוס לחו"ל ולא באמצע שירות או במילואים או משהו כזה. זה נכון? ואם כן האם תעודת השחרור מספיקה או שצריך גם משהו למילואים? תודה רבה

izzy g

New member
לא צריך שום אישור---->>>

היום לא צריך שום אישור, לפני מספר שנים היה צורך לקבל אישור מיחידת המילואים שלך אבל היום כבר אין צורך ואתה יכול לטוס בלי בעיה - לא צריך להביא שום תעודה לשדה התעופה למעט דרכון. אבל - יחידות מסוימות מטילות מגבלות על נסיעה לחול ליעדים מסוימים (ארצות ערב וכו') ואז על מנת לנסוע לחול צריך אישור של בטחון שדה. אבל אם שירתת ביחידה כזו אתה מן הסתם יודע את זה בעצמך.

shaishoo

New member
בירוקרטיה

זה מצחיק אבל אני טסתי כשהייתי בקבע לפני משהו כמו 4 שנים ולמרות שהלכתי והשגתי אישור מאלוףך משנה, שכחתי אותו בבית ולא עשו לי שום בעיות בהלוך או בחזור...

SPnage

New member
דווקא אין בירוקרטיה

לפני 3 שנים נסעתי לחו"ל כשעדיין הייתי בחובה. קיבלתי פתק מצחיק עם חתימה של מפקד היחידה שהוא מאשר לי יציאה מהארץ, ובביקורת דרכונים בכלל לא בדקו כלום. גם שנה לאחר מכן נסעתי, הפעם בקבע, ואותו סיפור. המצחיק הוא שאם אתה מנסה לצאת בזמן שאתה אמור להיות בשמ"פ, זה יופיע להם במחשב ולא יתנו לך לצאת...

חי בר

New member
הבירוקרטיה מכה מתי שלא מצפים לה

לפני כמה שנים, למשל, התכוונו לטייל באזור של הר הסירבל בסיני. שניים מהמשתתפים בטיול היו קצינים בקבע, ואני הוצאתי עבורם ויזות למצרים. הפקידה-שוטרת שמה לב שהם עדיין חיילים ולא נתנה להם לצאת מהארץ. כמה שעות של ויכוחים, תחינות, התבכיינות והסברים לא הועילו ואנשי משטרת הגבולות בשלהם- לא לתת להם לצאת מהארץ. הפתרון הגואל היה מאוד פשוט- לחכות עד סוף המשמרת ולבוא למשמרת "שלא ידעה את יוסף". אבל פתעה- אנשי המשמרת השניה קיבלו "תדרוך" וגם הם לא הסכימו לתת להם לצאת, אבל לפחות היו פחות קשוחים והסכימו לפשרה הבאה (שאנחנו הצענו): בכל פעם אחד החיילים יעבור לבד את הגבול ללא ציוד וכסף (יעאני שלא יוכל לברוח לשום מקום) המצרים יחתימו את הויזה (חד פעמית) והחייל מייד יחזור לארץ, וככה הויזה הלכה קאפוט ונוכל להכנס רק לסיני עצמה לשבועיים. כשהחייל הראשון עבר את הגבול המצרים שאלו אותו למה לו לבזבז את הויזה והוא הסביר להם בכמה מילים שעושים לו בעיות בצד הישראלי. הטריק עבד יפה, בצד הישראלי נתנו לנו לעבור, בצד המצרי כבדו את הויזה עם קריצה קטנה ובא לציון גואל
והכי מצחיק, אם אנשי משטרת הגבולות כל כך דואגים שלא יברחו מהארץ אז היה עדיף להם לסגור את המעבר הטפשי כל כך מנחל גשרון לואדי תבה. כל אחד יכול לעבור שם באין מפריע ולהתייצב בצד המצרי בשביל להחתים דרכון בלי הצורך המעיק לעבור בצד הישראלי. שיהיה.

sela v

New member
אבל בנחל גשרון

זה לא נקודה שאזרחים יכולים לעבור בה למצרים, לא?

jeshu

New member
אני חושב שהוא התכוון למקום שאפשר לדלג מעל הגדר...

sela v

New member
אין גדר באזור

והליכה בשביל ללא מפה סופה להגיע לצד המצרי, ואין לי מושג איך המצרים מצליחים לתפוס את מי שעובר לצד השני.עשינו את המסלול הזה בטיול הפורום הראשון, ויש נקודה שאם ממשיכים בסימון השביל מגיעים לצד המצרי, וזה בעצם סימון שבילים ישן שנשאר מהזמן שסיני הייתה שייכת לישראל.

jeshu

New member
כשצריך לנצל אותך הם פתאום נזכרים בכל החוקים שלהם...

למעלה