שאלה של מעסה

שאלה של מעסה

שלום רב. זקוקה לעזרתכם בהשבה על שאלה של מעסה: היא זקוקה למידע על סוגים של שמנים לעיסוי וההשפעה שלהם על העור הגוף. בעיקר מעניין אותה עומק החדירה שלהם: ז"א האם הם עוברים למחזור הדם, או רק נשארים על שכבת העור החיצונית? נתתי לה קישור לפורום הזה למעקב אחר תשובותיכם. תודה בשם שתינו

yoelnd

New member
כל התורה על רגל אחת????

הי אי אפשר לענות על השאלה אלא אם נכתוב כא את כל התורה, כל סוגי השמנים, המבנה הכימי, חדירות ועמידות ותכונות ובשביל זה לומדים שנה ומעלה..... אפשר לקנות ספרים ואולי שם כתוב משהו על קצה המזלג..... אם תהיו יותר ספציפיים לגבי 2 שמנים אפשר להתיחס. בבריאות טובה!

saritsh

New member
מקצועיות - שם המשחק

בלי לפגוע, וברוח טובה כמובן אך זה נראה חובבני לגמרי. אם אנחנו רוצים שיתייחסו אלינו כמטפלים ברצינות אז אנחנו גם צריכים להתייחס לעצמנו ברצינות, ובטח למטופלים שלנו. אם המעסה רוצה להשתמש בשמנים לעיסוי אולי כדאי שתשקיע את זמנה וכספה בלימוד רציני כדי שתוכל לתת טיפול רציני ומתאים ללקוחותיה. האם היית מסכימה שמטפל/ת יטפלו בך בשמנים רק על סמך תשובות שנתנו להם בפורום?! האם שיטות טיפול הן הוקוס פוקס שנלמדות בשיטת האינסטנט? כמו שכתבו- כל התורה על רגל אחת? יש המון המון מה ללמוד על שמנים ושמנים אתרים והלימוד אף פעם לא נגמר, אחרי שלומדים את הבסיס בצורה מסודרת, אפשר כמובן לשאול שאלות ולהתייעץ ולהחליף ידע ורעיונות אבל לבסס גישה טיפולית כוללת על למידה משאלות בפורום נראה קצת יומרני ולא רציני. בריאות

זוהי שאלה רחבה מאד...

אם תהיה שאלה ספציפית יותר אשמח לענות עליה בצורה רצינית יותר. אפילו אם תשאלי על שמן מסויים אוכל לענות בהרחבה. :)

../images/Emo27.gif שאלה יותר ספציפית מהמעסה:

ברור לחלוטין שלא משתמשים בשמנים אתריים ללא ידע רציני. השאלה שלי התעוררה בעקבות ההשתלמות באיורוודה. מנחה הקורס אמר ש"שמן שומשום חודר עד לרמת עצם". קביעה זאת הביאה אותי לחיפוש חומר רציני בנוגע למידת החדירה של שמנים, בעיקר שמני בסיס. לכן נמקד את השאלה בשמני בסיס: שקדים, שומשום, זירעי ענבים, שמן זית. האם המבנה המולקולרי של שמנים אלה מאפשר חדירה מעבר לאפידרמיס, ז"א מעבר למחזור הדם? סוף ציטוט. (אני עושה את התיווך משום שהמעסה לא רשומה ל"תפוז".) אשמח אם תוכלו להשיב על שאלה זו.

0 אור 0

New member
בכל זאת תשובה

הי עופרה, לשמנים ארומטיים (אתריים) יש השפעה חזקה מאד על הגוף והנפש, ויש להתאימם באופן אישי. לכן, למי שעוסק בעיסוי מומלץ להשתמש בשמנים צמחיים טהורים - הנפוצים ביניהם בתחום העיסוי הם שמן שקדים ושמן שומשום - ולא לשלב שמנים אתריים ללא ידע בנושא. אני אישית לא משלבת ב"סתם" עיסוי אפילו שמן לבנדר, למרות שהוא אחד השמנים הידועים כפחות גורמי רגישות, והוא אף אחד היחידים שמותר לשימו על העור באופן ישיר. מעבר לסיכון המטופל, אחד הדברים הראשונים שלומדים בכל קורס שמנים ראוי לשמו הוא הנושא של רעילות שמנים. רק לאחרונה שמעתי על מטפלת שעבדה עם שמנים באופן אינטנסיבי וללא הקפדה על הפסקות וגרמה לעצמה נזק בריאותי.

hagitg5

New member
יש אפשרות להשיג את זה רק בספריות

כי באמת זה מסובך וקשה למצוא חומר כזה ואני אישית עדיין לא מצאתי איך זה נכנס לתוך הגוף ואיך זה משפיע על הגוף...

yoelnd

New member
קריאה

לצערי, לא ראיתי חומר רציני בעברית אלא רק באנגלית וחושבני שיכולת התרגום היא גם די קלושה!

שמנים לעיסוי../images/Emo115.gif

אוסיף על קודמי ואומר בקצרה שישנם שמני בסיס איתם ניתן להשתמש בכל עיסוי וכמובן עדיף שיהיו בכבישה קרה וראויים למאכל. בקשר לשמנים אתרים אלו שמנים שחודרים עד למחזור הדם ולכן באמת חשוב שלא להתעסק איתם אם לא יודעים. בקשר למידע אודות השמנים אני הייתי ממליצה לך לקחתקורס ארומתרפיה-באחת המכללות המשלימות. זהו קורס קצר וקליל מדהים ביותר בו תוכלי לקבל מידע קצת יותר לעומק מבחינת היעילות של השמנים האתרים. בקשר לספרות יש את ניחוחות מרפא שאותו תרגמה טליה שניידר ספר מומלץ אך שוב צריך ידע מוקדם.

למעלה