שאלה של מחאה

zimes

New member
שאלה של מחאה

(נראה שהשאלה חורגת ממסגרת הפורום, אבל אני מנחשת שתוכלו לענות) בעלי, שיחיה, קיבל פתאום 200 ש"ח "החזר הוצאות" על שירות מילואים. (האמת - ההוצאות שלנו בגין המילואים היו גבוהות בהרבה מסכום זה, אבל לא זה הנושא). האיש אומר "אני לא רוצה להיות שכיר חרב". "סכומים כאלה ילכו ויגדלו, ויהפכו לתשלום ניכר עבור סיכון חיים". "חיילי מילואים לא יתפסו כתורמים למדינה, אלא כנהנים מהזדמנות להרוויח עוד כמה גרושים" אידאלי, כמובן, הוא לשנות את החוק, אבל אנחנו "האזרח הקטן". בעבר הוא אמר "ברגע שאני אקבל כסף, אני מחזיר את הפנקס מילואים", אבל הוא שומר חוק, אז הוא לא עושה את זה. ובינינו - את מי יטריד היום עוד משתמט מטעמים אידיאולוגיים? שקלנו להחזיר את הכסף, או לתרום אותו, אבל גם זו פעולת מחאה שלא תכה גלים, לא תשנה את המצב, ובימי מלחמה אלה - תתפס כאקט פטריוטי. הנה השאלות: - האם יש טעם בכלל לחשוב על להגיש בג"ץ בנושא זה? - האם צה"ל רשאי להשתמש בפרטי חשבון הבנק שנמסרו לו למקרה חירום, בשביל להעביר תשלום כזה? (התשלום הוא ממת"ש, לא מביטוח לאומי). - האם מישהו מכיר גופים (האגודה לזכויות האזרח?) שנושא כזה עולה בקנה אחד עם האידאולוגיה והפעילות שלהם? תודה, תהנו מהדיון!

בוודאי...../images/Emo104.gif

אני משוכנע שמזכיר קיבוץ רמות מנשה ישמח לרכז את הכספים הללו מכל מילואימניק שירצה, ולעשות בהם שימוש לטובת נזקקים....

zimes

New member
אח, כמה שהתשובה שלך עוזרת ../images/Emo4.gif

טוב, אני מוכנה גם לצחוק מהבדיחה.

ציפי ג

New member
לא מכירה ../images/Emo104.gif

וה -2750 ש"ח שאנחנו קבלנו, בהחלט עזרו לנו. אני לא מתלוננת.

למעלה