שאלה של מוסר

בעצם את מתייסרת

בשאלה האם הצעד הבא שתעשי יפגע בבעלך, ומדברייך עושה רושם שהוא בסדר בכל המובנים. ואולי שורש הבעיה הוא שלא ניסית אף אחד אחר לפני שהתחתנת איתו, ואת חושבת שיכולת למצוא מישהו מושלם יותר, לפחות מהפן המיני. אבל מדוע החלטת להעלות את השאלה הזו רק אחרי שנתיים? מדוע הספקות התעוררו רק אחרי שנתיים של סקס וירטואלי? הייתי מעלה שאלה לא פחות עקרונית: האם סקס וירטואלי הוא כשלעצמו נחשב לבגידה? לאנשים שונים יש השקפה שונה באשר למה שהם מחשיבים כבגידה. יש שיאמרו שאפילו פנטזיה על מישהו אחר היא בבחינת בגידה, ויש שיאמרו שכל עוד הבעל אינו יודע אז זה בסדר. לטעמי רצוי להעמיד את הדילמה מול המראה: אם בעלך היה עושה את מה שאת עשית עד כה – האם זה היה מפריע לך? ואם הוא היה ממשיך הלאה כפי שאת שוקלת לעשות – האם את היית רואה בזה בגידה? על פי חוקי הכלכלה החופשית אדם יכול לקנות את הלחם במכולת השכונתית ואת הקוויאר במעדניה יוקרתית, וביחד יהיה לו משהו טעים ביותר, וכמובן שאין כאן בעיה מוסרית כלפי בעל המכולת או בעל המעדניה. בחיי הנישואים, לעומת זאת, "רוכשים" את כל החבילה במקום אחד, ועם זה צריך לנצח. צריך הרבה מזל למצוא בן זוג אידיאלי: חכם + מתפרנס ברווחה + אבא טוב לילדים + + + וגם סקסי בטירוף. במציאות מתפשרים על מקצת מהדברים, ולא כל ויתור כרוך בהפסד. אם ישנו משהו שמאד מפריע לאחר מספר שנות נישואים – אין ברירה אלא להיפרד ולנסות שוב עם מישהו אחר. כל פריצה חד-צדדית של מסגרת הנישואים היא התחלה של התדרדרות שיכולה בהחלט להסתיים בגירושים. יש מי שפריצת המסגרת תיגרום לו דילמה מוסרית, ויש מי שיעשה זאת ללא ניד עפעף. האחריות היא תמיד על זה שפרץ את המסגרת , ועליו לדעת את כל ההשלכות האפשריות של מעשהו. אינני יודע כמה אנשים יסכימו לחיי נישואים "רב-צדדיים", כלומר קשר הדוק עם כמה בני זוג במקביל שאחד מצטיין כנעים שיחה, השני מתפרנס היטב, עם השלישי יש סקס מצויין, וכו'. כן, ולכל אחד מהם יש כמה בני זוג משלו... מכיוון שאת (כמו רובנו) נכנסת לחיי נישואים על בסיס מונוגמי, כל סטייה מבסיס זה היא הפרה של החוזה המוסרי עם בעלך, גם אם הוא לא כתוב במפורש ואינו חתום על גבי פיסת נייר. רק את יכולה להחליט מהי ההחלטה הנכונה יותר עבורך. קחי בחשבון שלא ניתן להתמיד בחיים כפולים לאורך זמן, במיוחד כשברור שהמצפון מייסר אותך. אפילו אם תתגרשי ותיבני חיים חדשים עם אותו גבר מדליק או עם מישהו אחר, אין לך שום ביטחון שהסך הכל יהיה מוצלח יותר ממה שיש לך עם בעלך. את נמצאת אולי בנקודה שעוד לא גרמת נזק בלתי הפוך לנישואייך, ולכן הדילמה קשה עוד יותר. בהצלחה, אשה באדום.

אטיוד5

Active member
ניתן גם ניתן להתמיד בחיים כפולים לאורך זמן

ולא חסרות דוגמאות. בדיוק כמו שאמרת - פרטנר אחד מספק סחורה א' פרטנר שני סחורה ב' ופרטנר שלישי סחורה ג'. ממש כמו בשוק. ואין בכך שום דבר זול. כמו שבשוק יש חנויות רבות, כך גם בחיים האישיים.

alondli

New member
..ברור שקשה להשיב דברים לאחור..גם אם

לא היה זה סקס אמיתי.הדמיונות, המחשבות ובעיקר..התחושות והתשוקות עלו על פני השטח, והן לא יתנו לך מנוח. ומכיוון שגם לאחר זמן רב יחסית זה..לא "עבר" לך,וגם לא יעבור לך מבלי שתמיד ישארו ספקות ,מחשבות מטרידות ובעיקר תחושות של החמצה..אולי הדרך שנותרה בפנייך היא לנסות זאת "על אמת".. כמובן שיש בזה סיכון שדברים יתגלגלו להם בדרך לא צפויה, יתכן גם שיגרמו למשבר גדול..אבל זה בהחלט לא מחוייב. את יכולה לעשות זאת בצורה דיסקרטית כפי שעושים זאת...רבים ורבות, כל אחד/אחת ו"סיפורו" הוא. גם אם חברה וממסד מרימים דגלים של מוסר ושל אמון ושל בגידה... הרי שבמימד האישי הנפשי והרגשי את..לבד.לבד עם המחשבות והלבטים הקשים, לבד עם התשוקה הבלתי ממומשת, לבד לממש או לא מקצת מהמאווים..וכמובן על אחריותך, גם בזה את לבד. אין לי ספק שבאם תחליטי..לנסות, תגלי עוד דברים על עצמך, עליו ועל מערכת היחסים עם בעלך. דברים שכיום הם רק ברקע, לא ברורים, מתחת לפני השטח. יתכן שלאחר תקופת פריחה והתעוררות מינית ורגשית עם אותו גבר...תופתעי לגלות שהאושר והאנרגיות הטובות משפיעות גם על חייך במסגרת הנוכחית, כולל עם בעלך. תופתעי לגלות, בעיקר שאת כבר בקשר אינטימי ( גם אם בספק פיזי) איתו, שזה..הרבה פחות מסובך לקיים מערכת כפולה חשאית שכזו,באם תנהגי בתבונה, בדיסקרטיות ובחשאיות.. יתכן שקשר זה, לאחר תקופת מה..ימצה את עצמו מסיבות שחלקן אפילו קשה להעריך עתה, גם כאן יש לעתים הפתעות.וכאשר זה יקרה, את תצאי מחוזקת יותר ומוכנה יותר להמשיך בחייך הרגילים...או מוכנה להמשיך ל"הרפתקאה" הבאה..
ואם זה ימשך זמן רב וההרמוניה ביניכם תתרחב בצורה טבעית מעבר ליחסי מין..אז אולי זה יהיה אז הזמן לשנות.. תופתעי- ואולי לא- לגלות שלמרות כל המוסכמות החברתיים, במישור האישי הפרטי של אדם זה או אחר, בשלב מסויים בחייו, זה נראה..די פשוט, אפילו טבעי, לקיים מערכת יחסים הרמונית עם שני בני זוג במקביל ולא רק לקיים איתם יחסי מין.. דבר שרובנו חונכנו לחשוב שזה לא אפשרי ברמה הנפשית ולא רק בלתי "מוסרי".. כן, אם "נחפור" פנימה בנבכי הנשמה, החוויות, המשקעים, החלומות, החסכים...כל אדם וכל תא זוגי הוא עולם מלא ושונה מאוד מאחד לשני בניגוד למה שנראה על פני השטח ומאחורי החיוכים.. ..ובעולמם הפנימי זה של השניים ,מוסכמות וכללים התנהגות שונים ומשונים צומחים להם , לאו דווקא בנושא מין, חלקם מתוך הסכמה, חלקם מחוסר תשומת לב, חלקם בלית ברירה, חלקם מחוסר רצון/כוח להתמודד... ואף אחד לא מדבר על זה, לא תוהה על מוסריותם, לא מתעכב על זה, למעט אולי בחדרי חדרים עם פסיכולוגים או עם חברה טובה.. אז...קחי אחרויות על אושרך ועל סיפוקך המיני,ואם כאמור את כבר מתלבטת תקופה ארוכה וזה לא עובר לך...אז אולי אין לך ברירה..
.. אם אינך רוצה לבלות את שארית חייך בשאלה בנוסח " למה לא ניסית? ו מה היה קורה אילו..?". לעתים קרובות "קטע" כזה , דיסקרטי וזמני, ימלא את החסר ויעשה את שלו בלי.."פיצוצים" ולעתים, בעיקר אם זה מתארך ומתגלה, הכל עלול להפתח ולהשתנות. וגם אם זה לא יהיה קל, לא תמיד זה יהיה לרעה..

תודה ששיתפת אותנו בדילמה שלך אבל

את הדילמה הזו שלך ממש כלשונה כבר קראתי לפחות 100 פעם,בכל מיני מקומות ואישתם אז ת'סלחי לי אם דלגתי הפעם ואולי לכל הבנות יש את אותה הדילמה ממש אנע עארף אל תדאגי , אני מבטיחה יהייה טוב

s m a r t i

New member
הצצתי לכם ולא יכולה להישאר אדישה

תשמעי ליידי יקרה, לפני ארבע שנים חוויתי סיטואציה מאד מאד דומה לשלך. הכרתי מישהו בפורום באינטרנט,שנינו היינו נשואים,השיחות היו מאד תמימות וידידותיות אבל הוציאו משנינו תחושות שלכל אחד מאיתנו היה חסר משהו מאד בסיסי וקיומי במערכת הנישואים שלו. מהוירטואל עברנו לטלפון ושם עצרתי את זה.לא הרגשתי טוב הרגשתי שאני בוגדת בבעלי מעצם העובדה שאני לא מספרת לו על הידיד החדש שלי. עזבתי את העניין וכעבור שנה וחצי שבהן חשבתי על אותו ידיד שבינתיים הקשר איתו נותק לגמרי, גיליתי שלבעלי יש אישה אחרת במערכת יחסים מקבילה שנמשכה כחצי שנה מאחורי גבי. ולמה אני מספרת לך את זה? תחשבו שאני הולכת להמליץ לך ללכת על זה. אז אני חייבת לומר שהיום הייתי נוהגת בדיוק כפי שנהגתי אז. אין איש שיכול לומר לך מה לעשות רק את בעצמך,אני מכירה את התחושה של היקיצה מתוך קוקון,אני מכירה את הזרמים של ההתחדשות בכל תאי הגוף בכל מגע וקשר אם פיזי ואם לא. אבל רק את יכולה לדעת אם תהיי מסוגלת באמת לחיות עם המעשה והשלכותיו. אחד יאמר לך לכי על זה,אחר יאמר לך חלילה,וכל אחד ידבר מהמקום שלו בלבד,לאחר מעשה את תהיי היחידה להתמודד עם הרגשות החיוביים והשליליים כאחד. בהצלחה עם כל מה שתחליטי והעיקר שאת ורק את תהיי שלימה עם זה לחלוטין.

למעלה