כן, לבדוק קליפה של נצר אחד או אחדים, זאת לא בעיה.
רק יתכן שעוברי אורח יסתכלו עלי בתמיהה, אבל לא נורא.

אני יודעת מה תפקידיו של פקיד היערות, ויש לנו קשר (חברי ומשפחתי כלשהו) למי שהיה פקיד היערות לפני שנים אחדות. בזכותו קיבלנו אפילו פעם הזמנה לביקור מיוחד במכון ווֹלקני עם בן דוד שלנו, שהוא דוקטור ליערנות. (והיה המנהל של כל אזור היערות העצום של קנטון אַפֶּנְצֶל, שוויץ. כיום הוא היועץ של היערנים שם, כי לא רצו לוותר על הידע והניסיון העצומים שלו).
אצרף דף מלוח השנה שהוא צילם ביערות. בצילום הדף בטלפון שלי, הצבעים קצת מטושטשים. הוא אפילו כתב בכל דף בלוח הסבר בעברית, למרות שהוא שוויצרי מלידה וחי שם כל חייו. אבל את שנת הסטאז' שלו עשה בארץ, באילנות! ועברית אני לימדתי אותו אחרי ששנינו סיימנו את חוק לימודינו, כל אחד בארצו.
אותו פקיד יערות לשעבר, היה גם מורה של הבן שלי בבית הספר להנדסאי נוף בפתח תקווה, בזמנו.
אבל לא בא לי לפנות אל פקיד היערות הנוכחי בתלונה הזאת, גם אם היא מוצדקת.
הרבה יותר הכעיס אותי וכאב לי על שעקרו לפני כארבע שנים ארבעה תמרים יפהפיים, שאבא שלי ואחי נטעו בשנות החמישים בחצר הבית בו גרנו, כדי להרוס גם את הבית הקטנטן, ולבנות במקומו וילה גדולה.
ואם אז לא פניתי, בוודאי שלא אפנה עכשיו.
כן, קוטר הגדמים גדול יותר. אני מעריכה שאחד מהם בקוטר של קצת יותר מ-20 ס"מ, והשני בקוטר של למעלה מ-30 ס"מ. הם היו כנראה צעירים, כי לא הגיעו לגובה רב. אולי רק לגובה של כשניים וחצי, שלושה מטרים, עם נוף די רחב. ומה שהִרשים אותי תמיד, היו העלים הענקיים שלהם.