שאלה של כבוד?!

Nailicq

New member
שאלה של כבוד?!

המקום בו אנחנו מתאמנים משמש גם חוגים נוספים, מה שדורש בסוף אימון מפרך גם לסדר ולקפל ציודים, לסחוב דברים (כגון בובות אימון) ולהעביר למחסן. האימונים מסתיימים מאוחר בלילה ובכפוף לכמות המתאמנים וכמה "דיבורים " יש התהליך לוקח חצי שעה עד ארבעים דקות.
זה חלק מה- DNA של המועדון ומוכתב מאילוצים ומרבית המתאמנים לא אוהבים את זה אך מקבלים זו בהבנה. לאומת זאת יש מתאמנים במיוחד "וותיקים" שחורות מתקדמות שרואים בזאת פחיתות כבוד ומחפשים כל תירוץ אפשרי להתחמק מהמטלה, עד כדי הפסקת אימונים.
דעתכם ואיך אתם מתמודדים עם בעיות דומות?

בסופו של יום

בעיני זה מה שהמאמן מנחיל וקובע, ומה המקובל...
וזה משתנה ממועדון למועדון....ישנם מקומות שמגיעים לחגורה גבוהה, יש יותר "פריווילגיות" ישנם מקומות, שבדיוק הפוך, כדי להוות דוגמא..זה מאד תלוי מועדון/מאמן.
אפשר לבקש, להעיר, אי אפשר לחנך אנשים...אם מקובל וברור שאחרי אימון כולם, ללא יוצא דופן, מסדרים..אז כולם מסדרים...
מה המאמן אומר ? האם הוא מעיר לאלו שלא מסדרים ועוזרים ? או שזה לגיטימי ומקובל בעיניו שמי שמסדר אלו ה"צעירים" יותר ?

Nailicq

New member
מה שמקובל...

המאמן מעיר ומאיר כפי שאמרתי זה חלק מהמועדון לטוב ולרע, יש גם כאלה שלא קיבלו זאת בהבנה ולא נשארו בעיקר כאלו שלא "צמחו" במועדון.

saya2

New member
למכון יש כללים ודרך התנהגות

בין היתר זה כולל התארגנות לפני ואחרי האימון. 30-40 דקות מאוחר בלילה הן באמת זמן ארוך, אבל אין סיבה שמישהו לא יוכל לשים יד בקיפול, גם אם זה לסחוב רק מזרון אחד למחסן, אפילו אם הוא ממהר מאוד.
לתלמידים החדשים אני מסביר בדיוק את דרך ההתנהלות שלנו, שכוללת כל דבר מהרגע שנכנסת למתחם האימון. עצלנות אף פעם לא מתקבלת, ומי שלא נראה לו יכול ללכת.

Raffael

New member
יש "חוג" ויש דוג'ו. יש חינוך ויש אימון.

יש מורה ויש מדריך/מאמן.
כל אחד צריך לבחור את המקום שמתאים לו, גם מבחינת האוירה והערכים, לא רק הטכניקה.
אם תלמידים בכירים לא מעונינים להשתתף במטלות האלה והם עוזבים, זו זכותם וכנראה שהמקום לא מתאים להם. יש מקומות שבהם מורה היה מוצא יותר מטעם לפגם בהתנהגות כזו, אבל זו כנראה אחריות שלו. אני לא חושב שזה משהו שצריך להטריד אותך, כתלמיד זוטר יחסית. הבחירה שלך צריכה להיות בין להמשיך להתאמן שם או לעזוב, תוך שקלול של מכלול היתרונות והחסרונות עם התחושות שלך.

דוגמה למה שאני קורא לו דוג'ו'/חינוך/ערכים:
במקום בו אני "גדלתי", מנקים לפני ואחרי אימון. לא מבקשים מהתלמידים דבר. המורה לוקח סמרטוט רצפה ומתחיל לנקות. משם הכל מתרחש מאליו. לרוב הבכירים יותר עובדים קשה יותר. ראש ביה"ס אגב, גורס שלא מנקים תוך שימוש במקל או מגב, אלא יש לרדת על הברכיים ולשפשף את הריצפה. חסרי תקנה היפנים האלה.

yoja kwan

New member
חגורות שחורות ועבודה יעילה

בכל המועדונים בהם התאמנתי או אימנתי היה צורך לקפל ציוד בסוף אימון. לפעמים רק לארגן את הציוד במחסן / ארון ציוד, לפעמים לקפל ולארגן יותר ממאתיים מטר של מזרן מתפרק.
פלוס דיבורים העניין הזה יכול לקחת המון זמן. וארבעים דקות אחרי אימון הן הרבה מאוד זמן.
בעיני הפתרון הוא שיטה - למצוא את הדרך לתקתק עבודה בזריזות ויעילות, ואת הקשקושים להשאיר לאחר-כך, כך שמי שרוצה נשאר לשלב הפטפוטים שאחרי הקיפול, אבל כולם מטפלים בציוד.
בעיני ולפי השקפת עולמי - החגורות השחורות הם האחראים למציאת הפתרון והשיטה היעילה. במקומות בהם אני גדלתי ככל שאתה בכיר יותר האחריות עליך גדולה יותר. חגורות שחורות תמיד יהיו אלה שלקראת אימון ידאגו שיש הכל במקום, שהכל מוכן, שכולם מתארגנים בזמן ויהיו הראשונים שמוכנים לאימון, וחגורות שחורות יהיו אלה שיסחבו, ינקו ויטפלו במועדון אחרי האימון.
אנשים בחגורה שחורה, מתקדמת, שלא מוצאים מספיק חיבור ואחריות למועדון שלהם כדי לאסוף ציוד או למצוא פתרון מהיר יותר לעניין, בעיני יש כאן בעיה מהותית. והבעיה הזו, כמו כמעט כל הבעיות, נובעת מהמאמן.

CRAZY BOLI

New member
מניסיוני

הותיקים והחגורות הגבוהות נדרשים (או לבד דורשים מעצמם)
לעזור יותר גם בדברים האלה .
הציפיות מותיקים גבוהות יותר מחדשים , הם אמורים לשמש דוגמא .
היו פעמים שהיינו באים מיוזמתנו אחת לשנה בבוקר צובעים את קירות המועדון ,
מוציאים את המזרנים ושוטפים את הרצפה ...

Pyongwon

New member
Understand problem.

Question is if you need the mats. You are the trainer, you decide.

Ask - and you will receive.

You can also say that is it not up for discussion. These are the rules you work by.

Take care.

Jess.

העוג

New member
אף פעם לא סבלתי מנטליות של פזמ''ניקים ברובאית

וזה מדהים איך האנשים האלה התקדמו בחגורה אבל לא התקדמו מעבר לגיל 21.
בתחום א"ל וניהול דוג'ו אין לי שמץ של נסיון, אבל ללקוחות שמפגינים חוסר כבוד יש לי המון סבלנות עד איזשהו קו לגמרי סובייקטיבי ושונה מאחד לשני וכשהם חוצים אותו אני נוטה לפטר אותם - ממש לשלוח למישהו אחר.

למעלה