שאלה של ידע

מצב
הנושא נעול.
שאלה של ידע

שאלה של ידע
משהו יודע מהוא ערך נורמלי של FSH? האם יש אתר שמפרש מה אומרת כל בדיקה ומה הערך הנורמלי? כל-כך הרבה סוגי בדיקות דם יש ואין לי מוסג מי נגד מה

רוית ב

New member
תשובתו של פרופסור רון אל

שאלה של ידע
משהו יודע מהוא ערך נורמלי של FSH? האם יש אתר שמפרש מה אומרת כל בדיקה ומה הערך הנורמלי? כל-כך הרבה סוגי בדיקות דם יש ואין לי מוסג מי נגד מה
תשובתו של פרופסור רון אל
מהימים האחרונים ערכים של 5-10תקין בין 10 ל 15 פוריות קטנה - אני הריתי את בני בFSH12.8 בIVF. מעל 15 אחוזי הפריה כמעט אפסיים אבל מנסים לטפל מעל 20 יש הוראה של משרד הבריאות לא לטפל בIVF. כמו כן נמסר לי שאטם את מתחת לגיל נגיד 40 ייתכן מאוד שיהיו תנודות אחת ל עשרות או מאות חודשים ב FSH 19 נגיד, ופתאום הוא יכול להיות 14 אבל זה נדיר מאוד.. מעבר לזה פרופיל הורמונאלי מורכב מעוד כמה מרכיבים אז צריך לראות את מכלול הבדיקה כמו רמות אסטרדיול ועוד כמה דברים.

אתן פשוט מ ק ס י מ ו ת - תודה../images/Emo140.gif

תשובתו של פרופסור רון אל
מהימים האחרונים ערכים של 5-10תקין בין 10 ל 15 פוריות קטנה - אני הריתי את בני בFSH12.8 בIVF. מעל 15 אחוזי הפריה כמעט אפסיים אבל מנסים לטפל מעל 20 יש הוראה של משרד הבריאות לא לטפל בIVF. כמו כן נמסר לי שאטם את מתחת לגיל נגיד 40 ייתכן מאוד שיהיו תנודות אחת ל עשרות או מאות חודשים ב FSH 19 נגיד, ופתאום הוא יכול להיות 14 אבל זה נדיר מאוד.. מעבר לזה פרופיל הורמונאלי מורכב מעוד כמה מרכיבים אז צריך לראות את מכלול הבדיקה כמו רמות אסטרדיול ועוד כמה דברים.
אתן פשוט מ ק ס י מ ו ת - תודה

FSH משתנה - מ - 22 ל - 9

תשובתו של פרופסור רון אל
FSH משתנה - מ - 22 ל - 9
לפני שנה (כשהייתי יותר צעירה חחחחח!- אבל עדיין מעל 40) בבדיקה אחת היה ה -FSH 22 ובבדיקה חוזרת חודש אחרי היה 9!! (אז עוד קיבלתי אישור ל IVF), כמעט כל בדיקה תצא קצת שונה. אני פשוט בצעתי ביום 3 ולא בימי ה4-5..) אישית, אני נאחזתי בענף ה FSH הגבוה הרבה (מידי) זמן, עד שניתן היה לשכנע אותי לרדת ממנו...(כולל פרמטר הגיל..) חשוב לדעת שתמיד ישנם ניסים מסביב.. אבל כנראה לא לכולם הם קורים! שיהיה המון בהצלחה!

פאצהממה

New member
FSH נורמלי אינו פרמטר יחיד

שאלה של ידע
FSH נורמלי אינו פרמטר יחיד
יש לבדוק גם את רמות ה LH - לי למשל יש FSH תקין אבל התגובה שלי להורמונים ורמות ה LH מעידות על רזרבה שחלתית נמוכה. ישנה בדיקה נוספת שניתן לעשות - אולטרסאונד שבודק נפח שחלות (עשיתי ממזמן אצל פרופ שולמן ואני לא זוכרת את הפרטים המדוייקים לגבי הבדיקה הזאת) והיא גם כן מנבאת רזרבה שחלתית (לצערי אצלי הבדיקה העלתה שהשחלות שלי מבוגרות מהגיל הביולוגי שלי).

מצב
הנושא נעול.
למעלה