שאלה של ידע כללי

יניבל1

New member
שאלה של ידע כללי

קרב מגע שמלמדים בקורס לוט"ר בצה"ל(למשל ביחידות מיוחדות שפועלות לפיזור הפגנות) אם אתה עובר אותו האם אתה מיומן בקרב מגע כמו אחד שהוא בחגורה חומה או שחורה?

ommerl

New member
לא

קודם יש לך הנחה מוקדמת לפיה שיש הקבלה בין קרב מגע צה"לי לבין קרב מגע ישראלי.
אני בכל לא בטוח שזה מקביל. הקרב מגע הצה"לי הוא מותאם לצה"ל למיטב ידיעתי.

שנית, אני לא מכיר בעצמי אבל משער שלוקח כמה שנים להגיע לרמה של חגורה שחורה או חומה (או סגולה עם פיאטים). לעומת זאת כמה זמן אורך קורס לוט"ר? כמה חודשים? אפשר להשוות בכלל?

ומה הטעם להשוות? מה זה משנה מה הצבע של החגורה?

droriko

New member
אז בוא אני אספר לך משהו על חגורות בקרב מגע

כשהייתי בכיתה י' היה אצלנו אחד בשם שאול הופמן(אני מציין את השם שלו כי הוא יכול להיות שהוא התקדם מאז וחלקכם מכירים אותו) הבן אדם לדעתי היה חגורה חומה. עכשיו ההוא היה מסתובב כל היום בפוזה של "אני חגורה חומה, אני נינג'ה,אל תתעסקו איתי". יום אחד חבר טוב שלי שלא אהב אותו(כמו כולנו) זרק לו באמצע השיעור "שאול אתה הומו" , עכשיו שאול שהוא בחור מפוצץ אגו אמר לו "חכה חכה בהפסקה". קיצר הגיעה ההפסקה אז שאול בא לחבר ודחף אותו, באותו רגע קרה משהו שלא ראיתי מעולם(ואני אחד שהלך לא פעם ולא פעמיים מכות) החבר פשוט שחט את שאול לגמרי, כמו איזה דמות במורטל קומבט שנותנת 20 אגרופים בשניה, ושאול עם כל הקרב מגע שלו פשוט עמד כמו פסל וחיכה למותו. מיותר לציין שהחבר מעולם לא למד אומנויות לחימה והסנסאי היחיד שלו היה ג'ימי הנדריקס.

מה שכן אלה שחגורות שחורות בהחלט יכולים להיות תותחים. אני למדתי 3 שנים אצל זאב כהן בכפר סבא. פעם באחד האימונים אני ועוד 2 חבר'ה הזמנו את זאב בשביל הדאחקה להילחם נגד שלושתינו, הוא פיצץ אותנו לגמרי (וגם היה יכול להרוג אותנו אם הוא היה משתמש באגרופים ובעיטות).

amir_aikido

New member
אנקדוטות, לא מעידות על כלום

לא מכיר את אותו בחור, וחושב שציון שמו המלא לא הוגן.

אבל, חשוב מכך - אתה כבר לא ילד
אתה אמור לדעת שאנקדוטותו לא אומרות כלום

אולי אותו שאול היה מהוסס מסיבה כלשהי (בריאות, מחשבה על הבוחן הבא)
אולי החבר היה/הוא כשרוני במידה יוצאת דופן
אולי אותו שאול סיפר על היותו מתקדם וכו' אבל בפועל לא התאמן מהיסודי ורק נשאר עם הפוזה

זו אנקדוטה, משעשעת ונחמדה, לא יותר מכך.

וביחס לתפקיד הדרגות במועדונים - הנושא כבר נדוש פה לעייפה. תפקידן של דרגות במועדון הוא להוות סמלי התקדמות אישיים. לא בהכרח כל המתאמנים בדרגה Z שווים ביכולת הלחימה שלהם, או ביכולת הביצוע של טכניקות או ביכולת ההדרכה.

אמיר

droriko

New member
לגבי שאול

כשלמדתי באימפקט בתקופת התיכון הוא גם היה באותו מכון והיה חגורה ירוקה או חומה,ואפילו היה ברמה שלתרגל את המתחילים(חוץ מאותי כי עשיתי צעקות אצל זאב שאני לא רוצה שהוא יתרגל אותי)

מסכים עם כל מילה

droriko

New member
יכול להיות גם שהוא לא היה כזה תלמיד טוב

כי לפי מה שהבנתי בקרב מגע אמורים לחנך אותך לשליטה עצמית לא? זה לא נראה לי מתאים שבן אדם שמיומן כביכול בקרב מגע אמור להתנהג כמו ערס שעושה פוזות. אני יכול להעיד על זאב שהוא ההפך הגמור מזה.

ommerl

New member
לגבי אגו

אותו בחור, לדבריך, היה מפוצץ אגו.

לאגו יש אפקט מחליש על הלוחם, לא רק מבחינה מוסרית אלא גם מבחינת יכולת הלחימה. האגו מוסיף עוד רגשות לרגשות שגם ככה עולים כשאתה במצב של לחימה והצפה רגשית יכולה להיות מערפלת.

בכל מקרה, נראה לי שלהתייחס נקודתית לאנקדוטה לא ממש יעזור לענות לשאלת פותח השרשור...

למעלה