שאלה של טירונית

גלירון1

New member
שאלה של טירונית

האם תוכלו לפתור לי את תעלומת ה'קריאה בשם'? כלומר מדוע אינו עונה? או מצד שני מגיב כשמבקשים נניח: 'גל תן כיף'...(בא ונותן). והאם מניסיונכם הוא עשוי לענות בעתיד (כלומר אחרי קבלת הטיפול המתאים)? שבת נעימה...

קריאה בשם - זה היה השעור מס 1 בABA

צריך לקרוא לו אם הוא נענה אז מצפרים אותו במחמאה +חיזוק ( ממתק,משחק ) לא נענה קוראים לאח שלו ונתנים לאח צופר ,אם הוא יבקש את הצופר להסביר שהוא לא ענה ולכן לא יקיבל קוראים לו והוא מממשיך לא לענות בעדינות להפנות אותו למי שקרא לו. להמשיך התירגול כאשר מטפלים ובני בית שונים קוראים לו עד שהוא נענה לכול אחד.

גלירון1

New member
לאבא של סער

ראשית, תודה רבה על ההכוונה. תרשה לי להציק לך, עוד קצת... ולשאול האם מניסיונך ישנן סיטואציות המומלצות לתירגול הנושא? כי כבר היום, ניסיתי לתרגל עם חיזוק אולטימטיבי (במבה), אבל הקטנצ'יק כלל לא שם לב, לא רק לעצם הקריאה בשמו, אלא גם לנתינת החיזוק לאחותו התאומה. אין ספק שתהליך כזה לא יופנם בשבוע ואולי גם לא בחודש. אבל חשוב לי להתחיל ויפה שעה אחת קודם... שבוע טוב.

כדאי להשתמש בחיזוק משמעותי לילד

(למשל ממתק אהוב ) אפשר למנוע ממנו דבר שהוא רוצה עד שיענה לשמו. כאשר הוא נענה לאנטרקיה לתת לו חיזוקים מחמאות ולא לקבל זו כמובן מאלו

obh

New member
לנו לקח זמן רב להבין -

הוא פשוט לא הבין מה ציפינו ממנו כשקראנו לו!!! התחלנו לעשות תרגילים בבית ולקרוא אחד לשני: "אמא", "מה?", "אבא", "מה?" שוב ושוב, וכל פעם שקראנו לו, אמרנו לו "תגיד - מה?". אחרי כמה חודשים, פתאום יום אחד, הוא פשוט אמר "מה", ומאז לא הפסיק... עכשיו כשאני לא עונה לו, הוא כבר כועס עליי!!! צריך הרבה התמדה וסבלנות!!! אני לא כ"כ אוהבת את שיטת הפרסים, אך כל בית ומה שעובד אצלו.

vered73

New member
התשובה פשוטה: הוא לא מבין את משמעות

המילה המתיחסת לשמו. אמא זו מילה שחוזרת הרבה. גם אבא. ובכל זאת גם אלו אינן מילים שילדים אוטיסטים צעירים מגיבים אליהן. יתכן והמילה גל, אינה מזוהה איתו עצמו, בעיניו. יתכן ויש לו "רעש" בראש ולכן אינו מגיב. יתכן והוא מגיב להוראות "תן כיף" אבל עדיין, היחס לשם הוא כמשהו שהוספת. אני חושבת שבסופו של דבר כמעט כל הילדים (שעם הוריהם דיברתי אי פעם, והם הרבה) מגיבים לשם. לאו דווקא במילה "מה?" אבל מרימים את הראש ומסתכלים. בשבוע שעבר לימדתי את הבן שלי לענות על השאלה איך קוראים לו. גם השמענו המון שירים עם השם שלו (יש דיסקים מיוחדים בנושא) כל אלו לדעתי קצת עזרו . ועדיין הוא לא מגיב בכל פעם. נושא החיזוקים הוא בהחלט מבורך. כי ההתניה בסופו של דבר הופכת להרגל.

את הבן שלי בן ה-4 וחצי

לימדו בשנה שעברה בגן את שמו ושם המשפחה ואפילו כתובת על ידי חזרה מדי בוקר על הריטואל "מי בא היום לגן?" ואומרים את שמו של כל ילד ואח"כ הוסיפו את שם העיר והרחוב ולימדו אותנו את המנגינה גדי שנעשה זאת גם בבית, לאחר חודשיים הוא ידע לדקלם אבל אם היינו הופכים את סדר השאלות ושואלים לדוגמא "איפה אתה גר?" קודם ואח"כ "איך קוראים לך?" הוא היה עונה קודם את שמו כלומר הוא לא הבין את משמעות השאלה אבל זכר את סדר התשובות בעיקר בגלל המנגינה. ולקראת סוף שנה הוא הפנים את ענין השם והיום הוא יודע להשיב לשאלה איך קוראים לך ומגיב כשקוראים בשמו. אולי אפשר בבית עם האחים אם ישנם או עם ההורים לחזור שוב על המסר באמצעות מנגינה קבועה שתחזור על עצמה והעיקר... לאט בסבלנות ובעיקביות... בהצלחה

למעלה