שאלה של טירונים

שאלה של טירונים

אנחנו זוג נשוי כמעט 6 שנים עם שני ילדים. לאשתי יש דרכון אירופאי של אחת ממדינות השוק המשותף. האם זה מאפשר בצורה מסויימת לעבור לגור שם ולקבל אשרת עבודה ? בגדול אני יתכן ויכול לקבל גם דרכון אירופאי אבל זה עובד לאט כי ההורים הם ניצולי שואה וההורים שלהם כבר לא איתנו וקבלת אזרחות לא ממש ברורה, אם אני זכאי ואם כן לאיזו מדינה וכו' ... אם יש איזה מאמר כללי שנותן רקע .. אני מאוד אשמח לקבל לינק. אם יש מדינות שיותר נוח / קל למצוא בהן עבודה טובה ולחיות בכבוד. אני אשמח להמלצה. טיפה הסבר, הסיבה היא הסיבה הרגילה .. אבל לשם שינוי לא ממש רצים לאוסטרליה וקנדה כמו כולם אלא מחפשים אלטרנטיבה קרובה יותר אולי דומה יותר שההלם לא יהיה ממש גדול. הילדים בני 3 ו4 בקרוב. תודה !

קראתי את המאמר לטירונים

ויש לי כמה שאלות 1. עד כמה זה ריאלי לעבור למדינה שלא יודעים את השפה שלה ? שנינו דוברים רק אנגלית בנוסף לעברית והילדים רק עברית 2. מה שעות העבודה הנהוגות באירופה בדגש על אנגליה ? 3. מה מקובל לעשות עם הילדים כשנימצאים בעבודה ? יש שם מעון / צהרון משהו ? תודה.

ועוד שאלה שצצה

איזו מדינה או מדינות באירופה באות בחשבון לזוג ישראלי שחציו בעלת דרכון של האיחוד והחצי השני אזאח ישראלי, שיודעים עברית ואנגלית. תודה.

Woking

New member
בריטניה ואירלנד

אלא אם אתם מסוג הישראלים שלא מפחדים לפתוח את הפה גם אם כל מה שאתם יודעים זה שתים וחצי מילים בשפה. גם אז יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה.

Woking

New member
תשובות

1. עניתי למטה. בעיקרון לדעתי זה לא ראלי בעיקר בגלל חיפוש עבודה. 2. קצת תלוי במגזר - עקרונית 9-5, 5 ימים בשבוע, מינימום 20 ימי חופש ועוד בערך 6 ימי חופשה ממלכתיים. בצרפת עובדים לא יותר מ-35 שעות. בכל אירופה יש את ה-European Directive שקובע את התקרה, למרות שבמגזרים מסויימים מקובל שהעובד מוותר על הזכויות האלו: http://www.incomesdata.co.uk/information/worktimedirective.htm 3. יש גנים בתשלום, אבל זה יקר מאוד. אתה מדבר על מאות פאונדים בשבוע (כן, בשבוע). רוב המקומות פתוחים מ-8 עד 6 בערב. רוב מקומות העבודה לא מספקים פתרונות, אבל מחוייבים במידה מסויימת לאפשר flexible time. הבעיה היא שצריך פז"מ מסויים בשביל לבקש את זה, והמעביד לא מחוייב לאפשר את זה מהתחלה. בתור זוג הייתי מציע לכם לחשוב על אפשרות שאחד מכם לא עובד בהתחלה. אתם לא ממש רוצים לעבור למדינה זרה, ולשלוח את הילדים לגן ליום שלם בלי שאפילו הם מבינים מה מדברים איתם.

תודה על התגובה - אכן העלת

נקודות חזקות מאוד. האם אירלנד ואנגליה הם חלק מהאיחוד לצורך החוק של ניוד בין ארצות כשלאחד מבני הזוג יש דרכון של האיחוד ? אני לא ממש מכיר את העניין הזה אבל יודע שיש להם לירה משלהם ולא אירו אז אולי גם חוקים משלהם ? תודה.

noa scotland

New member
באירלנד דוקא משתמשים ביורו

והתשובה היא כן, שתי המדינות חברות באיחוד ואזרחים ממדינות אחרות באיחוד יכולים לבוא לגור בהן. לגבי עבודה, זה כבר תלוי דרכון של איזו מדינה אתה מחזיק. למשל, לאזרחים רומנים יש הגבלות (שיוסרו בעתיד). לאזרחי החברות הוותיקות באיחוד אין הגבלות.

אז ככה

אשתי עו"ד שלמדה באנגליה ועברה את הבחינות בישראל לפני כמעט עשור אני מנהל רשת מחשבים

noa scotland

New member
ואשתך גם סיימה את הלימודים באנגליה?

כלומר, עברה את הבחינות כאן? אם לא, היא תצטרך לעבור אותן לפני שתוכל לעבוד באנגליה (ואם תחליטו להגיע דוקא לסקוטלנד היא תזדקק לקורס הסבה, נדמה לי של חצי שנה).

עידכון

אישתי אכן סיימה את לימודיה אך לא עברה בחינות של ה bar הבריטי או איך שקוראים לזה. יש לה אישור לעבוד בעריכת דין רק בישראל. בכל מקרה, התכנסנו לכיוון אירלנד. האם יש מישהו כאן משם שיכול לשפוך מעט אור על דברים בסיסים שם בעיקר מחירים של דיור / חינוך / ביטוחי בריאות / משכורות / תחבורה / אוכל וכו' ... ערים מועדפות / חברות השמה שיכולות לעזור במציאת עבודה וכו' מצאתי באתר הזה: http://www.workpermit.com/ireland/irish_green_card_scheme.htm מעט פרטים לגבי הגירה על בסיס מקצוע אבל לא הרבה יותר מזה. אולי יש אתר שמכיל את המידע שאתם יכולים להמליץ עליו ? תודה בכל מקרה עד כאן.

Nobilis

New member
תשובה

אזרח סלובקי (ובת זוגו) יכולים לחיות ולעבוד באירלנד ללא הגבלה.

זה אזרחית ובן זוגה ../images/Emo13.gif שאלה לג'ון באום

יותר נכון שאלות ... ותודה על הענות !! בעיקר מהכיון הפיננסי - מחירים של דיור / אוכל / תחבורה / ביטוחים / גני ילדים / וכל מה שאני רוצה לדעת אבל לא יודע לשאול. אשמח גם לדעת מהן הערים העדיפות במחינת אקלים / דיור / עבודה / איכות חיים / מחירים / פשיעה או כל מידע אחר. אשמח גם להפניה לאתר שמכיל את המידע הנ"ל תודה.

ועל מנת שלא תחשבו שאני עצלן

אז יש מאחורי שעות רבות של קריאה של חומר מהאינטרנט ובדעתי להתקשר לשגרירות ביום ראשון או שני אם הם לא עובדים בראשון. אבל חסרה לי נקודת המבט הישראלית שאני אוכל להבין. עניין החוקים כבר די ברור לי מקריאה באתר ההגירה האירי. תודה שוב !

jonbaum

New member
ובכן כך

כעקרון באירלנד הכל יקר. אני לא זוכר אם יש לכם ילדים או לא. אם אין, אז דירה לזוג תעלה בסביבות ה-1000 יורו בחודש. אם יש ילדים, בית ממוצע יהיה יותר לכיוון 1500 יורו לחודש. (מחוץ לערים הגדולות יותר זול, עד כמה שאני יודע). האתר שהוא התנ"ך של מחפשי דירות ובתים הוא www.daft.ie תעיף שם מבט ותוכל להתרשם. במקום לפרט כמה עולה כל דבר בנפרד, אגיד שאם תהיה לכם הכנסה משותפת של בערך 4000 יורו נטו, תוכלו לחיות בסדר גמור. ואם שניכם עובדים זה סכום שדי לא בעיה להגיע אליו. מבחינת אקלים, החוף המזרחי הוא היבש ביותר. בחוף המערבי יש הרבה יותר גשם, ובדרום מערב פחות קר בחורף. האיזור המרכזי של אירלנד הוא הכי קר בחורף והכי חם בקיץ (אבל חם זה מושג יחסי כמובן). בדרום מזרח יש הכי הרבה שמש. בסך הכל אירלנד לא גדולה וההבדלים לא גדולים. מה הערים העדיפות זו שאלה מאוד אישית. אני טיפוס עירוני ולכן לא הייתי יכול לחיות מחוץ לדבלין. האירים לעומת זאת תמיד מתלוננים על ה-frenzy של דבלין וחושבים שלחיות באמצע השומקום זה איכות חיים הרבה יותר גבוהה. אבל כאחד שהגיע הנה אחרי 6 שנים בטוקיו, דבלין היא בשבילי כמו מעון נופש. אם אתם טיפוסים של כפר, אפשר לחשוב על עיר יותר קטנה, ששם יותר זול ויש יותר מרחבים, אבל כמובן פחות תעסוקה.

תודה על התגובה

האם תוכל להוסיף כמה מילים גם על מצב מציאת עבודה לזרים (?) אני לא הצלחתי להבין מה הכוונה מקריאת מאות עמודי אינטרנט. האם אזרח אירופי של מדינה אחרת זה עובד זר ? אני מניח שבן הזוג נטול הדרכון הוא בכל מקרה עובד זר. האם זה אומר רק עבודה שחורה ? או שיש סיכוי למצוא עבודה במקצוע ? (איש מחשבים) ואם יש למישהו מושג איזו עבודה יכולה למצוא עורכת דין ישראלית ללא הסמכות אירופאיות ? די ברור שאין מצב לעבוד שם כעו"ד אז מה כן עשוי לבוא בחשבון ? עוד משהו שמעניין אותנו נורא זה מערכת החינוך, הבנתי שבית ספר מתחיל בגיל 4 ? מה עושים לפני זה ? יש גן ? מטפלת פרטית ? וכמובן מערכת הבריאות. רופאים מאוד יקרים הבנו, מה לגבי בתי חולים של המדינה ? זה חינם ? זה זול ? יקר ? יש ביטוח בריאות שאפשר לעשות ? בעצם כל מידע יתקבל בתורה רבה מאוד. שבוע טוב.

noa scotland

New member
אם הבנתי נכון, אתם חושבים להגר.

ו"להגר", להבנתי, זה לעבור למדינה אחרת בכוונה לבלות שם את שארית ימיך. אז אם כך, צריך להיערך לזה בהתאם גם עם מחשבה לטווח רחוק ולא רק לטווח הקצר המיידי. האם אשתך תתעלם מכל שנות הלימוד שהשקיעה בעריכת דין רק משום שהיא לא עברה את ההסמכה האירית? יש אפשרות לעשות קורס הסבה, ומאד ייתכן שהיא תוכל ללמוד בבית - עוד מהארץ - ורק לגשת לבחינות באירלנד. אם מה שאשתך רוצה זה לעשות הסבה מקצועית, שיהיה לה בהצלחה. אבל אם היא נדרשת לוותר על מקצוע וקריירה בגלל המעבר, זה יוסיף (כנראה) לתסכולים והמתח האפשריים של "חבלי קליטה" שקיימים בדרך כלל, גם אם הקליטה יחסית קלה.

אכן זה הכיוון

ונישמח לכל מידע על אודות קורס ההסבה. ובעצם לכל מידע
תודה.

למעלה